stlucia.blogg.se

I started this blog when I first went on an exchange to Brisbane, Australia. During that experience, I discovered my love for culture, travelling and adventures. This blog has followed me since and been my forum for pictures and stories from Tanzania, South Africa, Ireland, Fiji, Malaysia, Singapore, Europe etc.

SWEDISH DINNER

Publicerad 2009-10-29 09:19:40 i Allmänt,

I timmarna tre rullade jag och Daniel köttbullar och skalade potatis och gräddade tårta. Denna kraftansträngning räckte för middag åt 15 personer och faktiskt alla tyckte om det! Till och med sillen och för att inte tala om lingonsylten och gräddtårtan!
Köttbullarna var inte direkt runda, men vi skyller återigen på utbudet i Aussies matvarubutiker. Ströbröd existerar inte, varpå vi fick tillvrka eget av knäckebröd och weet bix.
Förrätt, sill och käckemacka. Knäckebrödet tog slut på en gång!
Förbereder tårtan...
Svensk vegetarisk köttbulletallrik med lingonsylt från IKEA.
Och den som väntar på nåt gott...
Fick lova alla att göra den här tårtan igen, och igen och igen....
Lyckligtvis var det bara en norsk tjej som också tyckte om saltlakritsen, så det blev många salta fiskar över till mig och Daniel=)

NU KÖÖÖR VI!

Publicerad 2009-10-27 13:04:37 i Allmänt,

Oj, Jag märker att jag inte har så mycket tid att skriva för tillfället. Lämnade in mina två sista assignments för terminen och hade en presentation inför helklass igår. Så nu är det bara tentorna kvar och det kommer bli hektiskt tentaplugg vareviga dag. Kommer dock blanda med lite roliga saker så att bloggen inte helt plötsligt blir tråkig att läsa!
I morgon tex, är det dags för Daniel och mig att laga köttbullar, potatis, brunsås och lingonsylt plus knäckebröd, sill och jordgubbstårta. Just det, Svensk middag på intåg! Och på lördag är det halloween fest. Sen är det non stop.
Läggdags på denna sidan klotet nu. Ska upp med australiensiska tuppen i morgon bitti och avverka terminens sista lektion!

CHILENS MIDDAG

Publicerad 2009-10-25 09:59:31 i Allmänt,

Igår kväll lagades det chiliensk middag i west end. Vi tog oss dit genom att korsa en gammal, gigantisk kyrkogård. Bra som försmak på halloween, riktigt kusligt! Resten av kvällen var dock mycket trevlig då vi tillsammans lagade en chilensk middag under instruktion av mästerkocken José.
Vi hjälptes allesammans åt med matlagningen. Man var tvungen att skära majsen på ett mycket specifikt sätt.
Paus i matlagningen.
Två timmar senare! Mästerkocken serverar middagen.
Och det här är resultatet. Inte illa alls!

FOKUS

Publicerad 2009-10-23 12:23:25 i Allmänt,

Nu har allvaret börjat. Tentaplugget har satt igång på allvar och en tråkig period väntar. Men det är bara att bita ihop och se fram emot allt det roliga som väntar!
Om jag bara fokuserar på minidelfinerna som jag ska simma med i NZ kommer det säkert funka!
Får dock fortfarande dåligt samvete ibland när jag sitter inne och pluggar och solen skiner utanför. Men egentligen spelar det ju ingen roll. Solen skiner varje dag ändå =)

TROJANSKA HÄSTAR

Publicerad 2009-10-23 00:35:08 i Allmänt,

Jag är förkrossad.
Under hela gårdagen bekämpade jag trojanska hästar som anfallit min dator. Till slut fick jag inse mig besegrad och hoppas att min enda svenska vän här nere var bra på datorer, eftersom att hela min dator idiotiskt nog är på svenska. Åtminstone var jag så lyckligt lottad att min svenske vän var skicklig nog att kunna radera hela hårddisken och ominstallera min mini dator. Så nu är min dator tom, men lyckligvis har jag lärt mig av tidigare misstag och hade sparat nästan alla album på min externa hårddisk. OCH sekunderna innan datorn kraschade hade jag skickat iväg mina två sista assignments för terminen på rättning till min engelsktalande vän.
Men ändå. Jag är förkrossad.. :(

SVEDALAS STOLTHET

Publicerad 2009-10-20 10:33:01 i Allmänt,

När man umgås med så mycket folk från hela världen och ser Svedala liksom utifrån, så inser man att det finns en hel del saker att vara stol över.
  • ABBA
  • Osthyvlen som våra kära grannar till öst uppfann
  • Absolut Vodka
  • Årstider
  • Stellan Skarsgård
  • När man får skryta med att alla kända svenska barnsagor har en svensk författare
  • Ljusa kvällar
  • IKEA
  • Men framförallt har vi något som Aussiland saknar - HISTORIA
Det är faktiskt det enda detta landet inte har. Det finns ingen historia!

NATTLIGT DOPP

Publicerad 2009-10-18 01:09:28 i Allmänt,


Den här helgen har jag haft fritt hus, en ganska ovanlig tillfällighet. Har faktiskt aldrgi hänt innan. Så vi bestämde oss helt enkelt i sista sekund för att ordna en liten BBQ, då jag har en BBQ på balkongen. Det var mycket trevligt. Och klockan 22.00 fick vi den brilianta iden att åka till Southbank och bada.
Southbank är en manmade beach i centrala Brisbane. Tror att folket här en gång i tiden var lite deprimerade över att ha 1-2h till playan, så de bestämde sig helt enkelt för att bygga en strand inne i stan, till vilken vi alltså åkte igår kväll för att bada. Ganska häftig upplevelse att ta ett dopp i en beckmörkt Brizzie när stan är upplyst av alla skyskrapor!

Nu ska jag i denna arla morgon bege mig till andra sidan av stan för att införskaffa en halloweenutstyrsel för kommande halloweenparty!

(Och tack för alla förslag till svensk middag, blir nog lite av varje med en svslutande svenk jordgubbstårta!)

HELP ME!

Publicerad 2009-10-16 00:25:32 i Allmänt,

Hihi, min älskade sis har bokat Aussiebiljett =) Ska skriva en hel lista med grejer som jag behöver från Svedala, så Sis, ta dig för all del till Storstockholm innan du far!

Igår kväll var jag på irländsk middag och nu ska jag på canadensisk frukost. Vi börjar bli kulturella här och alla förväntar sig så klart en svensk tillställning inom kort. Problemet är att jag inte vet vad jag ska bjuda på. (Förslag!?) Lite tråkigt att bjuda på köttbullar när man är vegetarian... Kroppkakor, knäckebröd, jordgubbstårta och sill. Vad mer har vi som är svenskt??

HEMLÄNGTAN?

Publicerad 2009-10-13 11:13:09 i Allmänt,

Nu har jag varit i Aussieland i tre månader ganska exakt. Enligt statistiken är det nu och två veckor tillbaka som jag ska ha hemlängtan. Och sen ska den gå över. Allt enligt statistiken. Men i mitt fall tror jag vi får förkasta nollhypotesen för jag längtar faktiskt inte hem - än. Jag har för mycket att göra och för mycket att se fram emot för att längta hem.

VENTILERAR

Publicerad 2009-10-11 04:23:04 i Allmänt,

Nu är det slut på det roliga. Flera gånger om. I fredags eftermiddag släppte universitetet allas timetable för tentor. Efter jämförelse med kompisarna kom vi farm till att jag hade extrem otur då mitt schema ser ut såhär:
- tis 10 oct 14.30-16.30 tenta i farmakologi kursen (onödigt svår)
- tis 10 oct 17.45-19.45 tenta i marinbiologi (lagom)
- ons 11 oct 11.00 tenta i produktutveckling (skitsvår)
- fre 13 oct 11.00 tenta i fitness kursen (förmodligen lätt) MEN det är fredag den 13e!

Dags att göra klart alla inlämningsuppgifter så man kan börja plugga i tid! :S

Vad som mer hände i fredags eftermiddag var att min housemate gav mig en räkning på 150 dollar för gas och en på 60 dollar för internet. Tilläggas skall då att förra månaden betalade jag en räkning på 100 dollar för el, vilket jag trodde inkluderade allt etersom han "råkade glömma" att berätta att vatten och el har skiljda räkningar.

Lyckligtvis kan han inte svenska, vilket gör att det inte spelar nån roll om han försöker läsa min blogg. Så därför tänker jag erkänna nu - Det ska bli så sjukt skönt att flytta ifrån den här lägenheten!
Eller okej. Inte lägenheten, för den tycker jag väldigt mkt om. Både rummet och läget. Men min rumskompis är troligtvis med i en sekt som försöker erövra världen med sina näringspiller och svindyra tvättmedel som han tvingar mig att betala. NEJ, nu är det slut med det.
I ren protest har jag köpt en vanlig hårinpackning och letat reda på min vanliga tandkräm (som han GÖMT för att han bara tycker att man ska använda hans produkter från neways som han såklart tjänar pengar på).

Nu är det allvar med skolan.
Nu är det krig hemma!

PARADISET

Publicerad 2009-10-10 14:14:16 i Allmänt,





Det har varit en lång dag.
Den började redan klockan 6 då klockan ringde för att tala om att båten går om en halvtimma. Sen bar det av. Båt-Buss-Tåg-Buss-En annan buss-Båt igen-Och finally, buss igen
Ca 3 timmar senare var vi på plats i Paradiset, Stradbroke Island och jag tror jag är kär. Jag tror faktiskt jag stannar här!

PRECIS sådär ska en strand se ut. Det ska vara klarblått vatten, folktomt och inga byggnader så långt ögat kan nå. Sen att det råkade ligga en tandlös död haj på stranden var ju bara en parantes...
Förrutom en död haj såg vi valar som lekte i vattnet (de ska krylla av delfiner med, men de gömde sig tyvärr) och valarna ville inte vara med på bild. Men det var sååå coolt!

Hit ska jag åka tillbaka!

OJ, JAG GLÖMDE...

Publicerad 2009-10-08 10:19:03 i Allmänt,




Glömde ju slänga upp bilderna på mina färdigheter i Polocross, sporten som Allan undervisar i på gården.
WOW (igen) vad kul det var!

OUT IN THE OUTBACK

Publicerad 2009-10-08 10:10:51 i Allmänt,

Den som väntar på nåt gott, här kommer bilderna från out in the outback of Aussie!

It's a long way to tipporary. Efter en dryg timmas flygresa körde vi i timmarna två på denna mkt raka vägbana med mycket stöttande vägskyltar "Don't fall asleep", "Keep smiling" etc.

Ooooh, en sådan har jag inte sett sedan jag var liten!

Äntligen framme på farmen, Al Jay (Allan, Leith (min flatmate), Jane, Abigal och Yerhard)

Lillpojken som jobbade på gården och var utsedd till grindöppnare och slav. Vi tyckte synd om honom tills dess att han började bossa över oss! =)

En liten åktur på flaket.

Gården, välbehövlig pool vill jag lova!

Try to Fit in...

Ser på när Allan tränar unghästarna

Linsey och Clampsy

Varje kväll fick vi rida och hämta hästarna från deras gigantiska hagar, kunde ta ett bra tag att hitta dem!

Pet the foal, en uppgift vi tyckte bra om!

This is Australia! Jag tror jag stannar...

Inte så lätt som det ser ut att gosa med bebisarna vill jag lova. Det krävs en hel del slit och några fulla vattenflaskor för att nå hit!

Woho, kaktus! (Och min häst Djemma)


Swedish Cowgirl!

Sista kvällen hade vi turen att få uppleva en årlig rodeo som ägde rum i Dingo. WOW säger jag bara! Tyvärr var det för mörkt för att ta foton, filmade lite så ska se om det går att lägga upp en film åt er kära läsare!

Veckan är över.
Tar farväl av min flatmates päron och tackar för mig.

Som vanligt, Fejjan bistår med resterande bilder för den som inte fått nog.
Det här var bland det bästa i mitt liv!

GAAAAHHH!

Publicerad 2009-10-05 13:38:16 i Allmänt,

Vissa dagar är sämre än andra. Så är det bara.
När man vaknar upp på morgonen och har fått ett desperat mail av en gruppmedlem att vi inte kan hänvisa till review artiklar i vårt grupparbete som är värt 50% av kursen och det ända vi använt oss av är just review artiklar. VARFÖR i hela fridens namn lägga upp två olika papper som beskriver hur uppsatsen ska se ut!?

Så. Idag har jag till förmån för att skriva upp min del av uppsatsen (som tidigare tog mig 4 dagar) skippat alla dagens lektioner i ett tappert försök att skriva om den på 8h.

Japp.
Man kan bli arg över mindre. I morgon klockan 10 sharp ska allt vara klart.
Jag kämpar vidare...

AUSSIES OUTBACK

Publicerad 2009-10-04 06:40:12 i Allmänt,

Hemma igen.
Det här lovet har varit helt obeskrivligt.
Har i dagarna fem varit avskuren verkligheten, 2timmars bilkörning på en spikrak väg västerut från Rockhampton, i en liten by som heter Dingo. Dingo är en sån by där det bor 100 personer, därman fortfarande  fikar tre gånger om dagen, där mobilerna inte fungerar och där man får åka 10 minuter med bil för att hämta posten i en gemensam skara brevboxar. Det är som att resa 50 år bakåt i tiden. Levnadssättet är helt annorlunda. Mannen är man i huset. Ingen sätter sig vid bordet före han. Ingen börjar äta före han. Alla gör som han säger. Flickorna diskar och pojkarna fodrar hästarna. Kulturkrock. Frustrerande. Men man får ta seden dit man kommer och jag kan bara beskriva den här veckan som en av de bästa i Aussie - hitills.

Linnéa och jag flög alltså till  Australiens Outback till min flatmates föräldrars hästfarm; Al Jay för att leva lantliv och ta hand om 40 hästar.
Helt klart de bästa ridturerna i mitt liv.

Och vi hade turen att få uppleva Dingos årliga rodeo tävling som ägde rum kvällen innan vi åkte. Sjukt häftig upplevelse. Man kan bara förundras...

Tyvärr har vi tagit nästan alla bilder med Linnéas kamera, så jag kan inte visa er förrän på tisdag. Men håll ut!
Ett smakprov kan ni få af...

Resten kommer i veckan! (cliffhanger)

Om

Min profilbild

Emmie

Flying high but staying grounded. Travelling, adventures, exploring and adrenaline is my life. I write about places most people want to visit but never do; and about my triathlon lifestyle. I live after: The distance between your dreams and reality is called action.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela