stlucia.blogg.se

I started this blog when I first went on an exchange to Brisbane, Australia. During that experience, I discovered my love for culture, travelling and adventures. This blog has followed me since and been my forum for pictures and stories from Tanzania, South Africa, Ireland, Fiji, Malaysia, Singapore, Europe etc.

HAPPY NEW YEAR

Publicerad 2009-12-30 05:39:53 i Allmänt,

Å
ret är snart slut. Helt otroligt vad fort tiden går!
Här fortsätter det att regna och regna. Men vi ska trotsa både väder och paraply och bege oss mot Sunshine Coast (där måste väl ändå solen skina!? Det hörs ju på namnet) för att fira nyår på stranden.
Så. Eftersom att mitt nya år faktiskt börjar 9 timmar innan erat och eftersom att jag inte kommer kunna ta med mig datorn så önskar jag alla kära och nära Gott Nytt År!

RAIN

Publicerad 2009-12-27 23:55:33 i Allmänt,

Väderleksrapport från Brissie: regn regn regn regn regn regn!
Usch! Inte mkt man kan göra nu. Igår planerade vi nya zeeland hela dagen. Bokade delfinsim, glaciärwalk och nästan alla hostel. Nu gäller det bara att bestämma om man ska göra skydive eller bungyjump - eller båda!

JULDAGEN

Publicerad 2009-12-27 02:19:48 i Allmänt,

Juldagen är överstökad. Julen är över och vi har ätit left overs sedan dess. Alla grannar kom över och hjälpte oss med ätandet, så mest blev det äppelpaj och kakor över till oss. Men julen är väl till för att vara onyttig!
Vi spenderade 7 timmar i köket den dagen. Inte konstigt när man gör så fina kakor!
A lot of food!
Julklapps utdelning ala 5dollars klapp. Jag fick en ficklampa och en kängurupenna. Inte illa! Och så var den julen över. Alla föräldralösa studenter i Brisbane glömde tillsammans bort att vi var ensamma och längtade hem. 2010 närmar sig!

GOD JUL

Publicerad 2009-12-25 01:55:56 i Allmänt,

Julafton är över. Känner ni den där tomma känslan man alltid hade när man var liten efter att man hade öppnat alla julklappar? Inte jag! För vi har julafton en dag till, hihi! Och idag är det den stora julklappsutdelningen och den internationella middagen är idag! Alla bakar nånting från eget land (lussebullar och köttbullar är mitt bidrag) och köpen en julklapp för 5AUD. Blir bra! gårdagen såg ut såhär:
Singstar hela kvällen lång, med nyindhandlad dajm från IKEA som jag åkte till tidigare under dagen för att känna mig lite hemma. Swedish Themepark, som min kompis sa.
Tomten finns!
Dagens outfit. Den stora modefrågan lyder: Ska jag ha SVART eller VITT hår (se tidigare bild). ;)
Kvällen börjar lida mot sitt slut. Det är dags att gå hem. För i natt ska jag sova i en riktig säng! För första gången på länge, hohoho, det räcker som julklapp för mig!

MERRY XMAS

Publicerad 2009-12-24 00:57:51 i Allmänt,

Detta är min första julafton utan familjen. Känns lite konstigt, men som sagt, ändå inte som jul. Speciellt inte med tanke på att ingen här firar jul på julafton och alla här tycker jag är konstig som gör det. Crazy swed! Samma gamla vanliga visa. Men jag får nästan erkänna att jag har fel. Varför firar vi egentligen jul på julafton när vi traditionsenligt firar jul till Jesu födelse (som ju var den 25e dec)??? Hur i all världen ska jag försvara det?
Oavsett. Här kommer GOD JUL från varma soliga Downunder.
sandman, man gör så gott man kan när snö är en bristvara!
I belive in santa claus
Ja, jag antar att budskapet gått fram. God jul till alla nära och kära. Hälsa Kalle från mig!

JULSTÄMNING

Publicerad 2009-12-22 23:19:56 i Allmänt,

Man får göra sitt bästa. När man varken har snö eller minusgrader. Det spelas jullåtar varje dag i gamla stan, med olika körer. Barn i flipflop och kjol, äldre i flipflop och klänning. En stor blå julgran i bakgrunden. Nää, det funkar liksom inte.
Men vad gör man inte då? Om inte ge sig ut på saffransjakt i Brisbane. Inte helt enkelt! Men skam den som ger sig. Efter ett ex antal försök finner Em saffran i en liten organisk hälsobutik. Så lussebullebak blev det tillslut.
Har man ingen mortel får man lösa krossandet av saffran på annat sätt. Har Joe som assistent
Kesella finns inte, fick köra på yoghurt och ägg.
Resultatet. Uppskattade hittills fast de inte smakade så mkt saffran (kan ha berott på den uteblivna morteln). Gula är de af=)

GRATTIS MAMMA!

Publicerad 2009-12-17 03:43:34 i Allmänt,

Vågar ju inte lite på posten såhär i juletider. Så till min ömma moder: Jag har inte glömt bort dig, jag gissar att jag till och med är först med att gratulera tack vare tidsskillnaden.
STORT GRATTIS på födelsedagen, hoppas pappa bakar tårta!
Kram

SHARK ATTACK

Publicerad 2009-12-16 00:14:08 i Allmänt,

Här kommer bevisen, för alla som inte trodde mig. Inga vithajar, men dock bullsharks (vet inte vad det är på svenska) som är de mest aggressiva och en annan salig blandning. De största var runt 2.5 till 3 meter. Upplevelse!
Inte jättesnygg på bilderna, men så här såg det ut:

MIN RESA NORRUT

Publicerad 2009-12-15 08:39:15 i Allmänt,

Ni kanske trodde att jag blev hajmat eftersom att jag inte hört av mig, men det blev jag inte! Vilken upplevelse, både dykningen och hajarna. De simmar medhalvoppen mun  rakt mot en och viker av nagra centimeter innan. Blev traffad med en hajfena i ansiktet hihi! Har lite foton pa en cd skiva som jag maste lägga over pa usb innan jag kan visa er, men jag har lite andra bilder franb resan nu nar jag har min egen dator igen!
Skyrail i Cairns/Kuranda
Mission Beach
Picnic Bay - Magnetic Island
Hiking - Magnetic Island
Reef Aquarium - Townsville
Bowen - Australias Hollywood
Sailing trip - Whitsundays
Pa Habibi
Whitehaven beach - Whitsundays
Whitehaven
Kaptenen
Surfing lesson - Agnes Water
Sunset - 1770
Bundaberg -Alla hostel kan inte vara lika bra
Sköldpaddssafari - Bundaberg
The big barrel - Bundaberg
Sandy nånting - Rainbow Beach
Mooloobala - Under Water World
Fortsattning följer. Det ar lite svårt att fa med allting här. Vill inte skriva tre meter langa inlagg, sa som vanligt, facebook for alla som inte kan fa nog.
Hajarna kommer inom kort!

RAINBOW BEACH

Publicerad 2009-12-09 07:21:51 i Allmänt,

I rainbowbeach. Ganska onodigt stopp faktiskt, men det kom jag pa efter att jag betalat hostelet, sa nu ar jag har. Och hostelet ar i allafall toppen! Alla hostel ar nog det i jamforelse. Har vart pa stranden en runda och atit en glass som jag tyckte att jag fortjanade. Ska snart ivag och kika pa solnedgangen och aker till Mooloobala redan i morgon bitti. Tva natter dar och sen ar jag hemma.

Och trots att min kompis avradde mig fran att beratta detta innan jag gjorde det (beratta inte for farmor) men jag ska dyka med hajar! Ohooo, ar sa radd redan. Ska sitta i en bur och vithajar simmar runt utanfor. Adrenalinkick! Hittills har typ 5 miljoner andra gjort det och alla har overlevt, sa det ska nog ga bra for mig med.

Internet tiden ar ute.
Tre natter till. Ska faktiskt bli skont att komma hem till Brissie nu!

RAINBOW BEACH

Publicerad 2009-12-09 07:21:47 i Allmänt,

I rainbowbeach. Ganska onodigt stopp faktiskt, men det kom jag pa efter att jag betalat hostelet, sa nu ar jag har. Och hostelet ar i allafall toppen! Alla hostel ar nog det i jamforelse. Har vart pa stranden en runda och atit en glass som jag tyckte att jag fortjanade. Ska snart ivag och kika pa solnedgangen och aker till Mooloobala redan i morgon bitti. Tva natter dar och sen ar jag hemma.

Och trots att min kompis avradde mig fran att beratta detta innan jag gjorde det (beratta inte for farmor) men jag ska dyka med hajar! Ohooo, ar sa radd redan. Ska sitta i en bur och vithajar simmar runt utanfor. Adrenalinkick! Hittills har typ 5 miljoner andra gjort det och alla har overlevt, sa det ska nog ga bra for mig med.

Internet tiden ar ute.
Tre natter till. Ska faktiskt bli skont att komma hem till Brissie nu!

BUNDABERG

Publicerad 2009-12-08 00:51:55 i Allmänt,

Oj, det vart ett tag sen uppdatering. Har irrat runt i smastader och internet ar pa tok for dyrt. Nu har jag atminstone lyckats skrapa ihop en fri timmas internet pa bibloteket i bundaberg. Jag bor pa varldens ackligaste hostel (federal backpackers). Koket gar inte att vara i utan att tappa matlusten. Kan saga som sa, att skorna liksom fastnar i golvet. Ingen ac i rummet, ingen dorr till duschen. MEN, det dyraste hostelet hittills. En natt till maste jag sta ut innan greyhound tar mig harifran!

Igar var dock vart det. Fick lift till the big barrel dar man tillverakr all rom (bundeberg rum) och det var ganska haftigt. Jag hade aven turen att springa pa tre tyskar som faktiskt skulle bila till stranden for att ga pa skoldpaddssafarit som jag med bokat in. Darmed sparade jag $30 pa bussen. OCH skoldpaddssafarit var saaa vart de tva hemska dagarna jag maste sta ut pa hostelet!
Vi fick se pa nar en skoldpadda kravlade sig upp pa stranden, la sina agg, gravde ner dem och tog sig ut till vattnet igen. Helt otroligt!

Idag ska jag bara fordriva tid. Andrar djupt att jag bokade tva natter har, men har man betalat sa har man. I morgon aker jag till rainbow beach, stannar en natt, forhoppningsvis vidare till moololaba for att dyka med hajar (om det finns platser kvar) ska ringa dem idag. Blir dar tva netter i sa fall och sedan tillbaka till Brissie.

Vidare info: Hade min forsta surfinglektion i forrgar i 1770 OCH jag lyckades sta pa bradan! Visserligen i ca 5 ynka sekunder, men vad spelar det for roll. Jag stod!

TILLBAKA

Publicerad 2009-12-04 08:04:04 i Allmänt,

Tillbaka fran seglingen med den underbara baten Habibi (my darling pa engelska). Det var en harlig (och konstig) mix av manniskor ombord. Tre israeliska tjejer som hade forvantat sig ac och eget rum plus 5stjarnig service. Men, man far ju vad man betalar for. En av de billigaste batarna i whitsundays, men helt underbart. Man hade langt ifran ett eget rum, de flesta sov pa dack da vattnet varmer upp baten som var gjrod av stal till en ganska hog temperatur. Nadya och jag hade dock tur och fick en klaustrofobisk vaningssang i ett mindre utrymme. Helt okej. Sov forvanansvart bra.

Stralande sol, klarblatt vatten (27 grader) och man kan se ca 4 meter ner eftersom vattnet ar sa klart. Vi snorklade ca 3 ganger i stora barriarrevet, en upplevelse bara det. Vad som gjorde resan var dock den sota skoldpaddan som simmade runt i vattnet kring Whitehaven beach.

Kom tillbaka for tre timmar sedan, utmattade och solbranda och tog en dusch i lagunens public showers. Jag ar ren, steg ett. Nu galler det bara att hitta en okej tvattmaskin och tvatta kladerna med. Ar forvanad over hur latt jag packade. Tva linnen, ett par shorts och en klanning. Galler att inte ta med mer an man orkar slapa runt pa.

Nu ska jag bara fordriva 6 timmar har i Airlie Beach innan jag tar nattbussen till Agnes Water. Kommer atminstone ha sallskap av en tysk tjej i tva timmar till som ska ta nattbussen till Cairns. Sen ar jag ensam, igen.

WHITSUNDAYS

Publicerad 2009-12-02 01:43:01 i Allmänt,

Antligen!
Reseans Highlight ar bara timmar bort nu. Nadya (kompis fr singapore) kom hit igar och halv 3 seglar vi ut pa oppet vatten mot australiens vackraste strander (googla whiteheaven beach). Kommer tillbaka pa fredag, solbranda och glada.

OCH jag klarade alla mina kurser fran forsta terminen pa UQ.
Nu ar det bara att njuta!

Om

Min profilbild

Emmie

Flying high but staying grounded. Travelling, adventures, exploring and adrenaline is my life. I write about places most people want to visit but never do; and about my triathlon lifestyle. I live after: The distance between your dreams and reality is called action.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela