stlucia.blogg.se

I started this blog when I first went on an exchange to Brisbane, Australia. During that experience, I discovered my love for culture, travelling and adventures. This blog has followed me since and been my forum for pictures and stories from Tanzania, South Africa, Ireland, Fiji, Malaysia, Singapore, Europe etc.

TOWNSVILLE

Publicerad 2009-11-29 11:14:53 i Allmänt,

Idag har jag tagit mig till Townsville. Jattemysig stad och hostelet ar det basta hittills (reefers by the lodge). Det anda som ar daligt med denna delen av queensland ar att det ar stingrays och jellyfishes i vattnet sa man kan bara bada pa sarskilda omraden. Men vattnet ar saaa varmt! Skulle gissa pa runt 26.
Har dagen till ara aven varit aningen kulturell och besokt reef aquarium har, som ska vara det storsta i varlden. Vet inte om det ar sant, men det var fint!

Kom fran Magnetic Island tidigare idag, kan som vanligt inte ladda upp bilder, men bodde pa den har fina stranden http://www.cruisinganchoragesaustralia.com.au/Images/Picnic.jpg som heter Picnic Bay. Tog sallskap med en finsk tjej och vi passade aven pa att gora en 4 timmars hike till West Point. Sa ikvall tycker jag att jag har gjort ratt som bara latat mig och gjort slut pa den sista saltlaktritsen som jag fick av sis.

I morgon blir det upp med tuppen, om inte fore! Klockan 6.00 gar bussen till Bowen (pytteliten stad dar filmen Australia spelades in) och darefter vidare till Arlie Beach och Whitsundays (resans highlight!).

Internet tiden ar snart over. Matse dona lite annat viktigt.
Hur som helst. Ems har overlevt forsta veckan som backpacker!

HIMMELRIKET

Publicerad 2009-11-26 12:24:48 i Allmänt,

Jag har tva minuter kvar pa internet tiden att tala om for er alla att idag har jag plockat mango och kokosnotter fran stranden som jag har atit till kvallsmat! Underbart for alla som alskar mango lika mkt som jag, speciellt nar de ar gratis och smakar som himmelen!

I morgon bitti aker jag vidare till Townsville och Magnetic island dar jag stannar i tva dagar.

MISSION BEACH

Publicerad 2009-11-25 11:03:53 i Allmänt,

Vi har lamnat Cairns. Skippade Babinda helt da det osregnade och sag allmant trakigt ut. Sa for tillfallet befinner vi oss pa ett jattemyigt hostel i Mission Beach. Tyvarr har det fortsatt regna hela dagen, men har af vart perfekt vader for en loptur pa stranden.

I morgon ska jag atingen aka over till Dunk Island om regnperioden tillater. Annars ska jag hajka i regnskogen med en engelsk tjej jag just traffade har. Killen jag startade resan med ser jag inte mkt av, han ligger mest i sangen och sover. Battre och resa ensam!

CAIRNS

Publicerad 2009-11-24 10:38:09 i Allmänt,

Ok. Det har vart svart att uppdatera bloggen och jag kan omojligt ladda upp nagra bilder. Sa the vision far ni vanta med tills jag kommer hem.
Kom till Cairns i forrgar. Bor pa Cairns City Backpacker Hostel. Det ar relativt. For 16AUD per natt kan man inte forvanta sig jattemkt. Men det ar helt klart okej!
Mitt liv som backpacker har borjat.

Idag har jag och Michael akt till en liten by som heter Kuranda. Jattemysig! Och darifran tog vi Skyrail (googla bilder for jag hinner inte ladda upp) tillbaka fran berget. Sa jalkla haftigt! Man sitter som i en liten glasbur och seglar runt hogt ovanfor tradtopparna, obeskrrivligt!

I morgon bar det av till Babinda och vidare till Townsville och Magnetic Island darefter. Kommer bo 20 natter i en resvaska innan jag aterigen ar i Brisbane.

Det kryllar av tyskar har, men inte en enda svensk har jag stott pa, vilket val ar meningen =)

Efter min andra dag som backpacker kan jag bara saga - jag trivs!

(Paron, forlat att jag inte har messat, noll pengar pa mobilen och inte hunnit ladda, men jag lever! Tom lite mer an vanligt)

MIN RESEPLAN

Publicerad 2009-11-22 00:40:46 i Allmänt,

Jag vet inte om det går att se så bra på kartan. Men detta är i allafall kommande tre månaders reseplan. Röd markering är resa nummer ett. Då håller jag mig till queensland. Tar flyget 6.30 från Brisbane till Carins i morgon bitti och ska åka buss hela vägen tillbaka. Leva i en resväska, livnära mig på supermarketen och bara cruisa runt längs med beachen. Kommer vara tillbaka i Brisbane lagom till jul, runt den 16 december och fira nyår på stranden innan det bär av på svart resa.
Från Brisbane till Christchurch och bila upp till Aukland. Därefter blir det att fira Australia day i Sydney och besöka blue mountins. Sen bär det av för några dagar i Melbourne och därifrån till Alice spring och Ayers rock. Landa i Adelide två dagar och tillbaka till Brissie den 7e februari 2010. Då är jag fattig, hemlös och solbränd och förhoppningsvis redo för min sista termin som student.
Nu ska jag gyma en sista gång innan kortet går ut. Packa klart, städa och sprida min packning till diverse personers källarförråd. Tillgång till dator kommer vara begränsad, men jag lovar att uppdatera så ofta jag kan!

VEMOD

Publicerad 2009-11-21 07:47:48 i Allmänt,

Äventyret kan börja! Men det är med både vemod och längtan.
Har precis lämnat syster yster på flygplatsen och packat ihop mitt rum och sagt hejdå till tre av mina bästa vänner här (Daniel, Sverige; José, Chile och Daniel, Holland). Kommer kännas så konstigt och tomt att inte ha dem här nåt mer.
Två nätter kvar med min hemska huskamrat som helt har slutat prata med mig. Bryr mig inte nämnvärt. Han är bara konstig och jag är nästan mer lättad över att flytta ut än att tentorna är över.
Var dålig på att ladda upp bilder från Fi-veckorna. Tog mestadels foton med hennes kamera, så ni får ge er till tåls=) Men vad gjorde vi? Massa BBQ, fest, storstadshäng, bio (twillight), massa strand och upplevde en näst intill äkta Thanksgiving (kyckling istället för kalkon). Laddar upp lite bilder från sista stranddagen som ni kan njuta av hemma i kylan=)

THUNDER STORM

Publicerad 2009-11-17 12:14:41 i Allmänt,

Oj, vad dålig jag har vart på att uppdatera mig. Vi är lite stressade här. Hänger på stranden hela dagarna *suck* =)
Idag har varit varmaste dagen hittills, runt 40, så vi tog bilen till Gold Coast och stannade tills solen byttes mot en riktig thunderstorm!
I morgon blir det hattjakt på stan (vad gör man inte för sina päron!) och ytterligare en stranddag väntar innan syster yster åker hem.
Ska försöka ladda upp lite bilder från dagarna här innan jag åker.

FREEEEDOM!

Publicerad 2009-11-13 06:35:17 i Allmänt,

Äntligen!
Det är över! Hur det än gick så är det åtminstone över! Sista tentan var lekande lätt. Nästan så lätt att det blev tråkigt. Men det får väl väga upp för den omöjliga ettan.
Nu sitter jag bara och bokar alla mina biljetter klart, sen är jag redo att lämna min älskade lägenhet och avskydda huskamrat. Det känns faktiskt lika bra som att ha sista tentan gjord.
Bara vänta in syster yster nu som borde vara tillbaka från sydney vilken minut som helst. Sen kan festen börja!

AYERS ROCK

Publicerad 2009-11-12 22:30:52 i Allmänt,

Resan är bokad gott folk!
Jag och Teresa (tysk) åker till Australiens hjärta den 31 januari!

SOUTH BANK BY NIGHT

Publicerad 2009-11-12 12:42:21 i Allmänt,

Tyckte jag har klagat tillräckligt om mina tentor nu, så här kommer istället lite bilder från natten i southbank. Internet var dock för segt för att orka ladda upp mer än så, men hoppas det duger.
I morgon är jag fri!

:(

Publicerad 2009-11-11 12:23:39 i Allmänt,

Vad ska man säga?! Utmattad till max. Fördrev ungefär halva dagen innan tentan med att nästan lösa en rubriks kub. Ville bara ta det lugnt och med tanke på hur mycket jag pluggat kände jag mig väl förberedd.
Väl på tenta 1: Kliver in i det största sal som mina ögon någonsin skådat. En gigantisk klocka på ca 3m i diameter hänger på väggen och tickar, mitt framför den bänk jag blev placerad på. Tentan består av 28 A4 sidor, fulla med MCQ, fem alternativ på varje. Ungefär 4 av alternativen var passande, men bara ett var rätt. Hälften av alla MCQ täcktes ej heller av lektionerna. Panik. Jag kan förklara varenda mekanism som leder till alzeimers, reglering av järn, sulfat, varenda missgynsam miljöaspekt hos foster som kan leda till sjukdom senare i livet, vilken sjukdom, vilken mekanism etc etc. Ni fattar. Jag kan till och med varenda läkemedelsubstans som används för att bota epilepsi och vilken funktion den har i kroppen. Men jag kan INTE svaret på frågor som inte täcktes av lektionerna :(((
Tenta nummer två: En halvtimma senare. Klockan är 18.00 och jag kan knappt hålla ögonen öppna. Alla övningsfrågor vi fick var givna. Ingen riktigt pluggade inför tentan. Alla frågor på provet var - icke givna. Jag ger upp. Jag tror inte jag vet hur man pluggar längre!
Vi får se vad resultaten säger, men tenta ettkan bli det första tenta som jag någonsin kuggar. Och då är det förbannat typiskt att det ska ske I aussie på ett universitet där man får betala tusentals kronor för att göra en omtenta. Håll tummarna så hårt ni kan i tre veckor för att jag lyckades skrapa ihop tillräckligt med poäng!

DAGEN D

Publicerad 2009-11-10 00:30:26 i Allmänt,

Tiden är kommen. 
Sista frukosten innan tenta är konsumerad och nu ska bara ett X antal timmar fördrivas innan klockan slår 2.30pm. Tre timmar senare är det dags att greppa pennan för tenta nummer två och när jag går till sängs ikväll är jag 50% friare. Men ingen vila ingen ro. Då är det bara hem, sova, upp och dona tenta nummer tre. Sen. Börjar man skymta horisonten. En och en halv dags stenhårt plugg inför terminens fjärde och sista tenta som jag inte ens hunnit börja med. Sen är det över. 100% freedom!
Nu kör vi!

DET FALLER ETT REGN

Publicerad 2009-11-07 12:53:08 i Allmänt,

Det har regnat i Brissie i två dagar nu. För mig är den väderleken perfekt, men tycker synd om lilla sis som inte fått se så mycket solsken än. är ju visserligen regnperiod, men lite extrem otur får man väl säga att det är. Idag har hon i allafall kramat en koala på koala zooet åxå. Och i morgon håller vi tummarna får lite UV-strålning så hon kan åka och steka på stranden.
Själv tragglar jag vidare. Tre frukostar till tenta och jag har kommit till det stadie då jag bara vill ha det överstökat. Åtminstonde de första tre. Den fjärde (och den andra) har jag inte riktigt börjat med, men det kommer!
Nu ska jag sova så jag kan plugga flitigt i morgon bitti, igen!

SWIN FLU = FLU?

Publicerad 2009-11-06 07:38:58 i Allmänt,

Jag har förstått att mass vaccination av svin influensan pågår där hemma. Förstår inte riktigt varför. Sverige är väl inte speciellt utsatt? Men vidtaga åtgärder, det ska man! Så fort insluensan har ett prefix så blir alla rädda.
Fågel-influensan, världens undergång enligt media. Men, we are still alive..?
Svin-influensan, världens undergång - igen!
Men tänk på en sak, om man tar bort prefixet, då är det bara en influensa helt plötsligt!
Vad hände med evolutionen (provocerande va?!) Men faktiskt. Ni minns väl vad Darwin sa "survival of the fittest". Det liksom finns inte längre. Idag överlever vi allihop! Än så länge. För sedan, när vi vaccinerat oss mot allt och lite till och bakterierna utvecklat resistens mot alla våra ideér. Då kommer världen slå tillbaka. Det är min teori.
Bakterierna kommer segra, förr eller senare. Det är bara en fråga om hur mycket vi ska hjälpa dem på vägen!
(Ps, Jag kommer inte vaccinera mig förrän spindel-influensan kommer!)

SALT LAKRITS

Publicerad 2009-11-05 03:46:03 i Allmänt,

Vet ni vad som kom levererat till min dörr idag?
Två påsar salt och blandat!
Och vet ni vad den hade med sig?=O
Min syster yster!
Så medans hon nu ligger i min säng och sover sitter jag och äter saltlakrits och pluggar.
Helt okej deal!

SKILLNADEN

Publicerad 2009-11-04 03:00:17 i Allmänt,

Den största skillnaden med att tentaplugga här och att tentaplugga hemma, är att man är alldeles ensam :(. Hemma på KI satt vi alltid tillsammans och pluggade. Någon hade bakat kakor (LindaO) eller köpt godis (Elinore), nån annan slutade tänka på vad hon sa och fick alla att skratta (Maria), någon satt barnvakt eller hade ett syskon hos sig (Duni) och nån annan konsumerade kaffe i stora mängder (LindaL). Utanför fönstret var det regn, snö och blask. Inomhus var det faktiskt ganska mysigt.
Här känner man sig ganska ensam. Inte för att det inte finns enormt mycket folk att umgås med. Men för att alla läser olika kurser, alla har olika scheman och ingen har tenta samtidigt.
Jag känner mig lite nostalgisk nu och försöker vara lite av varje. Klockan är 12 och jag är redan på tredje kaffekoppen. Chokladen ligger på bänken och distraherar mig. Men ute skiner solen och ingen har bakat kakor!

Gaaah, fritid fritid kom tillbaks!

SUN

Publicerad 2009-11-03 02:14:01 i Allmänt,

Äntligen skiner solen igen!
Regnperioden är i full gång och det har faktiskt regnat och varit mulet i dagarna fem. Normalt sätt regnar det mest på kvällar och nätter, så hoppas det håller sig till det i fortsättningen! Visserligen föredrar jag att plugga i regn. Konstigt det där. Hemma i Sverige får jag alltid dåligt samvete när jag är inne och solen skiner. Och den känslan finns kvar även här, trots att det inte spelar så stor roll eftersom att solen skiner nästan varje dag ändå.
Antar att det är något slags Skandinavien syndrom.
Nu skiner dock solen och jag sitter hemma i köket och konsumerar kaffekopp efter kaffekopp för att hålla motivationen på topp. Vill att tentaperioden ska ta slut nu så jag kan starta mitt liv som backpacker. Är så redo man kan bli. Lyckades till och med buda till mig en backpack på eBay för $22, värde snarare $100. Ibland ska man ha tur här i livet!

KAROLINSKA

Publicerad 2009-11-01 13:25:29 i Allmänt,

Hallå ja, lite stolt kan man väl få vara när hemuniversitetet visar sig så framstående inom forskning att de omnämns i Australiensiska newspaper!

HALLOWEENS BLOODIGA NATT

Publicerad 2009-11-01 11:17:36 i Allmänt,

Halloween.
Det blir ju inte bättre än att tre oberoende fester slås ihop till en och över 100 gäster står som attending på Facebook. Total makeover skedde i Vanessas hus och resultatet blev ganska bra...
(Jag är den en evil ferry klädd i svart om ni inte känner igen mig:) )
Börjar med att le mot kameran, (men kolla Daniels min!)
Den svenska manliga häxan och jag har en seriös fight och kastar magical spells på varandra med våra trollspön.
Jag vet inte vem tjejen är, men hon skrämmer mig...
Tyskland och Tjeck representerar nåt icke levande...
När vi hade sminkat oss och posat klart bar det av till festen. Traskandes genom St Lucias lilla ministad till applåder från de 60 lite vuxnare människor som valt att gå på restaurang istället för att leka maskerad tog vi oss till festen.
Och jag kan väl bara säga att jag är glad att det inte var mitt hus som var värd.
Men det var skrämmande kul af!

Om

Min profilbild

Emmie

Flying high but staying grounded. Travelling, adventures, exploring and adrenaline is my life. I write about places most people want to visit but never do; and about my triathlon lifestyle. I live after: The distance between your dreams and reality is called action.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela