stlucia.blogg.se

I started this blog when I first went on an exchange to Brisbane, Australia. During that experience, I discovered my love for culture, travelling and adventures. This blog has followed me since and been my forum for pictures and stories from Tanzania, South Africa, Ireland, Fiji, Malaysia, Singapore, Europe etc.

=D

Publicerad 2010-08-30 18:09:35 i Allmänt,

Idag har vart en hektisk dag. Fullproppad med aktiviteter. Ungefär såhär såg det ut:
  • Stiger upp kl 6.30 för att äta frukost. Omelett för 40 000. Inte så illa närman nyss tagit ut 2.5 miljoner på banken ;)
  • Klockan 8 gick bussen till Mekong Delta, en lång "river" där tusentals människor bor längst med. Vi besökte en ö skapad av The coconut Monk och åt så fruktansvärt gott kokosnöt godis så nu har jag adaptat kokosnöt-religionen som skapades av munken på 1920-talet. Det innebär att man äter kokos istället för ris. (Att han själv hade nio fruar och var 140cm lång, troligtvis pga näringsbrist) är ju en annan sak.
  • Vi åkte åxå, iklädda vietnamesiska hattar båt (typ samma som de har i venedig) och besökte ett temple, en bi farm med underbar honung mm mm.
  • Klockan 5 var vi hemma igen. Vandrade så snabbt som trafiken tillåter (vilket är extremt långsamt) till teaterhuset för att kolla på den världsberömda Water Puppet showen. Spenderade på så vis ytterligare 80 000 (typ 4 dollar!!)
  • Tillbaka till hotelrummet. Läser e-mail med lycka FÖR MITT VISUM HAR BLIVIT GODKÄNT! =D=D=D=D=D=D=D=D=D=D=D=D=D=D=D=D=D=D=D=D=D=D
    Är härmed tillåten att stanna i Australien ytterligare ett år. Om jag vill=P Och det kanske jag vill ;)
  • Firade med indisk restaurang. Sjukt god mat. Tvårätters för två för typ 15 dollar (en av HCM citys dyrare restauranger)
  • Avslutade kvällen med en timmas fotmassage
Man kan verkligen leva lyx här. Totalt har jag spenderat ca 20-25 dollar idag. Önskar att jag kunde stanna här längre. Sitter och läser i Lonely Planet och Norra Vietnam verkar helt underbart! Men, men. Det får bli nästa gång. Nu är klockan snart halv 12 och vi ska sova så vi orkar med ytterligare en fullspäckad dag i morgon!

VIETNAM

Publicerad 2010-08-29 17:54:57 i Allmänt,

Har nu anlänt till Ho Chi Mihn city efter att ha lyckats möta upp med Karsten i Chinatown i KL och efter en plågsam landning. Min trumhinna är inte glad på mig efter alla dessa resor kan jag lova!
Hur som helst. Hörseln kom till baka såsmåningom och nu har vi tagit in på ett relativt lyxigt hotel i HCMC (ca 10AUD per natt) där både aircond, vatten och toa fungerar. Folket här är mycket vänligare! Men att korsa en gata är direkt självmordsförsök varje gång. Hundratals scotrar ska fram på samma gång. Man får bara blunda och gå. Och hoppas på det bästa!
Hittills har vi åda överlevt af. Ätit dimsims och bokat lite utflykter. Eller. Ganska många utflykter faktiskt.
I morgon åker vi till Mekong Delta ich dagen efter till krigstunnlarna. Efter det tar vi en nattbuss (igen) något norrut och vaknar upp på en vacker strand. Stannar där en natt och tar nattbussen tillbaka till flygplatsen. Allt detta för under 60AUD! JAG ÄLSKAR VIETNAM!
'
HCMC är en jättemysig stad! Här hade jag gärna stannat längre. Men jag antar att jag får åka tillbaka helt enkelt=)

VIETNAM

Publicerad 2010-08-29 00:07:30 i Allmänt,

Klockan ar 5 pa morgonen. Har precis anland med en valdigt skumpig nattbuss med osregn smattrande pa taket. Enormt skona saten dock. Nastan som en sittande sang! Resan tog drygt 7 timmar. Kanske sov 4. Far fortsatta sova pa flyget snart... *ser fram emot*
'
Ska snart mota upp med Karsten fran UQ. En taxi i Malaysia kostar inte mkt - OM man bestamt sager att man vill ha taxometer. Annars kan det kosta skjortan! Man kan i princip aka over halva stan for 8RM, vilket ar mindre an 3 dollar.
'
Frukosten ar en annan favorit. Roti med currysas (tror det ar mer indiskt, men man ater det har med). Ca 1RM for en roti pa morgonen. Kan man ju lika val ata tva:)
'
Nej. Nu far jag jaga ratt pa en taxi och sedan bar det av till Vietnam! Vi ses dar!
'
(pege, sjalvklart kommer reseberattelsen i bildersenare)

RAMADAN

Publicerad 2010-08-28 10:42:36 i Allmänt,

Kära blogg,
Idag har Brett (au) lämnat oss för att ta en buss till Thailand. Så nu är det bara jag och Mario. Vi försökte ta en buss till några vattenfall idag men gav upp efter ca 1h frågade och pekande och låtsas-förstå-ande.
- That bus. Yes. Falls. Yes. Not to falls. Not this bus but this bus but nooooooo.....
OMG! OM MAN INTE KAN PRATA ENGELSKA ELLER INTE VET KAN MAN INTE BARA SÄGA DET DÅ!?
Hur som helst. Vi gav upp. Tog en taxi till en flytande moské istället.
-20RM thank you.
- You gotta be kidding! The bus is 1RM. We'll give you 5.
- 20.
-5.
- Ok 5.
Spenderade lite tid där. Det var otroligt vackert och nära havet så lite vindar med i denna stekheta hettan som man inte tackar nej till.
'
För övrigt så är det Ramadan. Mer påtagligt här än på Perhentian. Alla restauranger är stängda. Alla turer inställda. OCH VÄRST AV ALLT. En gubbe sjunger/ber i en högtalare över stan från klockan 3pm till ca 3am. Sen är det tyst nån timma och sen börjar det igen. Är lika med, ingen sömn.
Fel tid att resa i Asien. Men en upplevelse man aldrig kommer glömma!
'
För övrigt har vi bytt hotellrum 4 ggr på ett dygn nu. Antingen fungerar inte vattnet i kranen, eller så går det inte att spola, eller så funkar inte ac.n. Ibland allt. Nu har vi ett rum med vatten och flush i alla fall. Man kan inte få allt här i världen=)
'
Klockan 22 sätter jag mig på nattbussen till KL. Sen bär det av till Vietnam!

KUALA TERENGGANU

Publicerad 2010-08-27 14:15:38 i Allmänt,

Har just anlänt till Kuala Terangganu. Trodde för ett ögonblick att det var omöjligt. Malaysianer är inte alls vänliga och hjälpsamma. De är pest! Men efter mycket om och men lyckades vi ta oss med en halvtrasig minivan som förmodligen kommer gå sönder kommande timmar eftersom att den inte gjorde det under våran trip från Kuala Besut Toll KT.
'
Hur som helst. Vi lever efter att ha lämnat Perhentian Island, ägs av Malaysiska Maffian (tydligen!?) där alkohol och bikini är förbjudet (tydligen!?).
'
Skickade in min visumansökan i morse. Dyr historia eftersom att internet på våran ö la av i morse och jag var tvungen att trekka genom ön för att ta mig till en annan strand. Typiskt. But such is life. Lämnat ölivet bakom oss. Solbrända och utvilade. Nu är det natt marknad i KT som står på schemat.
'
Tack förresten för värdefulla tips, hade verkligen velat göra highlands men kommer inte finnas tid till det. Ger mig dock en anledning att komma tillbaka senare i livet!

=(, =)

Publicerad 2010-08-26 10:45:51 i Allmänt,

Ær kvarpå øn. Tycker mer och mer om den efter att ha træffat några singlar som intesitter ihop med pojk/flickvæn och har spenderat två underbara kvællar med trevligt sællskap, monkey juice, solnedgång, fullmåne och live musik på stranen. Har æven vart på en snorkeltur och såg vattenskøldpaddor och sting rays (inga hajar dock). Idag har det vart fruktansvært varmt. Man bør ligga i skuggan eller de kristallklara vattnet. Det ær ø tid. Inte mycket att gøra med vældigt relaxed. Delar rum med en aussie guy och en frenchie som inte kan engelska. Træffade fyraa engelskæn som læmnade øn idag och två tyskar som jag tænkte ta sællskap med till kuala tenguranu (something) i morgon. ' Dåliga nyheter: 1)Em har snubblar i en grop och fallit på en sten och skrapat upp hela benet rfån stortån till knæt. 2) Em har blivit bestulen på 300RM =(((((((((((( (vet inte hur mkkt et ær i svenska kronor men nånstans runt 800 tror jag) precis vad jag som student och backpacker på forced holiday med dubbla visum ansøkningar har råd med. Tack før det Malaysia! 3) Kan inte logga in på hotmail så jag vet inte om min visum cancellation har gått igenom eller ej, men førmodligen inte Goda nyheter: 1) Jag gillar øn. 2) har simmat med vattenskøldpaddor 3) I morgon kan jag ansøka om mitt visum! 4) Receptionisten på mitt guesthouse ær en lady-boy, vilket ær ganska roande! Nu ska jag ta en nap innan vi ska vandra øver till sunset beach och tita på.....gissa vaddå!?!?

PERHENTIAN ISLAND

Publicerad 2010-08-25 03:19:02 i Allmänt,

Befinner mig just nu på Perhentian island med en norsk dator i min hand eftersom att min, som jag slæpat med mig hla vægen fråan aussie inte verkar fungera i den malaysiaska høgsommarværmen. Eller. Faktiskt ær det internetanslutingen som inte fungerar. ' Har fortfarande inte kunnat ansøka om mitt visum eftersom att immigrationen i australien behøver 2vekors tid før att klicka på knappen "cancel" so jag får nog vænta till på fredag med att ansøka. ' Før øvrigt så ær perhentian island the island of the couples. ALLA hær (førrutom jag sjælv, en fraks kille som inte kan engelska och en aussie guy) r antingen på smekmånad eller kommer vara på smekmånad inom kort. Visst. Det ær vackert, men stannar jag mer æn tre dagar går jag nog under. Det finns næmligen ingenting att gøra. Ingen hiking, inga sporter førrutom dykning som inte jag kan och snorkling som jagska gøra idag. Hær ligger alla på stranden och solar tætt omslingrade av sin smekmånadspartner. ' Anyway, time for breakie. Ser fram emot vietnam om några dagar!

In KL

Publicerad 2010-08-23 11:47:02 i Allmänt,

Har nu anlänt efter 8 långa, trånga, långa (sa jag trånga?) timmar med air asia. Flygresan gick ganska smärtfritt och sitter nu på en nyfunnen väns hotellrum och lånar internet innan min buss går till kuala besut. Det regnar. Och varenda person som ser mitt blonda hår försöker sälja allt de har. Bläää! Vill inte vara ensam :(
Hoppas på att turistön kan bidra med lite lugn i alla fall. Det ska väl inte vara omöjligt. NU ska jag ut och leta reda på en adapter och sedan ett sätt att ta mig till world trade centre. Tänker INTE missa min buss!

THE TIME HAS COME

Publicerad 2010-08-22 13:06:34 i Allmänt,

Sista helgen i Australien för stunden. Om exakt 11 timmar går flyget till Kuala Lumpur och Malaysia. Såhär kommer min första dag se ut:
  • stiga upp 4.00
  • bila till goald coast airport 4.30
  • flyg avgår 8.40
  • framme (malaysiaisk tid) 15.20
  • vänta 5 timmar på en buss
  • åka buss 8h till kuala besut
  • vänta 5 timmar på en båt
  • åka båt en timma till perhentian island
Ser INTE fram emot resan men när jag väl är där så. Då blir det bra!
'
Hade beach volley boll tournament med BV klubb igår. Solsken och glädje hela dagen. Även om mitt lag inte lykades vinna en ända match haha. Men vad gör det när man är en social player?=)
Warming up.
Volleyboll turneringen som slutade i en drinktävling. Australien vs States vs everybody else. Alla vann. Helt underbart. Festen kunde därmed fortsätta långt in på natten.
Jg posar i hatten tillhörande det land jag älskar!

Turneringen som övergick i drinking games övergick så småning om till en fest som var så dålig att jag och tre av mina housemates ställde oss på bordet och föreslog att vi flyttade hela festen till vårat hus. Vilket alla var med på! =) Och sen var festen mkt bättre!
'
Nu. denna sena söndagskväll har jag haft en maybe-going-away-farewell-BBQ med mina underbara vänner! (Herregud när det blir dags att säga hejdå på riktigt, kommer gråta en vecka minst!) Den här gången sa vi bara see ya soon. För jag KOMMER ju komma tillbaka! Men jag behöver allas fingrar och tår korsade.
'
Hejdå för den här gången Australia. I shall see you in two weeks!
<3

WHAT IS THE DIFFERENCE BETWEEN A RAT AND A MOUSE?

Publicerad 2010-08-19 12:18:25 i Allmänt,

Hade introduktion för "The animal house" today. Har nog avverkat 10 av 10000000......000 utbildningar man måste gå igenom för att jobba med research på UQ. Kanske hinner jag göra 10 till innan jag slutar;)
Hur som helst. Det var jag. Och tre asiater.
Kvinnan som höll i utbildningen, R:
- So, who is woking with mice and who is working with rats?
Jag:
- Rats
Två av asiaterna:
- Mice
Tredje Asiaten:
- Question. What is the difference between a rat and a mouse?
R (ler):
- Well, it's two different species. Tha rat is this big (visar storleken med händerna) and the mice are this size... They are different animals etc etc etc. Does that make sense?
Tredje asiaten:
- Ahhh, so the mouse becomes a rat in adult state...
Alla andra försöker att inte skratta. Det går ganska bra. Men HERRE GUD människa, vad fick du ditt visum ifrån!? Trodde att det krävdes engelska bevis för ett studentvisum.
Livet är orättvist.
Men kul var det af. Så kul att jag kände mig tvungen att dela med mig till resterande av min labb grupp.
Karrona:
- Hahahahhahahahaaaaaaaa! I feel like calling R and ask why my old mice haven't turned into rats yet.
'
Yep. Made my day =)

HOW MANY TIMES?

Publicerad 2010-08-16 14:45:47 i Allmänt,

Precis hemkommen från en underbar middag hos min kompis Sophia och en av hennes 6 housemates Jade. Vi hade en diskussion om kindpussar. I Australien kindpussas man om man känner varandra. Inte alla gör det. Men vissa. I mitt hus kindpussas ingen eftersom att vi alla kommer från icke-kindpussande länder (Sverige, Norge, Canada, Thailand och Australien).
MEN. Problemet är grannhuset där alla kommer från kind-pussande länder...(Frankrike, Costa Rica, Brasilien och Italien). Själva pussandet är ju egentligen inget problem i sig. Men antalet pussar är! För de gör alla olika och man blir lika förvirrad varje gång.
Gabby (France) gör det tre gånger men Robin (åxå France) gör det bara två! (Hur förvirrande är inte det!?) Robin säger att det beror på vart ifrån i Frankrike man kommer. Ned som bodde där innan (åxå Frankrike) gjorde bara en. Igor (Brasilien) gör två. Marco (costa rica) gör ibland en och ibland två! Frederika (Italy) gör tre.
'
Inte konstigt att man är förrvirrad eller vad?!
Ni vet. När man förväntar sig en och så ska det vara två eller man förväntar sig tre men så blir det bara en. Gör ju att man känner sig lite dum. Och sen ska man onte nudda varandra heller utan bara pussas i luften. Medans vissa nuddar varandras kinder men fortfarande bara pussar luft. Herregud. Det är mycket som kan gå fel det an jag lova!
'
Nu tänker jag af krypa till kojs och skickar en cyber puss till alla som vill ha. Bestäm själv hur många du vill ha. Jag är flexibel!
Godnatt!

BEACH

Publicerad 2010-08-16 00:04:42 i Allmänt,

Nu är sommaren på väg igen. Det känns i luften. 25 grader i luften istället för 20. Sköööönt!
Hela lördagen spenderade jag till att planera min Asien trip. Bara en vecka kvar nu. Tiden går alldeles för fort!
Söndag tog jag, Silje och Kris en tur till stranden och bättrade på brännan i någon timma. Sen hem och sparka en rugby boll i nån timma. Efter det, stand-up-comedy i New Farm. Livet kan kännas lättsamt ibland=)
<3 Gold Coast
'
Nu är det dock åter igen dags för en arbetsvecka med mins söta råttor innan det bär av på påtvingad semester.
Mkt som ska göras!

STOLPE PÅ FALL

Publicerad 2010-08-13 10:35:19 i Allmänt,

Titta så tokigt det kan bli!
Jag menar. Det är ju inte varje dag som lyktstolpar faller och allra minst i bassänger...
...speciellt inte när det är squad vilket enligt K innebär att minst 15 personer simmar fram och tillbaka i en väldig fart! 4 personer var centimeter från lyktstolpen men alla klarade sig mirakulöst! (jag borde kanske bli journalist ist). Tror dock att lyktstolpen timade datumet fel eftersom att den föll torsdag den 12e och inte fredag den 13e.
Men egentligen spelar väl inte datumet eller platsen någon roll. Lyktstolpar ska väl bara inte falla??
'
Anyway. Nu tar jag HELG!

EKKA RACE 2010

Publicerad 2010-08-12 00:03:15 i Allmänt,

Ekka day!
Public holiday i Austraien. Sånt tycker vi om!
På Ekka race klär alla upp sig med hattar och blommor i håret, fina klänningar, höga klackar och kostym. Och sen dricker sig alla skifulla och det är himla kul att titta på alla fulla tjejer som trillar i sina höga klackar som de inte ens kunde hantera innan alkoholen.
Hade en gemensam frukost med Beach Volley Boll club i Guyatt park innan vi tog City caten till Ekka racen. Trots ösregn hela tisdagen och onsdag morgon kom ca 40 personer till frukosten.
Skandinaviska gänget. Norge sverige, norge.
Jag och Cheryl (singapore) och vattenpölarna...
Fullpackat Ekka. Över 10000 biljetter sålda på en liten liten area.
Jag och Kris...och SOLEN!
Och så hästarna såklart!
'
Är man student kan man ju inte storsatsa. Jag har råd att vinna just nu, men definitivt inte att förlora. Så jag satsade $5 på Lambert, men han kom bara fyra. Vilken nit!

JAG OCH PETE

Publicerad 2010-08-09 11:20:13 i Allmänt,

Strålande soliga söndag. Och vem har man på besök om inte Pete. Vissa fåglar i Australien är hemska. Men inte Pete. Han är helt underbar!
Nyfiken?
Att våga eller inte våga...

Men chansar man aldrig kommer man ju aldrig att få något. Eller hur?
Det verkar ibland som att vissa människor har mer tur än andra. Men de gör egentligen precis lika många, om inte fler misstag än de som till synes misslyckas. De bara chansar mer.
Precis som Pete! Och se vilken lycklig fågel han är nu!

MY NEW ROOM

Publicerad 2010-08-09 00:19:14 i Allmänt,

¨Det positiva som kom från hela hus-historien är detta:
Mitt nya rum
(min obäddade säng!)
Walk-in-wardrobe, alla flickors dröm=)
Egen toa med dusch och badkar.
=Em har fått äran att flytta in i husets masterbedroom. Är förmodligen större än hela min lägenhet där hemma, men fortfarande till halva priset. Ibland ska man ha tur åxå!
Och nu när jag bor så stort så får ni HEMSKT gärna komma o hälsa på=)

MY DESK

Publicerad 2010-08-05 23:54:44 i Allmänt,

Titta, såhär ser mitt alldeles egna skrivbord ut på jobbet *stolt*. Inget eget kontor direkt, men någonstans ska man ju börja. Plus att man får 20 nya vänner om man delar =)
Nu ska jag efter en stadig jalna-yoghurt frukost avrunda veckan med att åka in och mäta plasma glucose på råttorna!

WHEN IT CANT GET WORSE...

Publicerad 2010-08-04 10:58:11 i Allmänt,

...It can.
Man tycker att jag borde fått stå ut med tillräckligt. Men tydligen när man tror att man har vart med om tillräckligt mkt dåliga saker och att vändpunkten är nära så är det inte alltid så.
I måndags då jag kom hem hade L (min housemate) precis öppnat ett brev adresserat till han D, N och W. Normalt sett är det bara N som öppnar gemensamma brev eftersom att han är ansvarig för att betala in hyra el etc. Av bara en händelse var det alltså L som denna gång öppnade brevet.
-WTF!? Detta är ett brev som säger att vi måste lämna huset eftersom att det är en "debt" på huset om nästan $6000 (=ca 40000kronor!).
N påstår att det inte är något problem och att han kan prata sig ur situationen. Jag och L håller med om att det inte är något problem eftersom att alla sex housemates har betalat hyra i tid och att N därmed bara kan betala in allas pengar. Eller hur?
MEN. Problemet är att när vi under flera månaders tid betalat hyra till N som han ska betala till real estate så har pengarna gått rakjt ner i N's ficka och de existerar inte längre.
Han. Som har varit vår vän i ett halvår-flera års tid har snott sammanlagt 40000 kronor från oss och vi riskerar att bli utkastade ur huset utan att få någon bond tillbaka eller någonting.
'
Och jag som inte trodde det kunde bli värre...
'
Hur som helst. L och D gick till real estate nästa dag och förklarade hela situationen. De låter oss stanna i huset förutsatt att "the debt" återbetalas med en viss summa veckorvis tills dess att den inte existerar längre. Efter diverse housemeetings har vi alla nu bestämt att N ska flytta ut ur masterbedroom:et (eftersom att han inte är värd husets bästa rum), sälja allt som han äger av värde, ringa sina föräldrar och HITTA ETT JOBB. Han tog nämligen ett sabbatsår start från förra terminen och skulle jobba ett halvår och resa ett halvår. Nu. Ett halvår senare har han alltså istället för att ens besvära sig om att hitta ett jobb suttit i soffan och spelat playstation på övertid och spenderat våra pengar som vi alla har jobbat och slitit för.
'
Kan inte ens se den här personen i ögonen längre. Det äcklar mig hur lite han bryr sig och att han ens har mage att fråga oss om vi kan låta han bo gratis på soffan medans han hyr ut "sitt" rum för dubbla priset till någon annan stackare, som på så vis skulle betala av hans "debt". Enkla pengar för han eller hur. Men det kommer inte att hända.
'
Och han påstår att allt är lugnt nu när vi kan behålla huset och alla kommer få sin bond tillbaka så småningom. Men det handlar egentligen inte om att få tillbaka 3000kronor eller att vi får behålla huset. Det handlar om att han svek 6 av sina vänner och att ingen någonsin kommer att lita på han igen.
Det är konceptet. Man gör bara inte så!

SPLENDOUR IN THE GRASS 2010

Publicerad 2010-08-02 11:12:29 i Allmänt,

Splendour in the grass! What a 'splendid' weekend!
Lämnade Brisbane klockan 8.30 sharp med Igor, Marco och Robin för att möta upp resten av gänget som åkte redan onsdag morgon till Woodford. Väderleksrapporten  sa som ni minns regn hela helgen. Men vi hade sol sol sol! Även om hela onsdagen tydligen regnade bort och vi anlände i lera på krokiga skogsvägar. Lite bilar i diken, lite lossnade husvagnar som kraschat in i andra bilar möttes vi av. Men åxå, vi möttes av en campingplats som hade utsikt över hela festivalen, på toppen av en kulle! Lovely!
Igor (Brazil) och Robin (France) donar med tält och sovsäckar.
Den här husvagnen lossnade från sin bils ägare och krashade rakt in i denna bil (som lyckligtvis stod i vägen för ett litet tvåmannatält med sovande människor i) på torsdagsmorgonen innan vi kom.
Sedan var det dags att jobba/volontära lite i en liten convinient store precis utanför festivalens huvudingång. 6 extremt busy hours i dagarna fyra. Men vad gör man inte för gratis inträde och camping till en festival man aldrig annars hade haft råd med? PLUS, bossen var helt fantastisk. Gav oss matkuponger varje dag så vi kunde köpa lunch och middag inne på festivalen. Inte ett öre spenderade jag på denna festival! Dock tjänade jag 200 dollar eftersom att två av mina grannar var för trötta för att jobba två av dagarna (och de tillhörde de lyckliga 4 som fick lön medan de flesta av oss volontärade). Inte helt tokig deal för nu har jag råd att ansöka om mitt visum (igen) wohoo!
Resten av tiden. Då vi inte jobbade spenderade vi med att sova i kapp, vada i lera och vandra runt på festivalen. Och såklart. Lyssna på massor av underbar musik! Woodford är ett helt underbart ställe att ha festivaler på. Den här lilla båten som låg på en sjö var en av dj-scenerna, omringad av såpbubblor=)
Fullmåne över woodford (dålig kamera, I'm sorry, men ville inte ta med min ögonsten Nikon)
Provade roliga hattar gjorde vi åxå. Sophia (Au), Monnie (Kenya) och moi
En av de mindre, men enligt mig mysigaste scenerna, tempel scenen.
På väg ner till huvudscenen hade träden ansikten. Kanske bland det coolaste jag har sett (tyvärr gör det sig inte på bild).
De första tre kvällana av bra musik bjöd på Florens and the Machine, Angus and Julia Stones, Tijuana Cartel, The Temper Trap, Ben Harper och Scissor Sisters, wolfmother and the strokes.
Tre kvällar av fest och glädje
Tre inte fullt så roliga morgnar. Upp klockan 6 för att jobba. Nathan (min au granne) skulle lätt kunna misstas för en uteliggare denna tidiga söndagsmorgon.
Finn ett fel
Söndag natt. HIGHLIGHT då mitt absoluta för tillfället favoritband står på scen. MUMFORD AND SONS, I LOVE YOU!
OCH, jag har aldrig vart med om en större publik någonsin och en mysigare scen. Omgiven av träd och natur. HELT UNDERBART!
'
Så: Vad tyckte vi om:
  • Att Em är 200 dollar rikare och kan ansöka om sitt visum så hon kan stanna längre i paradiset!
  • Att allt var gratis!
  • The vegetarian feast (middag)
  • The temper Trap
  • Florence and the Machine
  • The Strokes
  • MUMFORD AND SONS
  • Stämningen
  • Vår chef cockie
  • Lördag morgon klockan 6 då jag var vaken först av alla. Satt i Sophias bil för att kladda på lite mascara och en liten wallabee (mini känguru) kommer fram och sniffar på vårat tält, 3meter från mig! Först: chockad. Sen: Förbannad över att jag hade kameran i tältet. Efter det: Upptäcker att wallabeen har en BÄBIS i sin magficka. Och då: Stunned. Så OTROLIGT vackert och ett ögonblick jag aldrig kommer glömma
Och vad tyckte vi inte om:
  • Att jag blev sjuk på lördagen
  • Att fötterna värker efter 14 timmars springande i gummistövlar
  • Att någon krossade Igor's bilruta
Men hey, det är väl ganske givet att fördelarna överväger nackdelarna i detta fallet =)

Om

Min profilbild

Emmie

Flying high but staying grounded. Travelling, adventures, exploring and adrenaline is my life. I write about places most people want to visit but never do; and about my triathlon lifestyle. I live after: The distance between your dreams and reality is called action.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela