stlucia.blogg.se

I started this blog when I first went on an exchange to Brisbane, Australia. During that experience, I discovered my love for culture, travelling and adventures. This blog has followed me since and been my forum for pictures and stories from Tanzania, South Africa, Ireland, Fiji, Malaysia, Singapore, Europe etc.

2013 FLOODS

Publicerad 2013-01-31 21:51:22 i Allmänt,

Det såg ut som det kunde sluta ganska illa för Brisbane där ett tag. Men floden steg 'bara' 2.7 meter som högst. I Bundaberg steg den dock hela 9.5meter och stader är i princip bortspolad =(
Bosatta nära floden stockar upp med sandbags för att hindra vattnet fran att komma in.
Det blev ingen promenad för min kompis Dex längs med floden...
Flod promenad gymet ar lite under vatten...
Min cykelväg =(
Så sant (tidigare samma dag)
Spindeln utanför min veranda som overlevde cyclon Oswald när lyktstolparna fall som fanor runt universitetet.
Flygfoto over Bundy.
 
Ja. 
Som ni ser klarade vi oss ganska väl denna gången. Våran baksida svämmade över under söndagen men vattnet sjönk ner ganska fort. Däremot var vi utan ström i fem dagar så de 100 IKEA ljusen jag inhandlade på IKEA rent spontand under lördagen kom väl till användning. Det var som att campa i sitt eget hus. Gas låga att laga mat på, pannlampan kom till använding igen, ljus överallt, bara kallvatten att duscha i (vilket var ganska skönt=)), en kylväsla med is som kyl, ingen fungerande fläkt i hettan. Etc. Men det var en upplevelse det med! Man ska inte klaga när andra har det värre. Tankarna går till alla de 100tals som förlorade sina hem i 2013 års översvämningar, främst i Bundaberg där flera hus rivits upp i strömmen och helt enkelt försvunnit. Australien är helt otroligt när det kommer till att hjälpa varandra i situationer som denna dock. Inte som i USA när folk istället började stjäla saker från varandras hus. Här blir alla som en jättestor familj. Nu hoppas vi att Bundy återhämtar sig snabbt!

FROM BUSHFIRES TO FLOODING

Publicerad 2013-01-26 22:58:23 i Allmänt,

För en vecka sen var iskaffe, fläkt, ac och pool mina 4 basta vänner. Nu är det gummistövlarna, regnjackan och drybags som toppar listan! Cyclonen Oswald har svept in över Queensland och återigen har flera 100 människor förlorat sina hem. Brisbane är fortfarande lugnt men det har ösregnat konstant i 3 dagar och poolen har både fyllts till bristningsgränsen och svämmat över. Inte nog med det så är jag på G att bli sjuk (tack vare min jobbkompis som kom hem från Europa med influensan!) och sitter och dricker honungs/citron/vitlök/ingefärs/chia seeds te.
 
För övrigt sa var det igår Australia day. En mycket blöt sådan. Och jag firade med ett dopp i vår överfyllda pool innan det blev en IKEA tur med Martina och Greg som behövde fylla på sitt hus med bebisgrejer inför deras kommande bebis. Min australiensiska housemate skrattade nar jag sa att jag skulle till IKEA på Aussie day och sa att jag formodligen skulle vara ensam dar. Men tji fick han för det var så packat att vi knappt kunde hitta en parkering! Sa nu har jag inforskaffat en frash burk med lingonsylt och flädersaft. Fina grejer det!
(Ps, jag har inte ens hoppat ner i poolen än, regnade så mkt på vägen ner så håret ar alldeles blott!)
 
Tredje updaten. Jag har registrerat mig för ett Triatlon! Woot woot! Men 4 veckor till start (varav antagligen 2 med ösregn och förkylning) sa har jag två veckor på mig att lära mig simma! I samband med detta vill jag skälla lite på mina gamla gympalärare som bara lärde oss bröstsim när resten av världen lärde sig freestyle. Tack för den! Hur som helst ska det bli sjukt kul af och jag har redan hoppat i poolen ca 4 ggr. 
Första gången tänkte jag: O dear! 
Fjärde simmade jag 600m freestyle på 12 minuter. Kan meddela att det är inte vackert eller graciöst på något vis. Men det går! Jag kämpar vidare med att hålla mig flytande i översvämningar och på träningar.
 
Happy Australia day till alla!

SNAKES ON A PLANE

Publicerad 2013-01-12 07:14:29 i Allmänt,

Vi har alla sett filmen, men att det kunde hända på riktigt kannske inte var så troligt... Tills detta planet lyfte från Sydney till papa new guinea och passagerare såg en orm fladdra omkring från ena motorn. Stackarn. I 6 timmar fladdrade han runt där och överlevde upp till 12 minusgrader. Kan inte ha vart skönt. Men trots allt ett billigt sätt att resa.
 
 http://upcoming.yahoo.com/event/10763197/NY/New-York-City/Qantas-Drama-Snake-On-A-Plane/New-Victory-Theater/
 
För övrigt kokar Australien vidare. Vart så varmt idag att jag till och med fick hitcha med Nina till Globe Trekker (5min promenad annars) för att hämta upp mina nya löpaskor. Och sedan dess liggat i skuggan i poolen, eller suttit 10 cm framför fläkten och druckit iskaffe. Tanken att gå på bio eller handla i väldigt långsamt tempo på Coles har åxå slagit mig med tanke på att de har aircon. Det är inte dödligt varmt än, men det är jag-orkar-inte-göra-nånting-förrän-klockan-7pm-varmt. 
 

VÄRME & SVERIGEBESÖK

Publicerad 2013-01-10 22:14:03 i Allmänt,

Australien kokar säger dom. Det har vart hemska bush fires på Tasmania där massor av folk har förlorat sina hem och igår kväll luktade det bränt även här. Då var det Bribie Island som stod i lågor. I natt fick vi allafall en rejäl skur så det var bra. Men det är varmt även för djuren. Har har tex min kompis katt fått en svalkande lejon/pudel rakning av veterinären för att stå ut med hettan!
Tur man har ac på jobbet af!
 
För att bygga vidare på sverige besöken. I helgen reste hela familjen tummen och deras nästan 90-åriga gammelfaster genom Brisbane. Så det blev middag och kvällspromenad, svenskt skvaller mm i Southbank. Mycket trevligt!

SVERIGE BESOK

Publicerad 2013-01-05 08:03:27 i Allmänt,

Gissa vem som kom o halsade pa i West End sahar det nya aret till ara, om inte sjalvaste Judit Berntsson som ar pa genomresa i Australien med sin van Petra. Sa har ligger vi och gassar i solen och poolen i min tradgard. Sadant kan man inte klaga pa!
Nu har tjejerna dock begett sig vidare till Byron Bay men kommer tillbaka i slutet av Januari igen och stannar ytterligare tva dagar. Jisses vad kul det ar nar folk hemifran kommer pa besok. Da blir Ems glad!

TRI CLUB

Publicerad 2013-01-01 23:58:38 i Allmänt,

Min nya leksak <3
Tror detta ar den enda positiva med Johnnys flytt hem. Jag liksom halvt tog over hans liv och det ar faktiskt ganska bra. Vart sa himla trott pa min halvtrasiga cykel sa kopte hans racing cykel nar han flyttade hem. Och i och med det tyckte hans vanner (som jag traffat massor av ganger pa vara fester) att jag aven skulle ta over hans plats i triathlon klubben. Kande att jag inte hade mycket till ursakt nar jag redan springer ca 5 ggr i veckan och nu dessutom har en bra cykel.
 
Sa i morse ringde klockan 4.35am sa bara pa med skorna och hjalmen och mota en grupp andra morgon pigga sjalar for en 37km riverloop. Hur garna man an vill ligga kvar i sangen och dra sig ar det helt underbart att cykla ivag i soluppgangen for ett ca 1.5hr cykelpass och sedan avsluta med en kaffe i Southbank. Och denna grupp av manniskor ar sa lika mig dessutom. Detta ar folk som vill ga upp tidigt, vara aktiva och som inte vill festa som tonaringar varje helg. Guld!
 
I morgon bitti ska jag vara med pa mitt forsta loppass. Sedan ar det bara simningen kvar att avverka (vilket jag drar mig lite for). Men det basta ar att man valjer sjalv vad man vill vara med pa. Sa detta blir min nyhet for 2013 (om ni minns att jag skulle testa nagot nytt som jag aldrig gjort innan for varje ar i Australien). Forsta aret var det yoga. Nu ar det triathlon. Bring it!

Om

Min profilbild

Emmie

Flying high but staying grounded. Travelling, adventures, exploring and adrenaline is my life. I write about places most people want to visit but never do; and about my triathlon lifestyle. I live after: The distance between your dreams and reality is called action.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela