stlucia.blogg.se

I started this blog when I first went on an exchange to Brisbane, Australia. During that experience, I discovered my love for culture, travelling and adventures. This blog has followed me since and been my forum for pictures and stories from Tanzania, South Africa, Ireland, Fiji, Malaysia, Singapore, Europe etc.

ASHES

Publicerad 2010-11-25 23:44:32 i Allmänt,

Igår tog jag en dag off work. 
Inte trodde jag att cricket skulle vara anledningen till det. Men det var det!
Igår var det nämligen kick off (kanske man inte säger i cricket men ändå) för den första delen av den första test matchen mellan Australien och England som spelas vart annat år. Vart fjärde i Australien. Så ni kan ju tänka er hur stort det är för alla cricket fans här. (Typ lika stort som fotboll är hemma). Och i princip omöjligt att få en biljett! Men umgås man en heeel del med någon som råkar spela cricket på ganska hög nivå har man inget val. Då får man en biljett oavsett om man vill eller inte!
Så här sitter vi nu, laddade och redo för 7 timmars cricket på the Gaba. (Nämnas skall att en testmatch varar i 5 dagar, runt 7 timmar varje dag) OCH att i the Ashes så spelas inte mindre än 5 testmatcher. Så men lite snabb huvudräkning så spelas totalt 25 dagar av cricket och 25*7 kan jag inte ta i huvet så det får ni räkna ut själva :p
Eventuellt var jag enda tjejen av de 45 000 som ryms på the Gaba. (Cricket är ganska mkt en mans sport). Åtminstone var det jag, tillsammans med Kris och nio av hans cricketers innan Silje kom in på en dubbelbokad biljett för att hålla mig sällskap.
Satt bakom the Fanatics (australian supporters) gjorde vi så hade ni haft Tvn på där hemma så hade ni nog sett mig på tv haha=)
Ibland (ganska ofta) är cricket ganska trist att titta på så publiken måste roa sig med annat. Det kan vara allt ifrån att en supporter klär av sig naken och försöker springa ett varv runt planen till att bygga ormar av tomma ölmuggar, av vilket det senare alternativet sker på denna bild...
Oavsett vilket så är det inte speciellt uppskattat av konstapel blå.
Kanske ska kasta upp en bild på själva matchen med. I timmarna 6.5 var det England som "batted" och samlade ihop 250 runs. Australien hade spelat ut alla batsmen ca 20 min innan slutet och hann samla ihop 25 runs. Så ställningen just nu är 24-250 till Australien och enligt Kris så är det otrooooligt bra och just nu är det vääääldigt spännande!
Vi får väl se hur matchen slutar måndag nästa vecka :)
'
Nu ska jag bege mig in till sista dagen på jobbet =(((( VEMOD. Är såklart glad att exjobbet är färdigt men om färdigt exjobb innebär att hemfärden är nära så vill jag exjobba för alltid!! *snyft*

STRADBROOKE NATIONAL PARK

Publicerad 2010-11-21 23:42:37 i Allmänt,

Söndag morgon. Klockan ringer 07.00 och det ösregnar ute. Jag, Maria, Soph och Karsten bestämmer oss för att fortsätta sova och inte hika. Men två timmar senare sätter suget in och regnet avtar i styrka. En kopp kaffe och jalna-frukost senare sitter vi alla i bilen med destination Springbrooke national park i sikte.
Springbrooke natural bridge. På nätterna, om man hade åkt dit då är hela platsen upplyst av lysmakskar. Som om det inte redan är alldeles fantastiskt vackert!
Hiking i regnskogen. Alltid lika vackert.
Alltid lika intressanta träd.
Soph stannade bilen så lilla Em kunda hoppa ut och klappa hästarna vid vägkanten.
Wildlife. Varje gång jag ser en  wallabie är lyckan gjord!
Kan aldrig sluta förundras över vattenfall.
Vattenfall som går rakt ut i bergen=)
På hemväg. Vantligtvis är det Karsten som har bilder av oss sovandes i bilen. Men denna gången är det han. Som dessutom har en klubba i munnen! HA!
Höll åxå påp att bli biten av en orm. En brun liten bäbis (ev en brownsnake men förhoppningsvis inte eftersom att det är världens giftigaste orm). Brun var den af! Vandrade på som vanligt. Tittar ner mellan mina fötter och en ser ett ormhuvud som ställer sig på högvakt.
Springer runt som ett yrt höns och skriker "snake snake snake snake snake"
Kul för de andra. Lever gör vi alla.
Sista veckan på lab.
Mkt att styra med.

CUTEST NEWS EVER

Publicerad 2010-11-20 07:37:18 i Allmänt,


I
bland är man på fel plats vid fel tidpunkt. Så är det bara.
Jag menar. Jag hade för allt i världen inte velat missa detta:
http://www.youtube.com/watch?v=rbRAC1yVvhQ
En koala på Magnetic Island som bestämmer sig för att vandra in på en pub. Springa runt lite. Klättra upp på en påle och somna där.
Jag menar. Hur SÖTT är inte det!?
(Minst lika sött som min koala kompis Wandel af)

PISS UP PATRIOT

Publicerad 2010-11-18 23:35:07 i Allmänt,

Då har man lekt barn igen då. Eller lekt och lekt. Det är väl fel ord för mig använda. Jag som fortfarande är ett barn. Men inte vilket barn som helst, utan det starkaste i världen!

BAM. På temat piss up patriot (0 dress up like somthing from your country of origin) passar väl Pippi bäst av allt!

Kim kom som native Australian - Aboriginal
Gissa land, oooohoooo! (obvious)
Soph som koala och Camilla som rådjur
Busy balcony (från vilken man nästan kan se mitt hus en gata ner)
Beau som Noosa triathlonare och Kristina är en salig blandning mellan china, skottland och australien.
SPUNK!

The Yoghi Berry Tree

Publicerad 2010-11-18 07:11:20 i Allmänt,

Kommer ni ihåg mitt Yoghi berry tree som jag fick av Kris för snart ett halvår sedan?
Med texten:
'
"Em,
Once upon a time, many Swedish dreams ago, a lonely dairy cow fell amorous with a spirited blue berry bush and thus...the yoghi berry tree was concieved. Little is known about the mysterious creature, however it is believed that if you tickle it's folage in just the right way on a cold and moonless night it will grant you the object of any desire...Particularly if that desire involves probiotics and antioxidants.
Oooooh magical!
Considerable effort went into procuring this solitary specimen. I would travel the world again if you asked. 
Affectronately...
The great Australian Yoghi Berry Tree hunter"
'
Den har nu fått en bebis!!
Som med mina probiotika denna morgon försvann ner i min mage.
Mums!

BYE V HO....:(

Publicerad 2010-11-16 13:09:26 i Allmänt,

Då var det dags igen.
Sa hejdå till Igor förra veckan och nu var det Vanessas tur att åka hem. Hon var en av de första personerna jag träffade när jag kom till Aussieland. Vi reste till Nya Zeeland tillsammans. Hoppade fallskärm. Hikade i blue mountins. Firade jul, nyår, Australia day, bodde grannar i 4 månader, delade flingpaket...
Och nu är hon på väg till Canada...buhuuuu.
I'll miss you V Ho!
I'll def see you again.
Nyår 2010 - Mooloolaba

SPONTANITET

Publicerad 2010-11-14 23:13:18 i Allmänt,

Lördag morgon. West end market med Ross som jag inte träffat på så länge! Tillsammans strosade vi runt och provsmakade frukt och nötter och köpte en låda med 20 mangosar för 5 dollar. Därefter åkte vi hem till hans igenvuxna trädgård och åt........mangos....söta, söta, gyllengula mangoes. Yumy!!
Därefter. Hade inget att göra. Ringer Jade som säger att hon, Soph och resterande housemates ska göra en weekend trip till Noosa. Leaving within 30min. I'm in!
So Noosa det blev. Sol, bad, drinkar, pool, strand och fireshows på stranden.
Soph var helt nostalgisk av barndomsminnen. Det är så annorlunda när man jämför sådär. Jag menar. Hon växte upp i Noosa. Surfade på dagarna och lekte med eld på kvällarna. Själv gjorde jag snöänglar och satt framför brasan. Konstigt hur ens vägar kan korsas sådär och hur mkt man kan få ut av det.
'
Hur som helst. En lyckad weekend blev det till slut!

JAG TROR JAG ÄR ANNORLUNDA

Publicerad 2010-11-11 11:13:41 i Allmänt,

Jag är hellre lerig i skogen än full på krogen. Hellre springer jag 15km en söndags morgon än att ligga bakfull och titta på onödiga tv-serier i soffan. Jag föredrar att spendera mina pengar på upplevelser och resor än alkohol på krogen. Är det något fel på mig. Eller prioriterar vi bara väldigt olika?

vs. 
vs. 
vs. 

Jag antar att det är mig det är fel på...

HERE COMES THAT TRAIN AGAIN...

Publicerad 2010-11-09 23:29:11 i Allmänt,

Igår halvvägs genom beach volley bollen så bestämde sig vädergudarna för att tvärvända från strålande solsken till ösregn inom loppet av 5 sek. Alla sprang runt som yra höns i två minuter och letade skydd under palmträd och smarta folks paraplyer (jag tex ;) ). Så istället för volley boll begav vi oss till Toowoong och åt sushi train. Helt otroligt att jag aldrig gjort det innan, det är superkul! Så nu ska jag bygga ett eget sushi train är tanken...
'
Vad jag åxå märkte igår var att bäst före datumet på Jalna yoghurt (högt ärade Jalna yoghurt<3) nu är längre än min kvarvarande tid i Australien *storgråter förtvivlat* dels för att det innebär ingen mer Jalna yoghurt sale och dels för att det betyder att jag snart ska lämna detta underbara paradis.
'
Further updates: Utskick av Lena från klassen hemma: Chokladkväll 11 dec. Varpå Em skickar ett förtvivlat meddelande tillbaka och chokladkvällen med nuttisklassen hemma bytte datum till den 12e! Så det kommer vara en jetlagad Em som beger sig på chockladkväll 7h efter hemkomst till svea rike. (Familjen hata mig inte, resten av veckan ska jag umgås med er!!)
'
Och tillsist. Sitter i valet och kvalet med stora beslut som måste tagas. Tur att jag har vänner som kan besluta åt mig. Både Beau, James och Sophia har nu lagt sin röst på att jag ska komma tillbaka hit och doktorera. 3-0 so far!
(För jag har väl nämnt att min supervisor erbjudit mig en doktorstjänst? Pretty much NÄR jag vill och om VAD jag vill och hon har sagt att OM jag vill komma tillbaka så ska hon göra ALLT för att hjälpa mig att få alla stipendier som krävs). Japp. Enorm chans. Svårt beslut.
'
Lab meeting it is!

SOMMAREN ÄR LÅNG

Publicerad 2010-11-08 23:15:00 i Allmänt,

Sommaren är lång. Och nu är den här igen! (Som om att det ens var annat är sommar?
Vaknade just upp, svettig utan täcke med fläkt och öppet fönster. Ut på en morgonrunda runt the river klockan 07.00 och det är redan på tok för varmt för att göra ansträngade aktiviteter utomhus.
Japp.
Sommaren är banne mig här igen :DDD

LOST IN TRANSLATION

Publicerad 2010-11-07 13:43:21 i Allmänt,

Hemma igen! BAM
Vilket äventyr!
Klockan 12.00 lördag fm lämnar vi Brisbane. Bilen fullpackad med mat, sovsäckar, tält, ficklampor, etc etc etc...
Maria nedpackat i baksätet av Karstens bil.
Fram till 12.30 gick allting smärtfritt. Efter det. JÖSSES vad vilse vi var! Vi körde och körde och körde efter googles väghänvisningar. Lost lost lost. Varje landsväg verkade sluta vid en gård. Tillslut bestämde vi oss för att knacka dörr i de fåtal hus som finns i outbacken och en mkt vänlig dam hjälpte oss:
- Are you lost? Can I help you?
- Yes, pleeeeease! We have been driving around for like 1h now...
- Are you on your way to O'reillys?
- How did you know?
- Oh, you all end up here. Google made the maps with directions long before they actually built the roads. And then, they realized that it's impossible to build any roads. So they actually don't exist. But noone could be bothered to remove them from the maps...You are like..1hr on the wrong direction btw...
Ohhhhhh, So lost we were. Men vad gör väl det när man är vilse på så vackra ställen som denna?
Eller ja.... lite kanske det gör när totals ca 20 kossor blockerar vägen och vägrar flytta på sig...som denna. Som stod där i 5 min.
Japp. Det var sannerligen en lång resa. Men skam den som ger sig! Klockan 16.00 (ist för 14.00 som beräknat) anländer vi till O'reillys och beslutar oss för att hika de två timmar vi hade innan mörkret faller. Hellre sätte upp tält i mörker än vara vilse i skogen. För det där med vilse är vi ju bra på o vara...
Så lördag kväll tickade vi av "the tree walk" från listan. En 2km hike som går mellan trädtopparna i regnskogen. Ganska tufft! Hann även med en quicky till ett vattenfall. På vägen tillbaka var det dock exttremt mörkt men mängder av lysmaskar ledde oss tillbaka till tryggheten.
Dags att kasta upp tältet. Vad händer väl då....om inte STORM!
Efter ett tag. Frysandes och fräsandes stod tältet på plats och det var läge att laga middag i kylan. Jag har inga bilder på denna händelse. Men jag kan säga som så. Att. Det är högsommar i Australien. Inte 17 tänker man sig att man ska behöva extra kläder. Men JÖSSES vad kallt det var! Och JÖSSES är nu inte tillräckligt för att beskriva detta men nu vet ju jag att mina päron läser (annars hade jag dratt till med en #¤""%&¤###¤% ramsa!)
...
Vi vaknade inte direkt av solsken morgonen därpå. Men en annan liten varelse lös upp vår tillvaro:
<3 Wallabie
Karstens favoritfågel kommer på besök nästa dag. The bush turkey. (Ironi)
Den här fåglen tycker vi betydligt mkt bättre om! Så himla vacker!
Dag två. Söndag. Efter frukost. Pigga och glada och med 7 timmars hike framför oss...
Passerade ett och annat vattenfall som var värt att stanna och njuta av.
Och....och....
BEHÖVER JAG SÄGA ATT VI GICK VILSE?
Eller. vilse är del ord att använda denna gången. Fel. Passar bättre. På ett ställe tog vi en "shortcut" som innebar i princip. Vi hoppar ner från denna stenen ist för att gå den resterande halvmetern och vända. Vilken ödesdigert innebar att vi missade en skylt. Så vi vandrade. Och vandrade. Och vandrade....... Tills nästa skylt dök upp 40 min senare med en prick på en karta. "you are here"
Karstens resonemang:
- Can't be. The map is wrong.
Em's resonemang...(som råkar veta att Karsten har svårt att erkänna att han har fel)
- Hmm. you don't think that it actually might be we who are on the wrong track?
Gör om och gör rätt.
Men. Vilsespåret ledde oss åtminstone till detta coola träd som vi inte hade fått se om vi inte gick vilse!
Såg ett och annat vatten fall till innan...
Vi 7 timmar senare anlände tillbaka till start. Lite lerigare. Lite tröttare. Men en upplevelse rikare!

O'REILLYS NATIONALPARK

Publicerad 2010-11-06 00:59:25 i Allmänt,

Då var det dags igen!
Hiking/camping i Lamnington nationalpark, men denna gången O'Reillys. Förra året var det ju Binna Burra om ni minns...
Och den här gången....
....ska jag ha bättre skor än sist:
Japp. Tält, sovsäck och myggspray nedpackat.
Dags att ge sig ut på äventyr igen=)

REGN

Publicerad 2010-11-04 23:24:30 i Allmänt,

Gårdagen i punktform:
  • Sleep in till 7.45
  • ÖSregn med stort Ö och S 8.45 då det är dags att promenixa till uni
  • 8.50, passerar trappan från collage tsm med min housemate Ang. Barfota. Trappan har förvandlats till ett forsande vattenfall.
  • 8.55. Anländer till uni. Blötare än blötast.
  • 9.00. Blir utskrattad av Lee och James och blir åxå erbjuden Lee's badlakan.
  • 9.15. "torr"
  • Jobbar och sliter med min rapport
  • 13.30. Kaffe med Kris
  • 14.00. Jobbar och sliter med rapporten igen.
  • 17.00. Lab get together hos min supervisor med hela labgruppen
  • 18.30. Ett lyckligt skrik kommer från min supervisor och hennes kollega då de just fått nyheterna att de fått $200 000 i bidrag för ny forskning (jag har sagt det innan och säger det igen, jag ska med bli professor!)
  • 22.00. Dags att gå hem

ANDY IRONS

Publicerad 2010-11-03 23:32:12 i Allmänt,

Stora nyheter: Andy Irons är död. Australien's forne surfare som hänger på alla Australieniska väggar. De tror att han, efte i flera års tid surfat runt på extremt farliga vågor, dog i Dengue fever och lämnade en gravid fru bakom sig.
För att lätta upp stämningen. Min och James's konversation igår.
James: "The placenta is amazing, look at all the things it can do..."
Emelie: "You're right, it's pretty amazing..."
James: "In fact, I wish I was still attached to mine!"
Japp. Dåliga science jokes?
'
Dags att efter en plågsam natt och frukost (dags att gå till tandis snart I would say) bege mig till jobbet. Jobba hårt på min artikel som mer och mer börjar se ut som en artikel. Sedan har vi lab got togethering hos min supervisor som bjudit in oss alla till hennes hem på BBQ=) Ska bli kul!

=(

Publicerad 2010-11-01 23:35:59 i Allmänt,

Buhu...
Trodde jag skulle få åtminstone en kommentar för min påhittiga kostym. Men icke! =(((

Om

Min profilbild

Emmie

Flying high but staying grounded. Travelling, adventures, exploring and adrenaline is my life. I write about places most people want to visit but never do; and about my triathlon lifestyle. I live after: The distance between your dreams and reality is called action.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela