stlucia.blogg.se

I started this blog when I first went on an exchange to Brisbane, Australia. During that experience, I discovered my love for culture, travelling and adventures. This blog has followed me since and been my forum for pictures and stories from Tanzania, South Africa, Ireland, Fiji, Malaysia, Singapore, Europe etc.

FIRST TRIATHLON DONE!

Publicerad 2013-02-24 22:10:09 i Allmänt,

Wott woot!
I have compleeted my first ever triathlon! (Bilder kommer senare).
Steg upp klockan 4.10 i går morgon/natt och körde till Raby Bay där det 6e racet av QLD tri series ägde rum. Det spöregnade hela vägen ner och under registreringen. Inte bra! Men då första starten gick sken solen och det var extremt varmt. Min start gick av stapeln 8.18 och började i hamnen med 400m (som faktiskt var 550m) simning. Trots att jag visste att det var havsvatten vart jag ganska överraskad på ett sätt med att ha salt i hela systemet. Aldrig simmat i saltvatten innan (och knappt aldrig simmat alls för den delen) och måste säga tt det var ganksa obekvämt att svaälja saltvatten, bli översimmad och smashad överallt med andras armar och ben =) Jag simmade dessutom sicksack eftersom jag inte kunde hålla en rät linje (lol) så istallet för de 550 så simmade jag nog 800m eller nåt.
Därefter, transition till cykel. Man är lite smått förvirrad när man kommer upp från vattnet och måste springa och hitta sin cykel. 15km cykel, där jag lyckades passera många i den gruppen jag simmade med. (Det är många grupper som tävlar parallellt så man vet inte riktigt vilka som är i ens egen när man kommer upp på sin cykel). Fats jag bara cyklat i 8v nu på en road bike så tror jag det är min bästa gren.
Transition 2, löpning. Jösses vad tunga ben man har efter att ha cyklat! Kände mig som en elefant och sprang i slow motion. Sjukt varmt dessutom så alla drinkstationer blev praktiskt taget splash stationer. Hursomhelst, detta blev min tid:

Total 1hr3min9sek
Sim: 10.37
Cykel (inkluderar båda transit): 33min55sek
Löp: 18.36
Placering i min grupp: 12 (av ca 50-60 pers) (dam 25-29år)
Placering i gender grupp (dam och herr 25-29): 76 
 
Det får man vara nöjd med när man tog sitt första freestyle simtag för 4 veckor sen, aldrig har simmat i saltvatten eller open water, och satte sig på en road bike för första gången för 2 månader sedan. Sjukt kul dag! Nästa tri är kingscliff den 10e Mars med 750m sim, 20km bike och 5 (tror jag) km löp. Looking forward to!
 
Eftersom att southbank tri club (min klubb) vann gastorade Tri series i år dubblades vår bartab från 1000 till 2000dollar för efterfesten. Så blev efetrmiddags partaj med 200 trötta southbankare på surf klubben. Fördelen med tidiga morgnar och tidiga partyn är att de också slutar tidigt. Gick och la mig 19.30 och sov i tio timmar lol!
Nu blir det vecka 4 av glukostolerans test i mitt varma rum. Bring it!
 

MOOLOOLABA TRAINING CAMP

Publicerad 2013-02-18 22:18:41 i Allmänt,

I helgen vart det träning träning träning! Vilket underbart sätt att fita sin 26e födelsedag! Karla kom o hämtade mig och min cykel vid 4am och vi körde de 1.5h till Mooloolaba på Sunshine coast. Sedan blev det cykel 10km varvat med löpning 2km i 1.5h. Efter det, 6km joggning, 1km hillsprint i spöregn och därpå 1 km open water simning. Dock var jag med i nybörjargruppen då jag är livrädd för vågorna efter min lilla olycka i början av förra året. Så vi övade på att dyka under och surfa på vågorna. Bra början! Sedan blev det grillning på stranden och alla sjöng happy birthday (fast jag försökt så väl med att inte berätta för någon att det var min födelsedag=)). Kaffe och hemfärd.
 
På söndagen firade jag med en killer yoga class som recovery och sedan var det lite folk över på ett regningt pool party. Lugnt sådant. Lite snacks och vin och gossip. Trevligt! 
 
Nu är tredje veckan av mina 30-graders-rum-varma-experiment påbörjat och i slutet av denna veckan borde jag kunna skymta horisonten, fast att det regnar hela tiden!
 
(Ps, pappa, jag väntar fortfarande på ett grattis sms!) =)

PAKET PÅ POSTEN

Publicerad 2013-02-14 22:14:25 i Allmänt,

Titta vad som damp ner i min brevlåda på självaste alla hjärtans dag!! (Även om det troligen var mer menat för min födelsedag). Stort tack päron! Nu är förrådet uppladdat för ett halvår till med nya och gamla smaker! Och sen kommer jag ju hem och kan fylla på väskan själv=)
 
Min present till mig själv i år blev en Garmin910xt, som nu är min nya stora kärlek i livet. Den kommer få följa med mig överrallt på mängder av äventyr, i poolen, på cyklen, i löpspåret, på triatlon, på tränings läger. Oj vad kul vi ska ha! I går var vi med på ett intervall löppass på morgonen och simmade även 2km i UQ pool på eftermiddagen. Nere på 21.5min per km nu. Och bättre ska det bli med min nya kompis här! Grattis i förskott ems=)
Tidigt i morgon bitti/nästan i natt ska vi på träningsläger i Mooloolaba på Sunny coast. Blir att fylla väskan med bars (lämpligt), cykel tuber och träningskläder. Tror vi är ca 50-60 pers från klubben som ska upp och springa/cykla/simma/ha kul. Kunde inte tänka mig ett bättre sätt att fira min födelsedag på!
 
Nu ska jag avsluta andra veckan av 8 i mitt 29 gradiga rum på jobbet. Happy Valentines från mig och mina 260 råttor till alla därhemma!

HAPPINESS

Publicerad 2013-02-08 23:07:16 i Allmänt,

Är det ok att man är så glad att man bara vill fira för att en av ens arbetskamrater ska sluta? Och nu menar jag inte fira tiden som varit utan fira att det äntligen är över! Hela labbet är i entt slags glädjerus och alla har svårt att dölja det fast vi försöker. Denna hemska människa hade en lång och utförlig träningsdag för mina experiment och en stor del av denna träning gick för henne ut på att förklara konsekvenserna av att sticka en nål igenom en plastpåse. "Stick nålen genom gummit, rakt in. Inte till vänster. Inte till höger. Inte upp. Inte ned. RAKT IN. För att om du sticker den upp, ner, till vänster eller till höger så kommer nålen att gå igenom påsen. Och om nålen går igenom påsen, så kommer den gå sönder. Och all vätska inne i påsen kommer att rinna ut. Så stick nålen RAKT igenom gummit, inte in i påsen". NO SHIT????? Jag är halvvägs igenom mitt doktorerande, men tro det eller ej, jag var antagligen runt 2 år när jag insåg konsekvenserna av en nål igenom en påse. 
Efter träningen gick hon till min handledare och sa att jag kommer göra allting fel och herregud. (Bara för att när hon gjorde liknande experiment för 3 år sedan så gick det inte speciellt bra för henne och hon behövde typ 3 medhjälpare varje dag och det gick ändå åt skogen). Jag har utvecklat en teknik som innebär success varje dag (och det är inte hennes teknik) och hon tål inte riktigt det=) Och, än så länge har inga påsar brustit=) Phu!
Denna människa, för att ta ett annat exempel, har även inför ett follsatt konferens rum som inledningen på sitt tal kläck ur sig (riktat till en VÄLDIGT framståeende forskare) "Jag såg att DU (peka) drack ett glas vin i pausen. Jag hoppas att du inte kommer dricka mer för att du är gravid". Hon var inte gravid.
Hur som hellst. Ni kan forsta att jag är glad att hon "slutar".
 
Klockan är bara 8am och jag har kört en riverloop med mina nya cykelskor. Snart uppe i 27km/h på 30km. Måste upp i 30ish för att kunna hänga med de snabba pojkarna och flickorna ut! Har även vart på marknaden och hunnit dricka upp mitt kaffe. Nu ska jag iväg och möta Annabell för än så länge odefinierade lördags äventyr som jag skulle kunna tänka mig innefattar en långpromenad som slutar i Brisbane för att se Blast Brisbane racet som äger rum idag. Det blir bra det!

I'M SPLITTING!!!! :D

Publicerad 2013-02-04 08:24:33 i Allmänt,

Nu när ovädret lugnat ner sig och vattnet sjunkit er passade jag på att ägna mig åt lite yoga. Och. Dra på trissor!!! I morse nådde jag mitt 1a juli mål genom att gå ner i split. Yay!
Det trodde jag aldrig när jag för exakt ett år sedan började med min yoga och fortfarande hade 15cm kvar att nå mina egna tår. Well, övning ger färdighet...bevisligen!
Halvvägs till king pigeon. Ska bara ha ner huvet till foten och sen så...
 
För övrigt har det vart en helt ok helg. Annabell lärde mig att cykla med riktiga cykelskor under lördagen och trots att jag var sjukt nervös tyckte Annabell att jag var en naturbegåvning. Jag ger all cred till min lärare dock för utan henne hade det aldrig gatt så bra!
 
Under söndagen fick jag praktisera min nya kunskap med att cykla till yoga i new farm på min race cykel (då jag fått punka på den andra och har slut på cykel tuber i den storleken). Gick hur bra som helst! Efter yogan fortsatte jag vidare till Uni för en 1000m simning (21 minuter denna gången, woooot!!) och sedan jobba. Har ett 6 veckor långt schema som innebär att jag spenderar 5h om dagen i ett 29grader varmt rum tillsammans med 5 råttor som undegår glukostolerans test. Tyvärr måste de ha fastat natten före testen vilket innebär 6 söndagar av jobb för mig. Men men. Får ta på mig mitt blanka ansikte och bara göra att!
 
Nu ska jag på middag med John som vart i Europa i 6veckor och höra hans alla galna äventyr. (Ska även få han att flytta ut vår gamla kyl på gatan då det är hardware-collection i west end denna veckan). Man kan ställa ut allt man vill bli av med på gatan. Under några dagar är det som ett gratis blocket och alla åker runt och plockar upp vad de vill ha. Sen kommer skräp bilen och hämtar allt. Nina och jag gjorde ett tappert försök att bära ner kylen för de 2 trappstegen själva igår, men gav upp efter försök med att både bygga en ramp, lyfta, dra och använda gula sidorna som ett itjämnande steg. Vi får helt enkelt inse att vi behöver en man till detta! 

Om

Min profilbild

Emmie

Flying high but staying grounded. Travelling, adventures, exploring and adrenaline is my life. I write about places most people want to visit but never do; and about my triathlon lifestyle. I live after: The distance between your dreams and reality is called action.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela