stlucia.blogg.se

I started this blog when I first went on an exchange to Brisbane, Australia. During that experience, I discovered my love for culture, travelling and adventures. This blog has followed me since and been my forum for pictures and stories from Tanzania, South Africa, Ireland, Fiji, Malaysia, Singapore, Europe etc.

FINAL COUNTDOWN

Publicerad 2009-06-29 10:26:53 i Allmänt,

Det närmar sig.
För fem månader sedan var det en evighet kvar tills dess att jag skulle åka. Jag hade en lista längre än tomtens inköpslista på julen med saker som skulle göras. Det hela kändes mer som ett projekt som skulle genomföras. Ingen nervrositet över huvudtaget. Men nu. 15 dagar återstår.
Jag har spenderat årets utan tvekan roligaste vecka tillsammans med vännerna i Kalmar. Och det hela blev plötsligt mer konkret. Sa till T precis att jag har haft så jäkla kul att jag hellre vill stanna! Men sen får man väl räkna in detta att hösten kommer sen. Regnet, snön, blåsten. Mörkret. Stövlarna och vinterjackan. Skolan och rutinerna.
Nej.
Jag vill nog åka ändå.
15 dagar kvar...

STRESSNIVÅN

Publicerad 2009-06-23 17:23:51 i Allmänt,

Nu go vänner är det fixat.
Australiensaren som var extremt passionate about health and nutrition visade sig ha en familj som äger en enorm hästgård. Jag älskar hästar. Han älskar nordbor. Han bor granne med universitetet. Jag har funnit mitt hem!

Stressnivån liksom sjönk en grad eller två. Nu har jag en adress att åka till mitt i natten den 14 Juli!

UNIVERSITY OF QUEENSLAND

Publicerad 2009-06-18 09:52:08 i Allmänt,


Goda nyheter gott folk!
Ägaren till lägenheten var helt överväldigad över vårt gemensamma intresse samt att jag är från den exotiska platsen Sverige, då hans bästa kompis gift sig med en norska och han efter några månader i Norge praktiskt taget älskar nordbor! (Plus i kanten). Dessutom håller han på med hästpolo! Things starting to feel better, trots ekot mellan mina väggar!

25 dagar kvar...

Bilden ovan föreställer en del av campuset på det universitet i Queensland som jag ska gå på.
Lääängtar!

VART SKA JAG BO?

Publicerad 2009-06-17 22:00:57 i Allmänt,

Eko eko eko eko ko oo o...
Japp. Så låter det här nu. Min ömma fader var just och hämtade sista lasset av Ems tillhörigheter. Så nu sitter jag här ensam på rummet med ett plastglas te, min älskade dator och ett rör vitaminbrus. Känns lite vemodigt ärligt talat. Det är först nu som jag verkligen fattar att jag faktiskt ska åka! Detta är min absolut sista natt i denna lägenhet på ett års tid (minst).

Kommande 26 dagar ska jag bo i en resväska i södra sverige samt på diverse soffor i stockholm.

Men sen då?
Jag mailar till en drös personer dagligen som äger hus och lägenheter i St Lucia (därav namnet på bloggen) och som skickar bilder och lovord. Men än så länge har inget liksom klickat. Tills idag då jag hittade en helt perfekt lägenhet 5 min gångavstånd till världens vackraste campus. Killen ifråga som äger lägenheten skriver: "I am extremely passionate about health, nutrition and wellness". Hallå! Me too, me too! Pick me!

Cliffhanger. Jag återkommer med besked när besked kommer!

STORA STÄDARDAGEN

Publicerad 2009-06-15 13:18:19 i Allmänt,

Idag är det den stora städardagen. Endast två nätter återstår i min älskade lägenhet på Södermalm och den ska vara skinande ren i morgon enligt tidsschemat. Så jag tackar gudarna att det är dåligt väder (igen) så att jag kan samla motivation och krafter nog att genomföra denna prestation. Jag kommer sakna min lägenhet...

Undra hur jag ska bo i Australien...

Det tips man fick från skolan var i princip "Åk ner tre veckor innan och hitta någonstans att bo". Jag ska åka ner fem dagar innan och rycka lappar från gator och torg. Det är nog det som känns jobbigast. Men det verkar dock inte vara omöjligt.

Japp. Städning var det.


För övrigt.
Stort Tack till Henke (seoul.blogg.se) som snyggade till utseendet på denna blogg då datorer inte tillhör min starka sida.

NOMINERINSBREVET...

Publicerad 2009-06-14 15:20:40 i Allmänt,

                        

För nästan fem månader sedan damp det ner ett brev i en brevbox tillhörande en studentlägenhet på Södermalm. Det stod:
"Du har blivit nominerad till utbytesstudier vid The University of Queensland, Brisbane" samt lite annan mer formell text.
Sedan rullade det bara på. Det var visum, biljettbokning, lägenhetsletande, internationella körkort, giltliga pass, en ny ansökningsprocess, inhandlande av väskor, uthyrning av lägenhet, vaccinationer, möten och mer där till.
Tiden rusade iväg och faktum är att det idag bara återstår 30dagar tills dess att planet lyfter från Arlanda med destination Brisbane i sikte.

Den här bloggen skapades i syfte att mina nära och kära ska kunna hålla koll på mitt liv (eller delar av det;) ) då jag befinner mig på andra sidan jorden. Samt för alla som vill veta hur det är att plugga utomlands. Och givetvis, för er som bara är nyfikna!

Så. Följ med på mitt livs resa!

Om

Min profilbild

Emmie

Flying high but staying grounded. Travelling, adventures, exploring and adrenaline is my life. I write about places most people want to visit but never do; and about my triathlon lifestyle. I live after: The distance between your dreams and reality is called action.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela