stlucia.blogg.se

I started this blog when I first went on an exchange to Brisbane, Australia. During that experience, I discovered my love for culture, travelling and adventures. This blog has followed me since and been my forum for pictures and stories from Tanzania, South Africa, Ireland, Fiji, Malaysia, Singapore, Europe etc.

ROADTRIP

Publicerad 2010-06-28 03:13:55 i Allmänt,

Monday 28th.
Skulle börjat mitt exjobb idag men min supervisor är på vift nånstans och kommer inte tillbaka förrän på onsdag. Vilket ger mig två dagar till av frihet och tid att spendera med mina fina vänner innan de åker hem till respektive land. Så jag klagar inte, även om det kan verka lite konstigt.
'
Igår tog jag, Ro och Sophia en roadtrip till Coolangatta och Broadbeah. Vinter, kallt, men fortfarande vackert:
Utsikt över surfers paradise.
Jag med ena foten i New south wales och den andra i queensland. Mäktigt!=)
Folk surfar även om det är vinter. Funkar inte riktigt i sverige va? Eller vänta, går det ens att surfa där?=P
'
Jaja. Så det var våran roadtrip det.

IERLAND VS AUSTRALIA

Publicerad 2010-06-27 01:19:59 i Allmänt,

Igår var vi och upplevde våran första rugby match live. Gick med mitt irländska crew mf för att se på när Australien slog Irland i Rugby Union. Såhär såg det ut:
Sophia och jag med southern cross på våra kinder.
Och med irländaren i mitten efter vinst (ser ganska glad ut ändå).
'
Nu är det söndag. Söndag den 27e Juni. Idag om ca 12 timmar lyfter ett plan till Sverige. Ett plan som jag skulle suttit på *snyft* och *hurray*. Som jag sa. Det är blandade känslor, men det finns fortfarande en del saker som jag vill göra i Australien. Hade inte varit redo att åka hem idag. Om ett halvår till är jag redo. Så då ses vi igen!
'
Nu ska jag med ovanstående damer åka till Coolangatta och steka i vintersolen. Roadtrip it is!

OSMAKLIGT

Publicerad 2010-06-26 01:52:12 i Allmänt,

Den här midsommaraftonen får man väl räkna till en av de sämsta. Jag menar. Inte för att jag hade en dålig dag men för att jag skrev tenta till klockan 5 på självaste midsommarafton. Det borde ju vara förbjudet!
Hur som helst.
Dagen slutade ganska osmakligt, som jag nämnde...
Spana in flopsen! Limited edition (gusselov) från Havaiannas! (Kan tyvärr inte se mitt korta linne med tre grisar på, bara prickarna på baksidan)
Monique, Kris och Ro
John slog nog ändå alla rekord..!
'
Så ännu en avskedsfest avverkad. =(
Hann även se den mållösa matchen mellan Brassarna och deras kusiner innan jag spenderade min första ensamma natt i vårt stora hus!
Oho!
Nu kommer Ro över och så blir det nog Marknad.
Hoppas ni alla hade en underbart bra midsommar!

DONE!

Publicerad 2010-06-25 11:59:49 i Allmänt,

Oh yeah! Smashed sista tentan och jag har VINTERLOV i två dagar innan det är dags att bli vuxen och göra exjobb.
Är minst sagt blandade känslor just nu. I princip alla åker hem. Jag har en flygbiljett till Sverige som avgår om två dagar. Men jag kommer inte ta den.
Känns både och om jag ska vara ärlig. Har haft en tuff semester samtidigt som den har vart helt underbar. Det är svårt att se sina närmsta vänner åka hem. Särskilt när nära vänner inte växer på träd när man befinner sig på andra sidan jorden. Jag avskyr att säga hejdå.
DESSUTOM är jag ensam i huset. Nathan åkte till sunny coast, Luke till Bali för en månad, G flyttar hem till Brazil, Silje åkte till Norway, Witt har jag träffat tre gånger eller så så det gör ingen skillnad och Dave är borta över helgen.
MEN. Att förlänga sitt livs äventyr är inte helt tokigt. Jag är skitglad för mitt projekt och ser fram emot en ny termin med nya friska fläktar.
'
Nu blir det till att fira sista tentan, säga hejdå till G och Lauren som åker hem i morgon.
Temat (för alla fester i Au har ju ett tema) är Totally tasteless!

RÄTTELSE

Publicerad 2010-06-22 23:42:54 i Allmänt,

Efter att ha fått klagomål från Beau måste jag nu kasta in en rättelse. Tiden vi sprang i mål på var inte 49min utan 39min. Och han som vann hade 31. Alltså. Ännu bättre, hihi!
'
För övrigt sitter jag o laddar upp med jordgubbar inför dagens tentaplugg. Men det gör väl inte er avundsjuka för ni har väl jordgubbar själva nu (de svenska är dessutom mkt bättre!).
Nog om det. Studera var det!

GET HIM TO THE GREEK

Publicerad 2010-06-22 01:17:28 i Allmänt,

Jag var och såg den här filmen igår som en paus i pluggandet. Seriöst. Se forget about sarah marshall först och sen denna på bio. Jag dör lite varje gång av skratt. Så underbart!
'
För övrigt tackar jag gudarna för att jag valde att bli nutritionist och inte sociologist. Ungefär såhär ser plugget ut inför min tenta:
'
The sociologist: a person is not a person or a human being. a person can only be a person if the the boundaries created by the culture define it a person. the boundaries are however continues rather than discrete and therefore a subject for change. If the person is not defined within the boundaries, the person is less.
M a k e s  n o  s e n s e . . .
'
Mamma, måste jag lära mig sånt? :(

DONE

Publicerad 2010-06-21 01:24:25 i Allmänt,

Over and done.
Ni kanske trodde att jag sprang vilse i skogen igår eftersom att jag aldrig skrev igen. Men det gjorde jag alltså inte. Utan faktum är att jag sprang in som 4e tjej på 49min. Bästa killen hade 41min så så tokigt var det väl inte men tanke på att jag bara hade 2 veckor på mig att träna. Och det var ärligt talat den värsta terräng jag sprungit i. Dock ej blött, men backigt så in i. Trodde att jag skulle dö när jag såg näst sista backen. Men nu lever jag alltså och är såhär glad att vara i mål:
Dock fick ettan till trean pris. Så skulle vart om än lite snabbare! (damn it!).
På vägen hem såg vi denna skylt mitt ute i de australieniska skogarna som jag av stolthet var tvungen att fota:
Brisbane bridge nästa!
Nu är det plugga som gäller fram till fredag.

LET'S DO IT

Publicerad 2010-06-19 22:57:24 i Allmänt,

Det är dags. Igen.
Men denna gången för de 8 terrängkilometer genom sjöar, vatten, berg och lera. Lake Manchester dagen är kommen! Sitter och laddar upp med weetbix och mjölk samtidigt som jag läser om daniel och victorias bröllop och om hur Ghana och Australien spelade oavgjort igår.
Jaja. Jag får väl rapportera hur det gick sen när jag kommer tillbaka!
Håll tummarna eller korsa fingrarna beroende på varifrån du är!

TENTA 1

Publicerad 2010-06-18 01:27:33 i Allmänt,

Stunden är inne. (Eller, det är fortfarande 4h kvar) men jag ska vara duktig och gå till biblioteket och studera o repetera repetera repetera med Jake innan det är dags. Sedan har jag bara en tenta kvar i mitt liv (om jag vill!) och den är om en vecka!
Wohooo!

POSSUM PÅ BESÖK

Publicerad 2010-06-17 01:07:51 i Allmänt,

Dan före dan...
En frukost till tenta.
Känner mig ganska väl förberedd även om jag har vart tvungen att plugga in halva Australias historia eftersom att man tydigen förväntas kunna det inför kursen (Global Population Issues). Riktigt intressant kurs faktiskt. Men ska bli skönt o få den överstökad.
'
Igår efter matchen gick jag o la mig. Vaknade dock av ett skrik inte långt efteråt och hör någon (Silje) rusa upp för trappan och skriker i panik.
- Daaaaavveee! HELP HELP! It's an animal in the kitchen!
- What is it?
- I don't know, but it's f*ucking BIG!
Hör silje skrika lite till. Och vi hade en sån här liten sötnos på besök:
Ser ut som en gigantisk råtta så jag kan dock förstå att hon var rädd, stackarn=)

34-6

Publicerad 2010-06-16 14:37:14 i Allmänt,


"Darren Lockyer’s Queensland emphatically stamped themselves as the most dominant outfit in rugby league State of Origin history with an emotion-charged thumping of NSW on Wednesday night.

In a bitter contest in front of a parochial Suncorp Stadium crowd, the Maroons iced a horror week for the dreadful Blues to clinch a record fifth straight series victory with a six-try annihilation, winning 34-6". /Brisbane Times

'

34-6, hemmaplan.
Det skriver vi in i Queenslands historiebok!

NU ÄR DET DAGS IGEN!

Publicerad 2010-06-15 23:24:01 i Allmänt,

State of origin. Andra omgången.
Hela landet har state of origin fever. Till och med matbutikerna som radar up Powerade som ett pågående spel mellan maroon (QLD) och blue (NSW):
Underbart!
'
(För övrigt, det var många kommentarer som trillade in om min blomma. Kan meddela att den för närvarande mår bra och med mina gröna fingrar kommer den överleva galant, sådeså! ;) )

FLOWER POWER

Publicerad 2010-06-13 11:41:19 i Allmänt,

Jag har ända sedan jag kom till Australien kännt att något har fattats mig. Äntligen kom jag på vad! En blomma! Så nu är jag nog det enda studenthushållet i StLucia som har min alldeles egna plantväxt *lycka*.
Hur länge tror ni den kommer överleva?
'
För övrigt. Några dagars löpträning har pågått utan att jag till er rapporterat. Fy mig! Anyway. Jag är ganska kass ändå så det är tråkigt för er att veta. Är nere på 19.20min 3km utomhus (15 på löpband). Ska banne mig ner till 19 i morgon i mina nyinhandlade "authentics pressure" löpartights (farväl mina älskade addidas som följt mig genom 4-5år av blod svett och tårar). De kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta. Men nu är det dags att glömma och gå vidare. Det gäller andra saker med för den delen!
PMA: POSITIVE MENTAL ATTITUDE!

THE STORY ABOUT THE CHIMNEY WIPER

Publicerad 2010-06-11 01:08:56 i Allmänt,

Nu 17 är det kallt!
Sitter här och öser i mig varmt kaffe och blåser varmluft på mina kalla fingrar med jämna mellanrum. Jag vill inte jag vill inte jag vill inte gå ut! (Har visserligen redan varit ute o sprungit). Men jag vill inte gå ut igen! Måste dock ta mig till biblioteket för en studie session med min vän Jake.
För övrigt. Satt och berättade för Kris igår att alla svenskar inte alls är blonda och att jag faktiskt är den enda i min familj som är blond (svårt för australiensare att förstå). Men att pappa nog ändå är min pappa eftersom att mamma har sagt att sotaren var kort och mörkhårig. Visste dock inte vad sotare hette på engelska utan var tvungen o förklara.
(Jag)   - You know, the thing on the roof where all the smoke comes out from when heating up the house. The guy who cleanes it a few times a year...
(Kris)   -Oh, wow, you actually mean a chimney wiper! That is SO EXOTIC! I can't believe you have that!
'
Seriöst. Jag skulle dö för att ha en skorsten här just nu! Så himla exotiskt är det inte. Det är ju bara normalt!! (Exotiskt är att ha mango- och avokado träd i sin trädgård. Inte en sotare som kommer en gång om året och städar ur skorstenen!)

PIPIPIPIIIIIIII..!

Publicerad 2010-06-08 23:57:02 i Allmänt,

God morgon God morgon, hör fåglar sjunga glatt?
NÄÄ, INTE RIKTIGT!
Första morgonen på länge jag har bestämt mig för o ta sovmorgon placerar sig denna lilla(stora) sång(skrik) fågel utanför mitt fönster och skriker sig hes. Egentligen borde jag spela in ljudet som fåglarna gör här och visa för er. Kan vara öronbedövande ibland. Men men. Nu när jag ändå är uppe kan jag väl lika väl börja plugga då. Sedan blir det gymet för träning som involverar allt utom ben eftersom att de är ganska oförmögna att göra annat än o sitta efter de senaste tre löpardagarna.
Japp, plugga var det!

THE BIG PINAPPLE

Publicerad 2010-06-08 01:50:35 i Allmänt,

I lördags åkte vi till Eremundi markets i Noosa. Älskar markander. Man kan aldrig få nog! Den här var dock onödigt dyr men vi hade trevligt ändå och åt massa yoghurt tills vi fick ont i magen.
'
På vägen hem stannade vi vid the big pinapple (landmark i aussie). De har massa frukter. Hittills har jag bara sett the big mango och the big pinapple.
Och så här skoj kan man ha med en supersized annanas:
På vägen hem var jag och Ro trötta som vi alltid är när vi åker bil i Au...
(Det finns ett helt album med sov bilder på mig och Ro i Karsten's och Beau's bilar, kanske visar er en annan gång) =)
'
Nu blir det plugga inför tenta för mig. Först ut: Global Population Issues
'
Dagens träning:
Mål: warm up, speed intervals 80-100m*3, long intervals 5km*4.5min*5, cool down
Insats: almost done (behöver öka på snabbheten i de långa intervallerna) OCH behöver 1.5dagars vila efter backlöpning i går kväll. Det ser jag fram emot=)

HIPP HIPP HURRA SVERIGE!

Publicerad 2010-06-07 02:15:03 i Allmänt,

Då har sveriges nationaldag firats med köttbullar och lingonsylt i goda vänners sällskap. Såg ut såhär:
Beau (au) klädd i blått och gult hjälper mig o göra köttbullar.
Alla till bords; Molly (irland), Kris (au), Roisin (irland), Ned (frankrike), Karsten (Tyskland), Nathan (au), Jag, Beau (au).
Äkta svensk husmanskost
Glögg, saltlakrits, singoalla och äppelpaj med vaniljsås till efterätt. (Kunde inte motstå att köpa glödd när vi såg att de hade det på ikea!)
Så. Heja sverige!
'
För övrigt så har jag insett att springa på ett löpband är inte lika med att springa ute. Behöver öva en hel del i det riktiga spåret om jag ska köra detta lopp med flaggan i topp.
'
Dagens träning:
Mål: 10km på 55-57min
Insats: 10km på 62min (=kasst)
Nu blir det hårdträning för o komma i fatt här!
'
(För övrigt så tycker jag att ni är dåliga på att kommentera igen! ;) )

DU GAMLA DU FRIA

Publicerad 2010-06-06 00:19:37 i Allmänt,

Så.
Hip hip hurra för Sverige på Sveriges nationaldag. Här i Brisbane kan jag fira hejvilt utan att bli kallad rasist. Känns ju ganska bra. Så idag, efter gym och plugg ska jag laga köttbullar och potatis till mina kära vänner.
'
Vad som mer står på schemat är att den yngsta tjejen (Jessica) som någonsin seglat runt jorden kommer hem till sunshine coast under dagen.
Jessica Watson ... homeward bound to Mooloolaba.
http://www.brisbanetimes.com.au/queensland/queensland-day-homecoming-for-inspirational-teen-jessica-20100605-xlnm.html
Ganska kul att det blivit så stort med tanke på hur alla klankade ner på henne från början (Och med tanke på att efter sin fösta km kraschade hon in i något och fick börja om). Ingen trodde på henne. Nu älskar alla henne. Det är som sport! i. Det är DU om du misslyckas. Det är VI om du lyckas.
'
Nu är det dags för mig att jogga ut i spåret igen. Hade vilodag igår. Men dagen innan dess såg det ut såhär:
Mål: 7km på 40min
Insats
: 7 km på 36min

LAKE MANCHESTER TRAIL

Publicerad 2010-06-03 02:12:29 i Allmänt,

Nu så händer det grejer!
Igår bestämde sig min vän Beau (Au) för att signa upp oss på Lake Manchester loppet. Ett rerräng lopp som går genom backar och lera. Och vatten som ni kan se på bilderna. Problemet är bara. Loppet är om 17 dagar :S och jag har inte tränat seriös löpning på över ett år!
http://runtrails.org/articles/?page_id=34
river_s.jpg
Oho, dags att ta tag i eländet! Följer ett tio dagars intensiv pass med start denna morgon (kommer dock att fördela det på 16 dagar eftersom att det är ett helt galet pass!
'
Så. Dagens träning:
Mål: 25-30km
Insats: 15km på 1h23min
Var väl inte helt illa med tanke på omständigheterna. Vi gör så gott vi kan här nu. Är kul att ha nåt o se fram emot mellan tentor och plugg.
'
Nu--> IKEA :D (Swedish themepark som min kompis Joe (nz) kallar det!)

JAG STANNAR

Publicerad 2010-06-02 08:19:48 i Allmänt,

Hand in Visa application - check!
All done. Invitation letter, approval letter recieved. Nu är det bara o  korsa fingrarna som man gör här (eller hålla tummarna som vi gör där) och hoppas att sista steget blir godkännt med.
Mer. Lägenhet uthyrd.
Ja. Det ser helt enkelt ut som att jag stannar här.
=)

Om

Min profilbild

Emmie

Flying high but staying grounded. Travelling, adventures, exploring and adrenaline is my life. I write about places most people want to visit but never do; and about my triathlon lifestyle. I live after: The distance between your dreams and reality is called action.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela