stlucia.blogg.se

I started this blog when I first went on an exchange to Brisbane, Australia. During that experience, I discovered my love for culture, travelling and adventures. This blog has followed me since and been my forum for pictures and stories from Tanzania, South Africa, Ireland, Fiji, Malaysia, Singapore, Europe etc.

VÅGA

Publicerad 2010-03-30 13:01:37 i Allmänt,

Sitter här och tänker på hur bra jag har det. 
Jag tog en chans. La ner några veckors slit för att lämna in en ansökan till att plugga i Australien. Stockholms universitet har 2 platser per år till UQ. Alltså. Chansen att just jag skulle komma in var minimal. MEN, jag kom in och jag är bara SÅ glad att jag la ner allt det där slitet. Att jag vågade posta ansökan. Att jag sa JA.
'
Så därför måste jag bara säga till alla andra att - ta chansen om den kommer. Eller för all del. Skapa en chans. Sverige finns kvar. Men det här är once in a lifetime!

VOLLEY TOURNAMENT

Publicerad 2010-03-28 14:20:37 i Allmänt,

Svårt o spela Volley med en öl i handen?? Men partyt startade tidigt så (09.30)
The Magical ball... wohooo
Behövs en pool att svalka sig i och massor av solkräm en dag som denna.
Lite uppvärmning med en super sized volley boll innan tävlingen drar igång.
Utslagstävling. Det som gör ett misstag åker ut tills dess att bara den bästa är kvar! (Var ju inte jag kan jag säga, haha)
'
Bjöds på BBQ och fria drinkar, kan ju inte slå fel. Festadet höll på till 3.00am, och avslutade i samma stund som regnet föll över Brisbane stad. En taxi hem och så var den dagen över och jag har åter igen skrivit på mitt arbete hela dagen *duktigt*
Börjar faktiskt se horisonten en bit bort. Det ska nog gå vägen det här!

BEACH VOLLEY DAY

Publicerad 2010-03-26 22:47:04 i Allmänt,

Idag har jag bestämt att jag får ta en paus från rapport-skrivandet. Ligger nog hyfsat till ändå, med ett arbete på rättning, ett klart och ett påbörjat. Har trots allt hela i morgon, och nästa vecka fram till och med torsdag att skriva det innan kycklingarna övertar Brissie och vi åker på campingsemester.
'
Så dagen ska ägnas åt beach volley boll från morgon till kväll. (Har jag sagt att jag är medlem i UQ's beach volley klubb?) där vi spelar volley varje tisdag och torsdag kväll. Idag är det tävling och fest. Så det är bara att visa sina skillz (inte för att jag är bra) och ha kul hela dagen lång! Det bästa är att bara ca hälften av alla medlemmar är riktigt bra på volley. Resten är bara där för att ha kul =)

SALTÖN

Publicerad 2010-03-23 23:33:09 i Allmänt,

Åååhh, underbara saltön som har börjat igen!
Vet att det bara är 50+ som tittar på denna serie, men jag älskar den! Så nu sitter jag och tittar på SVTPLAY innan dagens lektion börjar.
Tycker att jag förtjänar en slapp morgon efter att ha slitit med min mkt viktiga assignment varenda lediga stund i en vecka nu. Den är ändå på rättning hos Kris, så inte mkt jag kan göra för stunden!

EXJOBB

Publicerad 2010-03-22 04:47:39 i Allmänt,

Nu händer det grejer.
I morse åkte jag in till Herston Campus, norr om stan för att träffa Mr X som är professor på Royal Childrens Hospital i Brisbane. Han var en sån där go gubbe som man skulle kunna tänka sig att ha som farfar. Hur som helst. Jag åkte dit för att diskutera exjobb, vilket han var mkt positiv till och han sa att han gärna vill ha mig i sin forskargrupp och troligtvis hade ett eller två projekt som skulle kunna passa moi (vet dock inte vad än men får veta snart). *Lycka*
'
Nu har jag alltså två projekt jag kan välja mellan, och två potentiella supervisors som båda är guld.
(Mamma, jag vet att jag har möbler i Stockholm, men det här är bara lite för bra för att vara sant. Risken är att vi får sälja dem...)

BYE BYE SWEDS =(

Publicerad 2010-03-19 23:36:02 i Allmänt,

Nu har jag precis vinkat hejdå till Moa, Tina och Danne som åker hem till Vinterlandet idag. Kommer sakna att ha dem här så mkt! Känns konstigt att de åker runt halva jorden, till en annan tidszon och jag stannar här och lever mitt fantasi liv som är på tok för bra för att vara sant. Jag liksom stannar i min dröm och de åker tillbaka till verkligheten. *Snyft*
'
Min verklighet idag är dock att skriva så mkt jag orkar på mitt arbete om amning och HIV som jag så fint påbörjat. Sen kommer kvällen avslutas med ett galet stort houseparty, så det är inte så illa ändå...
...men, TINA; MOA OCH DANNE, JAG KOMMER SAKNA ER SÅ MYCKET!
Vart sjukt kul att ha hat er här även om jag behövt spendera många timmar med nästan i skolböckerna.
'
Bye bye...

GRATTIS SYSTER YSTER!

Publicerad 2010-03-18 23:01:25 i Allmänt,

Ja. En bild säger mer än 1000 ord. Ha en kalasbra dag käraste syster.
Önskade jag kunde vara där o fira med dig, men jag lovar att skåla för dig här!
PUSS

LALA SALAMA

Publicerad 2010-03-18 13:02:30 i Allmänt,

Titta vilken tråkig bild!
Detta är alltså vad jag har pysslat med idag. Skrivit på mitt arbete om HIV och amning i u-länder i 10 timmar! Tji får man när man bokar resa och inte kollar hur mkt plugg man har samtidigt! Men det ska väl gå vägen. Några tuffa dagar och nätter och sen är det bara o slappa och pusta ut på stranden.
Tur man har en morot att jobba för! (Tur att jag älskar morötter)
'
För övrigt har vi just avslutat en alldeles förträfflig middag - pannkakor med banan och yoghurt (Jalna <3) och Kalmargänget har krypt till kojs. I morgon är det deras sista dag i Brisbane *kommer sakna* så då ska jag ta ledigt hela eftermiddagen och bara leka med dem. Otur att jag haft en av de kämpigaste veckorna i skolan just då de vart här. Men men, man får gilla läget!
'
Godnatt Sverige, nu ska Ems sova!

DAM DAM DAM DAM DAM DAM

Publicerad 2010-03-16 08:14:47 i Allmänt,

Kan jag ha den äran att göra folk lite avundsjuka hemma i kylan?
Någon som vet varifrån bilden ovan är tagen?
'
'
'
Kan det kanske eventuellt vara från FIJI?
Kan det vara så att jag publicerar denna bild för att JAG SKA ÅKA TILL FIJI?!?!
'
JAPP, så kan det absolut vara!
Den 6e april och en vecka framåt bär det av. Det är dags att åter dra på sig solbrillorna och ryggsäcken och utforska världens kanske vackraste land!
LYCKA
'
För övrigt vill jag ge Linda en stor Grattiskram eftersom att hon fyller 23 idag (inte 20 längre Lindis ;))

MINNEN OCH NYHETER

Publicerad 2010-03-15 12:31:05 i Allmänt,

Helgen började med Beach Volley boll party. Fria drinkar. Kan ju bara sluta på ett enda sätt! Men kul var det!
Annars har det bara pluggats en himla massa. Skriver som en galning på mitt arbete om hur kultur påverkar prevalensen av anorexia.
'
För övrigt har jag goda nyheter. Hur goda de är vet jag inte än. Men jag har blivit erbjuden exjobb i Australien =D
= vill jag så kan jag stanna!
DOCK finns det ett problem. Eftersom att jag inte kommer vara antagen på universitetet under den tiden vet jag inte huruvida jag måste betala universitet avgifter eller inte. Och ingen annan vet heller. Så för tillfället håller jag på att undersöka saken. Lovar att hålla er uppdaterade! Supervisorn för detta projektet är dock en dröm. Projektet är också väldigt intressant men inte riktigt det jag vill göra. Hur som helst. Vi får se.
'
I morgon kommer mina Sweds tillbaka från Fraser island. Är såå avundsjuk på dem. Såhär såg det ut när vi var där, remember..?
Min favoritplats på jorden <3

FIN FRÄMMAT

Publicerad 2010-03-13 11:37:17 i Allmänt,

Har vart lite upptagen här down under för jag har nämligen fått finfrämmat av min allra bästaste vän Tina + Daniel och Moa från Svea rike! Är så glad! Dessvärre har jag haft en galen vecka på uni men tar hand om dem så gott jag kan. Just nu är de i Noosa och Fraser Island men kommer tillbaka på tisdag. Tills dess pluggar jag som en idiot så att jag ska kunna ha tid för dem när de kommer tillbaka.
My Sweds...
'
Nu har jag dock skrivit på mitt arbete hela dagen och känner att jag behöver få lite luft. Houseparty hos en dansk vän.
Laters

BORN IN THE USA

Publicerad 2010-03-07 23:29:24 i Allmänt,

Nu har så många människor klagat på att jag inte skrivit på länge. Och det har jag ju inte heller. Så idag ska jag ta igen det. Har vart lite stressigt med uppstarten i skolan.
Så. Vad har hänt egentligen.
'
Vi kan börja med att min delfin har fått en boll att leka med:
(=skoskav)
Och att jag har blivit biten av en green ant på armen:
'
Förrutom det så firade vi min grannes Randys 10 000:e dagars födelsedag. Detta då alla hans 6 housemates glömde bort hans 27års dag för några månader sedan och hade så dåligt samvete att det anordnade en fest. Det var GALET mkt folk och garaget förvandlades till ett dansgolv med ballonger och discokula. Och självklart var det tema - BORN IN THE USA (eftersom att Randy är från USA)
Ungefär såhär såg det ut:
Sandra (tysk housemate) och jag hjälper Ned (fransk granne) att förvandlas till miss America.
Lite håriga ben kanske, men inte helt illa =)
Själv var jag chear leader med min australiensiska housemate Luke (Lucinda)
New Yorks gangsters (mina grannar)
Frihetsgudinnan var man ju tvungen att plåtas med!
Och självklart hade man ju ett team som man hejade på (Igor, brasiliansk granne).
'
Sådär. Nu får det vara nog för stunden. Nu ska jag plugg plugg plugga, skriva färdigt mitt cv och skicka mail till potentiella supervisorns för mitt exjobb!

Om

Min profilbild

Emmie

Flying high but staying grounded. Travelling, adventures, exploring and adrenaline is my life. I write about places most people want to visit but never do; and about my triathlon lifestyle. I live after: The distance between your dreams and reality is called action.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela