stlucia.blogg.se

I started this blog when I first went on an exchange to Brisbane, Australia. During that experience, I discovered my love for culture, travelling and adventures. This blog has followed me since and been my forum for pictures and stories from Tanzania, South Africa, Ireland, Fiji, Malaysia, Singapore, Europe etc.

RAMADAN

Publicerad 2010-08-28 10:42:36 i Allmänt,

Kära blogg,
Idag har Brett (au) lämnat oss för att ta en buss till Thailand. Så nu är det bara jag och Mario. Vi försökte ta en buss till några vattenfall idag men gav upp efter ca 1h frågade och pekande och låtsas-förstå-ande.
- That bus. Yes. Falls. Yes. Not to falls. Not this bus but this bus but nooooooo.....
OMG! OM MAN INTE KAN PRATA ENGELSKA ELLER INTE VET KAN MAN INTE BARA SÄGA DET DÅ!?
Hur som helst. Vi gav upp. Tog en taxi till en flytande moské istället.
-20RM thank you.
- You gotta be kidding! The bus is 1RM. We'll give you 5.
- 20.
-5.
- Ok 5.
Spenderade lite tid där. Det var otroligt vackert och nära havet så lite vindar med i denna stekheta hettan som man inte tackar nej till.
'
För övrigt så är det Ramadan. Mer påtagligt här än på Perhentian. Alla restauranger är stängda. Alla turer inställda. OCH VÄRST AV ALLT. En gubbe sjunger/ber i en högtalare över stan från klockan 3pm till ca 3am. Sen är det tyst nån timma och sen börjar det igen. Är lika med, ingen sömn.
Fel tid att resa i Asien. Men en upplevelse man aldrig kommer glömma!
'
För övrigt har vi bytt hotellrum 4 ggr på ett dygn nu. Antingen fungerar inte vattnet i kranen, eller så går det inte att spola, eller så funkar inte ac.n. Ibland allt. Nu har vi ett rum med vatten och flush i alla fall. Man kan inte få allt här i världen=)
'
Klockan 22 sätter jag mig på nattbussen till KL. Sen bär det av till Vietnam!

Kommentarer

Postat av: Pege

Publicerad 2010-08-28 22:56:33

Hur har du det?. Jag är smått orolig, får man va det? Förresten. Du tänker väl skriva en berättelse sen om allt detrta?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emmie

Flying high but staying grounded. Travelling, adventures, exploring and adrenaline is my life. I write about places most people want to visit but never do; and about my triathlon lifestyle. I live after: The distance between your dreams and reality is called action.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela