stlucia.blogg.se

I started this blog when I first went on an exchange to Brisbane, Australia. During that experience, I discovered my love for culture, travelling and adventures. This blog has followed me since and been my forum for pictures and stories from Tanzania, South Africa, Ireland, Fiji, Malaysia, Singapore, Europe etc.

TICKETS

Publicerad 2009-08-30 14:17:19 i Allmänt,

Vilken dag det har varit!
Skulle studera duktigt, men istället har jag bokat biljetter hit och dit och organiserat en reseplan för kommande lov och högtider. Idag har jag bokat biljetter till mig och Linnea till Rockhampton. Vi flyger dit den 29 september för att spendera springbreak på min housmates föräldrars hästgård som ligger i Dingo (samma namn som hunden). Kommer bli så häftigt! De har cirka 50 hästar och lär ut hästpolo. Ännu en ny sport för mig att testa!

Andra biljetten jag bokade var för mig och Micheal upp till Cairns direkt efter den här terminen. Ska ta oss en titt på det stora barriär revet och sen ta greyhound busses tillbaka till Brisbane. Inte så lyxigt som det låter. Kommer förmodligen ta några dagar att ta oss hem, men det fungerar på så vis att vi kan hoppa av och på hur vi vill enligt den rutten. Kommer bli ett riktigt äventyr!

Resan efter det är halvt planerad, men inte bokad än. Den inkluderar södra Aussie och Nya Zeeland af. Kan knappt vänta! Samtidigt vill jag att tiden ska gå så sakta som möjligt för jag älskar det här landet! :D

GLASSHOUSE MOUNTINS

Publicerad 2009-08-28 23:16:07 i Allmänt,


Igår gick utflykten till något som skulle vara Brisbanes top5, glasshouse monutins. Kan inte påstå att jag är jätteimponerad. Vi vandrade lite i bergen och tog kort på dem. Satt och fikade på en utsiktsplats. Men det var i stort sett det. Dock var höjdpunkten min första vilda känguru! Ni kan se den på sista fotot längst ner i höger hörn. Och givetvis hade upplevelsen varit bättre om man hade haft med sig utrustning och kunnat klättra i bergen.

Min dag räddades dock  av kängurun. Och nu har man ju åtminstone börjat arbeta av top 5 med.

FLOWER POWER

Publicerad 2009-08-27 00:07:11 i Allmänt,


Min trädgård är inte mycket att hänga i granen. Lite gräs framför parkeringen. Men så lyser denna vackra blomma upp också. De har så mycket roliga träd och blommor här. Tillräckligt för att göra ett album med bara det. Ska ta lite kort en dag och visa er.

Nu är det seriöst plugg för mig som gäller. Ska göra klart ett arbete om utgrävning i haven som förstör sjögräs och annat djurliv. Intressant! (ironi). Det är inte jättetråkigt, men man står ut. Och åtminstone lär jag mig något jag aldrig hade lärt mig annars genom att ta den här marin kursen. Till exempel att sjöstjärnor äter genom att föra ut hela magsäcken ut genom munnen och platta ut den på marken under sig. Allmännbildning gott folk!

Sov gott där hemma!

BUSH FIRE

Publicerad 2009-08-25 09:40:52 i Allmänt,

Värmeböljan är påtaglig. Jag måste köpa nya kläder. Byllsiga, tunna, icke-åtsittande. Helst vill man inte ha några kläder alls.
Glömde berätta. Förra helgen när vi (jag) körde (stolt) duktigt på vänster sida av vägen från Surfers Paradise till Brisbane passerade vi två skogsbränder. En var vi tvugna att köra rakt igenom, vilket resulterade i en halvt rökskadad bil. Säger lite om hur varmt det är.

För övrigt. Idag när jag gick utanför dörren såg jag en minidinosarie. Det måste ha varit det, för den sprang på två ben, som en tranosaurius eller vad de heter. Ödlor springer väl inte på två ben?
Såhär såg han ut allafall, mitt nya husdjur:

REKORD

Publicerad 2009-08-24 09:20:48 i Allmänt,

33 grader i Brissie och det är fortfarande vinter.
Hur ska jag överleva sommaren!?

MER FRASER

Publicerad 2009-08-23 14:25:28 i Allmänt,

Fick Linneas bilder från Fraser i veckan så jag tänkte att i kunde få kika på dem med innan jag kryper till kojs på denna sidan klotet!
k



KAJAK

Publicerad 2009-08-23 00:41:01 i Allmänt,

Äntligen!
I går blev min första kajak lektion slutligen av. Lördag morgon klockan 7.30 gav vi oss ut på öppen river i varsin havskajak. Första gången för mig och jag fastnade direkt. Sjukt kul! Detta ska jag utan tvekan signa upp för. 60AUD för resten av terminen och man får en egen nyckel till förrådet. Bara bege sig ut och paddla när man själv vill.
Förhoppnings trillar man inte i heller för det finns hajar i ån sägs det! Ingen verkar dock ta det på större allvar då alla vattensporter äger rum på The River - Brisbanes stolthet.

STILL ALIVE!

Publicerad 2009-08-21 13:47:45 i Allmänt,

Till alla där hemma som så rart oroade sig för mig - jag mår bättre! Jag har klivit upp från många långdragna och tråkiga timmar i sängen och jag ser återigen med ljusare syn på tillvaron. Swin flu? Jag vet inte. Det är extremt vanligt med svininfluensa här, men det är ingen big deal. En vanlig influensa bara för den som i övrigt är frisk. Några extra timmar i sängen, mängder av ingefärs/citronte och cold&flu pills och man är på benen igen.
Dock inte tränings-bra än, vilket är otroligt frustrerande. Gymet borde sakna mig vid detta laget. Om det är ömsesidigt vill säga. För jag saknar träningen något enormt!

En tidig kväll i säng och jag hoppas jag mår lika strålande som er där hemma. För ni mår väl bra?

Förresten, för att göra inlägget lite vackrare, har jag visat er denna bilden? Det är detta som gör att jag älskar den här stan. Kort och gott. Kontraster.

SJUK

Publicerad 2009-08-18 23:22:55 i Allmänt,

Blä!
Jag är såå sjuk!. Jag trot jag dör! Och ingen som förbarnar sig över lilla Em på andra sidan jorden *snyft*
Okej, jag är lite down idag. Men jag tror inte det är svininfluensan af, så det är ju något som är positivt. Annars har var och varannan förkyld här nere swin flu.
Får gå till doktorn om det blir värre än såhär af. Nu är jag dock tvungen att gå på en obligatorisk lektion som varar mellan 8-10. Sen blir det sängen. =(
Åhh, jag mår så dåligt, tyck synd om mig! Och jag har inte ens råd att köpa halstabletter denna månaded. Måste spara spara spara och en påse halsisar kostar som billigast 60-70 kronor. Överdrivet dyrt!
Bara att face the cold.
Ägna mig en tanke så kanske jag blir frisk=)

UNI VS UNI

Publicerad 2009-08-18 00:12:00 i Allmänt,

Största skillnaden mellan Uni här och Uni hemma är att :
  • man läser alla kurser samtidigt
  • kurslitteraturen är svindyr
  • man måste själv skriva ut alla handouts inför varje lektion till en orimlig summa pengar
  • campuset är sagolikt vackert
  • man äter lunch ute året om
  • det är så stort att man går vilse
  • en klass kan rymma 1000 personer
  • man har hemläxor!
Hemläxor (el asingnment) har jag inte haft sengymnasiet. Känns konsigt. Men lika bra att ta tag i det nu.

För övrigt, vad gäller den spydiga kommentararen om att myran ser liten ut (sis) så är den ca 1,5cm lång.
Och mer för övrigt. Jag är sjuk :(

OVERSIZED ANTS

Publicerad 2009-08-17 12:51:00 i Allmänt,


Gaah! I got bitten!
Australien kryllar av oversized ants och idag när jag låg och flitigt läste en av mina kursböcker hoppade en av bjässarna på mig och bet mig i ryggen GENOM min stickade tröja och lämnade efter sig ett stort rött svidande märke, fullproppat av syra. Det gör ont vill jag lova!

ANOTHER DAY IN PARADISE

Publicerad 2009-08-16 04:27:59 i Allmänt,

Klockan 4.40 ringde väckarklockan på torsdag morgon. Linnea och smög upp i tystnad, bar ut alla väskor och mötte resterande halva av Scandinavia Crew.
Resan började i kaos. Efter 2,5h bilkörning på fel sida vägen i riktning norrut ringer vi biluthyrningsfirman för att försäkra oss om att allt står rätt till.
   - Your booking has been delited.
Får vi till svar. Gahhh! Varför i hela världen inte ringa oss och säga detta!? Men. Skam den som ger sig. Kommande 4h telefonbombaderar vi andra bolag som uppfyller kraven 4hjulsdriven bil med tillåtelse att gå till Fraiser. De första 3h hittar vi bara fullbokade bolag. Till slut. När vi nästintill gett upp möter vi en tjej som guidar oss fram till en LandXXXX. Lycka!

5h senare än planerat befinner vi oss på ön.

Det första vi ser på ön är en Dingo. Glädjenivån höjs tre steg! Detta är nämligen den enda plats på jorden där Dingosarna lever enligt sitt rätta ursprung.

Det andra som händer är att vi håller på att köra över en extremt giftig orm. Glädjenivån skjuts i taket! Allting som händer har en mening. Eller hur. Om vi inte hade blivit lurade på vår bil och kommit 5h försent hade detta antagligen aldrig hänt...

Men. Nu är det bråttom. Man har bara tillåtelse att köra på stranden vissa tider på dygnet. Allt beroende på hög/lågvatten. Så efter att ha spenderat halva kamerabatteriet på ormen och Dingon har vi nu en timma på oss att hitta första nattens campings plats. Tilläggas skall att det tar två timmar att köra dit.
"The tides are high but we mooooving oon..."

Eftersom att i inte riktigt han fram dit vi skulle i tid, beslöt vi oss att campa på stranden. Denna upplevelse kan bara beskrivas med två ord: Helt Otroligt! Jag trodde inte att himlen rymde så många stjärnor. Tyvärr var kameran inte stark nog att fånga denna vision. Men jag överdriver inte. Minst 60% av himlavalvet var täckt av stjärnor och ca var tionde minut var det en av dem som föll. Vi passade på att önska oss massor!

Morgonen därpå var det bara jag som var uppe i tid (5.48) att få se soluppgången...

Efter att ha väckt de andra begav vi oss illa kvickt, ellt i enighet med tidvattensschemat till Mahano Shipwreck. Sen vart det återigen panik då vi insåg att ingen av oss lyckats komma ihåg att vi måste lämna stranden innan klockan 12 idag. Klockan är 11. Det tar två timmar att köra tillbaka. Linnea och jag börjar sjunga igen... "The tides are high..." medans vi desperat förlitar oss på säkerhetsmarginalen.

Vi hade tur. Igen. Hela den här resan bygger på tur. Vi han besöka tre sjöar under denna vistelse. Lake Wabby, Lake McKenzie och Lake Birrabin, varav den sista syns på bilden. Jag har aldrig tidiare i mitt liv sett en sjö med så klarblått vatten. Det är obeskrivligt vackert. Anledningen till att vi inte badar i havet är att det bor tusentals hajar runt denna ön. Och när det kommer till hajar var det ingen som vågade spela på tur längre. Det är helt enkelt förbjudet att bada.

Andra och sista natten spenderade vi på en riktig camping. Vi gladdes åt faciliteterna såsom rinnande vatten och ett bord att äta på. Men mest av allt åt den australiensiska ekorren (possum) som gjorde oss sällskap vid middagen. Men. Låt inte skenet bedra go vänner. Den här lilla sötsaken kan bita hål på vad som helst. Ni ser ju hans maniska blick riktade mot vår mat, söööt. (mamma, pappa, kan jag fåååå...?)

Hur som helst. Jag skulle kunna lägga upp tonvis med bilder här, men hänvisar till Facebook till dig som inte fått nog av giftiga djur (mördarmyror, ödlor och spindlar) och vackra stränder. Detta var en grym weekend helt enkelt!

IKEA

Publicerad 2009-08-12 10:38:28 i Allmänt,


IKEA.
Vart än i världen man vänder sig kan man alltid lita på att man kommer finna ett IKEA med alla svenska delikatesser. Det finns bara ett ord för att beskriva det tillstånd jag kände då jag fann knäckebröden - Lycka. Ren och skär lycka. Jag måste inte äta extra supervitt bröd i ett år längre!

För övrigt har det varit en stor Public Holiday här idag, Ekka dagen, vilket innebär att alla är lediga från skola och jobb. Dagen innebär att alla klär upp sig med fina hattar, slipsar och klänningar och beger sig till Eagle Park för att kolla på häst race. Och det får man ledigt för. Underbart!
Dessvärre hade vi inte tid att gå. IKEA kändes viktigare! =)

SHOPPING PÅ COOLES

Publicerad 2009-08-11 00:20:09 i Allmänt,

Nu är inte cooles så coolt som det låter. Det är bara australiens stora supermarket, som ica hemma i Sverige. Själva shoppingmöjligheterna varierar dock enormt. I går begav jag mig till detta matpalats för att köpa jäst och lite olika mjölsorter för att baka bröd. Börjar på mjölhyllan. Inser att det bara finns vitt och extra vitt och extra extra vitt mjöl. Ingen fullkorn, inget råg, inget korn. Bara vitt vete. Frågar en äldre dam som ser ut att ha bakkunskaper om vilket mjöl som är bäst att använda om man vill baka bröd. Hon visar mig hjälpsamt fram till brödmixerna.
   - Men om jag vill baka själv?
   - Själv? Hur då?

Damen granskar mig suspekt. Jag ger upp. Tar motvilligt det minst vita vetemjölet och går med beslutsamma steg vidare för att söka reda på diverse hela korn så att jag kan göra mitt eget fullkornsmjöl. Finns inte.
Får klara mig utan. Baka bröd ska jag allafall göra, så är det bara! Börjar leta efter jäst. Letar och letar och letar. Frågar fyra personer på diverse avdelningar vart man kan hitta jäst. Ingen vet. Ingen bakar här.
Tillslut lyckas jag orientera mig fram till torrjästen. Vanlig jäst finns inte.
Känner mig hopplös. Inhandlandet av bördingredienserna tog minst 45 minuter. Kanske inte är värt att baka eget bröd trots allt.


Kanske kan pannkakssmeten förklara min frustation. Bara ösa i mjölk och skaka så är det klart! Så är det med allt här nere!

SUPERSIZED PAPRIKA

Publicerad 2009-08-09 23:29:13 i Allmänt,


Ja. Allting här är verkligen storleken större, förrutom ägget på bilden som jag la dit för att ni skulle få en uppfattning om hur stor paprikan är. Helt sjukt!

VÄNSTERTRAFIK

Publicerad 2009-08-09 10:33:17 i Allmänt,

Idag skedde det som inte skedde i fredags.
Jag har för första gången i mitt liv kört bil på fel sida vägen, lagligt! Och. Det finns bildbevis!

Tuffade runt på treans växel i denna bil från tidigt 70-tal (Obs, kolla in den supermoderna mediaanläggningen!). De största problemen är att ratten sitter fast och att bromspedalen knappt fungerar. Dessa problem är dock avhjälpliga. Problem tre är att vänstertrafik innebär att man växlar med vänster hand samt att varje gång man ska svänga så startar man vindrutetorkarna istället för att blinka.

Men. Återigen. Jag lever. Min körskollärare lever och han erkände att jag till och med var ganska duktig!

DEN FRUKTADE DROP BEAR

Publicerad 2009-08-08 12:51:25 i Allmänt,


The dangberous Drop Bear.
Bilden är bara en framställning av hur dropbears troligtvis ser ut. Ingen vet egentligen, men de sägs vara extremt farliga. Samtidigt känns det som om det spelar mindre roll bland alla tusentals andra farliga djur!

En attack går troligtvis till såhär:

Om du inte tror mig, kolla in på: http://www.geocities.com/muirnin/db.htm

THE CYCLON

Publicerad 2009-08-08 04:44:18 i Allmänt,

Jag överlevde bilturen igår. Kanske för att jag inte körde då Amrish inte litade på min körförmåga i rusningstrafik. Så vi ska övningsköra hans bil nattetid istället, när ingen annan är vaken;)

Dock höll jag på att dö ändå. Far, minns du när du praktiskt taget bar mig ner från Bergbanan i Liseberg när jag var 14? Jag minns. Jag lovade mig själv att aldrig mer åka hemska karuseller, men igår bröt jag mitt löfte och gav mig på Australiens värsta berg&dalbana - The Cyclon på Dreamworld. Herregud vad jag ångrade mig på vägen upp. Amrtish höll på att dö av skratt och jag av rädsla.
   - Oh my God! I'm gonna die! We gonna die! I hate you. I'm never gonna do this again! OMG!
Men. I did it! Inte igen alltså. Jag har just förnyat mitt löfte. Jag kommer aldrig mer åka cyklonen med två loopar och inte Bergbanan på Liseberg heller. Sådeså!

Jag lever fortfarande. Och jag har slutat skaka. Så ni kan vara lugna därhemma.
Dessvärre glömde jag kamerabatteriet, så vi köpte en engångskamera istället. Dröjer någon vecka innan ni får bildbevisen!

DREAMWORLD

Publicerad 2009-08-07 01:07:10 i Allmänt,

Idag kommer bli en stor dag för lilla Em.
Det är för första gången ever dags att utöva trafikvett i vänstertrafik. Håll tummarna!
Vi ska ta en halvskruttig liten bil från 80talet skulle jag tro, till Dreamworld eller Wet&Wild och spendera hela fredagen där. Kommer bli sjukt kul!

Så här ser vår matsal ut förresten:

PHOTOSHOOT

Publicerad 2009-08-05 13:44:46 i Allmänt,

Då har man arbetat heltid som modell en dag i Australien. Fanns ju inte riktigt med på mitt schema, men vad gör man inte för lite extra cash?






Idag var det dock otroligt mycket väntan.
   - Just hang out on the grass...
   - Have something to drink...
   - Change clothes...

Und so weiter.

Men. Dagen gick. Och jag kom hem 150AUD rikare och lite lyckligare. Tills dess att jag upptäckte tele/interneträkningen på 100AUD. FASEN! Vad dyrt det är med internet här, i månaden dessutom! Måste ju finnas en bättre deal, men som inneboende är det väl bara att hålla tyst och betala.

Hejdå money... :(

































Det mest positiva är ändå alla de söta människorna jag lärde känna. =)

BERGSKLÄTTRING

Publicerad 2009-08-04 23:18:10 i Allmänt,



D
å har man testat på bergsklättring med. Riktigt kul var det! Dock hade vi oturen att vi var tvugna att ge oss på de svårare klipprona på en gång eftersom att vi var de enda nybörjarna. Kom kanske halvvägs, sen gick det helt enkelt inte mer. Klippvä'ggen blev som en isvägg av blankis. Impad av de som klarar mer. Men, övning ger färdighet. Detta ska jag absolut göra fler gånger!

Nu är det dags för två timmars föreläsning innan dagens fotograferande drar igång och jag får mina pengar :D

UQ MODEL

Publicerad 2009-08-04 09:27:26 i Allmänt,

Hade bara en lektion idag, i Australiens Marin biologi. Sen, på väg mot gymet, traskandes i mina egna tankar hör jag någon ropa.
   - Hallo, wait! Are you on your way to a class?
   - No, I was heading to the gym...
   - Cant you skip that? We really need you for a photoshot for the university. You got paid for it!

Hm. Jaa, vad har jag att förlora. Jag behöver pengar mer än något annat just nu och jag hade en ledig eftermiddag. Så go for it. Så hela dagen idag har jag varit model tillsammans med ett gäng andra internationella studenter för UQ. Lite stort är det allt, eller hur!? I morgon klockan 10 forstätter mitt nya extrajobb. Money money, och såklart, nya vänner vilket är värt mer än det! Och förhoppningsvis kan jag visa lite bilder om några veckor =)

Nu ska jag bege mig till south bank och kangaroo point för lite mountin climbing!

SURFING FOR THE FIRST TIME!

Publicerad 2009-08-02 13:38:57 i Allmänt,

Ja. Jag vet inte om man kan kalla det annat än ett hjärltigt försök.
Efter 1,5h bilkörning lyckades vi hitta ett ställe där vi var ensamma nog att inte spetsa någon annan än oss sjäva med surfingbrädorna. Vattnet var skrämmande kallt, kanske 18-19 grader och vi hade ingen våtdräkt. Vågorna var skyhöga och ingen röd-gul flagg syntes till så långt ögat kunde nå. Dääär, på den platsen ägde min första surfinglektion rum.
Jag kan tyvärr inte påstå att jag var någon naturbegåvning. Det krävs nog ytterligare 100 till 1000 försök innan jag kan stå på en bräda. Men jösses vad kul det var! Man kände sig som ett barn igen =)
Och som synes på sista bilden fick vi även chansen att ta vara på vårat barnasinne!

Underbar helg.
Skola i morgon mellan 8-16. Från och med Nu ska jag se till att vara seriös måndagar-torsdagar och sen bara leka på helgerna. Bra stratergi va!?



INTO THE WILD

Publicerad 2009-08-01 04:36:39 i Allmänt,

Igår ägde en av Australiens största collage fester rum här på campus. Temat var into the wild, men vi fick helt enkelt nys om festen alldeles för sent för att hinna göra något åt saken. Gjorde dock inte så mycket. Det var galet mycket folk, öl överallt och fulla människor. Kanske var Aussilands största collagefest aningen överskattad, men nu har man åtminstonde varit där=)

Om

Min profilbild

Emmie

Flying high but staying grounded. Travelling, adventures, exploring and adrenaline is my life. I write about places most people want to visit but never do; and about my triathlon lifestyle. I live after: The distance between your dreams and reality is called action.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela