stlucia.blogg.se

I started this blog when I first went on an exchange to Brisbane, Australia. During that experience, I discovered my love for culture, travelling and adventures. This blog has followed me since and been my forum for pictures and stories from Tanzania, South Africa, Ireland, Fiji, Malaysia, Singapore, Europe etc.

WOODFORD WEATHER

Publicerad 2010-07-28 00:39:46 i Allmänt,

Oj oj oj oj oj..!
Jag säger då det. Jag tror varende festival i Australia har regnat bort och så verkar det bli ännu en gång. Jaja. Får åka o handla gummistövlar efter jobbet. Värre än så blir det väl inte! (förrutom att vi ska bo i tält i fyra nätter) men det finns väl inget dåligt väder...eller?
'
Jobb next.
I morgon bär det av!

CHRISTMAS IN JULY

Publicerad 2010-07-25 02:33:54 i Allmänt,

Christmas in July.
Ganska nödvändigt med tanke på kylan och att alla internationella studenter vill fira jul när det är kallt. Så christmas 24th of July har vi nu firat och så här såg det ut:
Finklädda flickor på självaste julafton.
Jag och Cheryl (singapore) tomteklädda.
Julemat
Rory (states) värmer händerna i brasan!
'
Julklappsöppning och lekar kom efter att min kamera dog. Trevlig kväll. Men ingen snö tyvärr. Man får göra det bästa av situationen, det är ju bara jul två gånger om året!

YEAAAH!

Publicerad 2010-07-22 23:44:07 i Allmänt,

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Är jag lyckligast lottad i hela världen eller vad!?!?
Nästa torsdag till söndag äger en av Australiens/(världens?) största festivaler rum i Woodford/sunshine coast. Splendour in the grass. Över 10000 attending. Biljetter för 500AUD, plus camping för 300AUD. Är lika med inget man har råd med. Och volontära/jobba kan man bara göra om man känner någon.
MEN. Så flyttade Kristina (au) in i grannhuset och kände någon som behövde 7 volontärer som får gå och bo gratis.
I'M IIIIIIINNNN!
'
(till min co-supervisor) - Megan, I cant work next thursday and friday, I'll be away...
-Where are you going?
-Hmm, splendour...
-Priority Emelie, priority!
-Well, I couldn't really say no, cauyse I got the tickets for free.
-SHUT UP, get out, just go, I'm just soooo jelaous!
'
Wohoooo, EM's gotta se MUMFORD AND SONS for freeeeeeeeeeee!
'
Och mer. Tur i oturen. Två timmar efter att jag bokade min trip till Malayisa höjde de priserna med 150dollar! (otur att jag inte bokade hemresan:S) Menmen, man kan inte lyckas med allt!
'
Jobb var det nu. Ska mäta blodsocker på råttor!

RATS

Publicerad 2010-07-21 12:25:13 i Allmänt,

Buhuuuu. Idag har jag vart på animal workshop för att lära mig hur man behandlar råttor. Allt ifrån att ta blodprov, ge sprutor och....och.......hur man....dödar dem... :*(
Jag menar. Titta vilken sötnöt. Ena stunden gosar man med dem och nästa stund ligger de uppsprättade med tarmar och njurar och gud vet vad. 
Om jag tittar på den här råttan mår jag dock inte lika dåligt. Men jag tackar gudarna för att jag inte behöver döda eller samla blodprov från sötnosarna. Behöver bara göra alla mätningar på redan insalmlad blod och vävnad. Phu...
Trots att jag vet att de mår bra och har sett vilket fint liv de lever på lab och att alla bryr sig om dem så har jag svårt att vänja mig. Det är ju trots allt djurförsök :S
För att lätta upp stämningen lite. 23 augusti åker jag till Malaysia och därifrån till antingen vietnam eller kina (beroende på vad som är billigast). Har bokat utresa men inte mer. Karen berättade för alla andra på lab idag men ingen tyckte synd om mig längre haha.
Två veckors påtvingad semester till tropiska paradis. Antar att jag inte borde klaga!

CROC

Publicerad 2010-07-19 11:35:07 i Allmänt,

Titta vad jag hittade i Kris's pool?
Inte konstigt att man blir rädd!

Men man ska väl alltid försöka bli vän med fiender?

MT GLORIOUS

Publicerad 2010-07-18 10:21:55 i Allmänt,

Exploring i Mt Glorious. Check.
Och OM det var glorious eller vad! Körde bil upp i bergen med Monique (Au), Marco (costa rica), Igor (brazil) och Camilla (Norge) och begav oss ut på upptäcktsfärd. Och vilken upptäcktsfärd det var! Monique textar mig tio min innan avfärd:
"Bring swimmers, we might need it".
Sure we will! Det är vinter och ca 10 grader varmt i vattnet. Jag badar inte!
Men. Spåret vi skulle ta visade sig vara allt annat än ett spår. Så barfota har vi vadat genom isande kallt vatten. Barfota har vi hikat genom australiens regnskog i ett soligt "vinterland" och hört fåglarna kvittra och sett myror stora som grodor. När vi trodde att det inte kunde bli värre meddelar monique oss om att vi nu måste simma några kanske 15 meter eftersom att det inte är grunt nog att vada längre. Sliter av sig kläderna och hoppar i. Vi andra har ju inget val. Men jag skojar inte. Det är förodligen det kallaste vatten jag någonsin har och någonsin kommer att bada i. En flod/vattenfall på väg mot toppen av Mt glorious i Australien. Man tycker ju att man borde vart med om värre än då. Men icke.
Starten.
'
Marco vadar genom svinkallt vatten (skulle gissa runt 10 grader). Senare var vi tvugna att simma genom samma vatten!
WE ARE ALIVE! One step closer to nature. Helt otroligt vad vackert det är!
Fuskade lite med våtdräkt.
På vägen hem stannade vi på ett phillipinskt café och åt honungs toast och färsk frukt.
'
Åter igen. En helt otrolig dag i goda vänners sällskap. Så älskar detta land!
Nu ska jag med Kris och spela squash, min nya passion i livet =D

SKA DET ALDRIG TA SLUT?

Publicerad 2010-07-17 06:24:26 i Allmänt,

Tydligen inte.
Phuuu. Tjejen jag pratade med på immigrationsverket "glömde" visst att säga att jag inte kan få ett bridging visa om jag ansöker utanför australien. Alltså. Min plan funkar inte. Kris och jag spenderade 6h på immigrationsverket, på HR enheten på uni och hos min supervisor igår. Fulltidsjobb att reda ut det här. Killen på HR var i allafall toppen och gjorde allt han kunde för att hjälpa oss.
'
Förslag ett: ansöka om ett working visa. Vilket innebär att jag måste bli anställd. Gick till Karen (min supervisor) och la fram förslaget:
-Ja, det innebär att du måste anställa mig och betala mig minst 600dollar i veckan, så det funkar ju inte...
-(karen) Emelie, pengarna är ingeeeet problem alls. Det ordnar vi.
-????? (whaaaat??)
Går tillbaka till HR.
- Så, min supervisor är alltså beredd att betala mig.
Nästa problem: I sverige måste man göra en c-uppsats för att bli batchelor (dvs, för att få sin utbildning på papper). I au skriver man sin sista tenta det tredje året och är bachelor. Alltså, trots att jag har pluggat nutrition i 4år så har jag ingen degree. Det går alltaså inte att övertyga immigrationsverket att jag skulle vara bättre än någon annan...
Hejdå pengar!
'
Förslag 2: ansöka om ett working holiday visa. Måste dock lämna landet för detta. Vänta till mitt studentvisa inte längre är giltligt. Ansöka online. Vänta på svar (ca10 dagar) och komma tillbaka om de godkänner mig. Om de inte godkänner mig. Hejdå aussie :(((
Dock är sannoliken störst att jag får ett sådant visa godkänt.
Kommer dock att kosta mig MKT pengar.
- (Karen) Så, jag kollar igenom mina kontakter om det finns nåt universitet du kan besöka i närheten eller någon konferens vi kan skicka dig på. Om det gör det så betalar jag boende åt dig! Om det inte gör det så kollar jag bland mina kontakter ändå om du kan få bo där. Och på måndag försöker vi fixa en anställning åt dig så att du kan få lön kanske 10h i veckan eller så.
- Känner att det blir massa extraarbete för dig detta...
- Emelie, det gör iiiiingenting! Jag vill ha dig här på lab. Pengarna är inget problem. Det löser vi!
'
Karen, I love you! Kan man hitta en bättre supervisor än henne så får man nog vända på alla stenar man springer på i livet.
'
Förslag 3: Kommer hem. Utmattad. Lägger mig i grannarnas soffa och berättar hela historien för Marco (costa rica). Fred (brazil) sitter och lyssnar och berättar att hand två colobia vänner fick studentvisum för att gå en tenniskurs två dagar i veckan. Lovar att kolla upp alla detaljer och återkomma. Låter ju helt sjukt. Men helt perfekt!
'
Yes. Så så är läget nu.
Nu ska jag gå på en french festival i southbank. Solen lyser. Fåglarna kvittrar. Det är vinter och 20 grader. Inget att klaga på!

ÅRSDAGEN

Publicerad 2010-07-14 14:13:31 i Allmänt,

Ett år har gått sedan jag lämnade Sverige och vinkade hejdå till mamma och pappa på flygplatsen.
- E t t  Å R ! ! ! -
Hur är det möjligt? Känns som det bara var någon månad sedan jag jetlaggad anlände till min första och fruktansvärda housemate på sir fred dr. Så här såg jag ut första veckan på Uni. Vilsen och ensam och det bästa året i mitt liv hade jag framför mig.
Låt oss ta en tillbakablick:
Jag och min första housemate Leith uppe på Mt CootHa
Jag och Wendel gosar lite på Lone Pine zoo
Mitt första försök att surfa och första tur till stranden
Scandinavian crew på Fraser Island
Australia Zoo
Linsey och jag I Dingo, australias outback och leker cowboys i en vecka
Hiking i Binna Burra
Seglar i Withsundays
Dyker med Hajar i Mooloolaba
Hoppar bunjy jump i NZ, Queenstown
Sydney och operahuset
Kör Great ocean road i Melbourne
Ayers rock i högsommar värme
Haft goda vänner på besök
Vart i Fiji
Spelat massor av beachvolleyboll
Gjort en 6 timmars natt hike för att se soluppgången först av alla
Firat norges nationaldag...
Åkt skridskor...
Kommit 4 i ett terränglopp i de australiensiska skogarna...
'
'
Gråtit, skrattat, sovit i bilar, kört över 500mil, åkt buss i mer än 1000mil, flygit mer än 10 gånger, varit kär (!), sagt hejdå till personer som blivit mina nära vänner, lärt mig boxas, sovit på stränder, fajtats med jättespindlar, sett sex ormar, vildhästar, vilda kameler och en vild koala!
Och mkt mkt mkt mer!
Helt klart vart den bästa tiden i mitt liv.
Nu slåss vi för att den inte ska ta slut riktigt än!
'
STORT TACK till alla som hjälpt mig på vägen (Speciellt mina päron och syster). Min papps som har ställt upp mer än jag någonsin kunde hoppas med att leta fram dokument, hyra ut min lägenhet, hämta min post, betala räkningar, ringa samtal och göra allt det tråkiga med nödvändiga, tack tack tack!
'
Och fortsätt läs, än är inte resan slut!

OMG

Publicerad 2010-07-14 00:11:25 i Allmänt,

Herrejösses vilken byråkrati här råder.
Har suttit i telefonsamtal med immigrationsverket i sammanlagt 3 timmar. Det enda egentligen jag fått ur dem är: Nej, det kan inte jag ge råd om. Nej, det får jag inte uttala mig om. Nej, jag det ligger inte i mitt ansvar. Och nej, jag får inte utlämna vare sig namn eller telefonnummer till de personer du bör kontakta. Seriöst. Krävs det utbildning för att jobba på immigrationsverket över huvud taget?
'
Hur som helst. Frågar man samma fråga 10 gånger på olika sätt så kan man få någon form av svar. Och detta. Trots att det är ett svar är det sjukaste jag vart med om.
Nummer ett. Gubben som behandlade mitt visum (ja han är en gubbe) slutade jobbet för gott, förmodligen 5 min efter att han skickade visum beskedet till mig på fredag em.
Nummer två: Den enda punkt på visumet som han inte tyckte att jag uppfyllde behöver inte uppfyllas om jag skickar in exakt samma dokument för att ansöka om exakt samma visum från en internationell brevlåda. Och sedan väntar i detta främmande land på att jag får ett mail som säger: Hej, vi har mottagit din ansökan och dragit ytterligare 300 dollar från ditt konto.
'
'
'
Hur sjuk har världen rätt att bli?
'
Hur som helst. Man får se det positiva i det negativa. Om dryga två veckor åker jag till Vanuatu för att posta ett brev. Får man ju se ytterligare ett land af...
(Någon som vill följa med?)
'
'
'
BTW: Målningen av min fd granne Ned på föregående inlägg föreställer en snögubbe! (snö+gubbe).
Behöver jag säga att hans lag avskedade han efteråt? =)

PAUL

Publicerad 2010-07-12 00:36:16 i Allmänt,

Det här kanske kanske kan skapa lite kommentarer (faktiskt tråkigt utan=(!).
Förra veckans pictionary.
Neds bidrag:
Vad föreställer bilden??
För övrigt. Vad är det med hela den här historian om att en bläckfisk ska gissa vilket lag som vinner VM? Inte 17 väljer han väl land. Han väljer väl den största musslan!
'
OCH. NU ÄR DET KRIG. JAG mot AUSTRALIA'S IMMIGRATIONS CENTER.
Kanske kan vi få Pauls åsikt om vem som kommer vinna?

GLASS HOUSE MOUNTAINS

Publicerad 2010-07-11 11:03:18 i Allmänt,

Day trip to glass house mountains. Check.
Vi lämnar St Lucia klockan 9 i tron om att vi med gemensam kartläsningsförmåga och orienteringssinne (vilket jag dock saknar) kommer anlända till glass house mt en timma senare. Ack vad fel vi hade. Men. Skam den som ger sig. Två och en halv timma senare anländer vi till Mt Beerwah. Jag, Sophia (aussie), Anders (norge), Paige (England), Anna, Emma och Emilia (Tassie). Glada i hågen börjar vi hiken. Men efter bara 5 minuter kommer vi till en återvändsgränd med en stor skylt som talar om för oss att den här summiten är avstängd! Damn it!
Vi hoppar in i bilarna igen och gör ett nytt försök. Eter ytterligare lite vilsekörning anländer vi istället till Mt Ngungun. En hike med branta backar och lösa stenar. Men med en ganska bra belöning:
Anna pustar ut redan innan vi börjat hiken =)
Uphill.
On the top of the mountain. En hel del vackert!
Hike avslutas med en ganska välutrustad picnic (till och med tandkräm hade tjejerna packat ner!)
'
Nu ska jag iväg och spela squash med Kris. Min nya favoritsyssla.
'
I morgon börjar fajten om mitt visum. Inte alla som blivit utkastad ur ett land. Nån slags merit antar jag. Men än så länge är jag hoppfull (är det ett ord ens?).
Som sagt. PMA!

KICKED OUT???:(

Publicerad 2010-07-10 08:15:33 i Allmänt,

I am devastated!
Fick avslag på mitt visum och beskedet att jag måste lämna landet senast den 26 augusti om jag inte överklagar. (Problemet är att en överklagan kostar 1400AUD) och att jag redan har betalat 300AUD för den första ansökan.
Jag och Sophia har gråtandes läst beskedet om och om igen och bestämt att vi tycker de har gjort ett STORT misstag. De påstår att jag inte lämnat information angående att exjobbet är en viktig del av min utbildning (vilket min rektor i sverige skrev ett helt a4 om att det är) och jag svär på mitt och andras liv att jag skickade med det dokumentet i ansökan (dock inget jag kan bevisa eftersom att det var på post).
Har ju redan börjat mitt exjobb nu och det är skitkul. Jag vill inte åka hem! :*****(((. Det är fasen tre månader det handlar om. Jag har betalat flygbiljetter i onödan, försäkringar etc etc. OM de inte var ett misstag måste jag försöka lösa detta på något annat sätt (antagligen genom att lämna landet (+700AUD) och ansöka o ett working holiday visa (+250AUD)). Kommer minst sagt att bli en dyr historia. Tänk om jag måste börja jobba svart för detta i AU. Är det en bättre lösning eller vad!?
Förbannade immigration center. Finns inget jag hatar så mkt som det just nu.
Fingrar och tår korsade gott folk. Om någon känner någon som känner någon som vet minsta lilla om immigrations rättigheter eller som jobbar på ett flygbolag. Let me know. Jag behöver all hjälp jag kan få just nu!

GOODBYE AGAIN...

Publicerad 2010-07-08 00:16:06 i Allmänt,

Ännu ett farväl avklarat. Min bästa granne och vän Ned åkte hem till Frankrike igår natt. Vi var alla hemma hos han och skålade i champange och fösökte att inte vara ledsna. Inte för att jag är så bra på sådant. Men ändå! Brisbane och Carmody road kommer verkligen sakna Ned. Han har bott i det huset i 2.5 år och det kommer aldrig bli detsamma igen! =(
Men ja. Jag tycker om alla mina nya grannar so far. Men det är liksom inte Ned:(

Jag och Ned på en av många houseparties i hans hus.J
Ned som Tanja på vår trip till Fiji (finns en underbar video på detta med haha!)
'
Yes, Åter en era som är över och en ny är på intåg. Låt Juli gå fort så nytt folk rullar in!
'
Anyway. Em har börjat exjobba och blivit vuxen. 9-5 varje dag på lab. Sitter mest och läser artiklar och försöker sätta mig in i ämnet än så länge. Plus att jag har tusen utbildningar inbokade. Lab inro, djurhantering teoretisk, praktiskt, brandutbildning, speciell utbildning för PC2lab, säkerhetsutbildning, risk assessments etc etc för varenda liten grej jag ska göra på lab. Känns som utbilndingarna kommer ta halva mitt exjobb:S
Menmen, det ska nog gå vägen det med!
'
För övrigt. Igår slog vi NSW i tredje och sista State of Origin. Mohaha! 3-0 och QLD vann för 5e året i rad. Sånt gillar vi.
'
Tredje och sista nyheten. Jag klarade alla mina kurser från förra terminen! :D
Det firar vi i morgon!

RON MUACK

Publicerad 2010-07-04 10:07:37 i Allmänt,

What a wonderful day!
Steg upp tidigt och skurade köket. Har gjort övervåningen i två omgångar. Nu ska huset banne mig bli rent! (Räknar med att det kommer ta mig några veckor för det är verkligen äckligt nu). Ska inte gå in på detaljer för att skona era känsliga öron/ögon.
Nåväl. Klockan 2 begav sig Marco (granne från costa rica), Paige (nyinflyttad granne från England), Sophia, Beau (Au) och jag själv oss in till south bank för att gå på en utställning av Ron Mueck. Den var verkligen sååååå kul! Jag vet inte om den kommer/är i Sverige med andra skulpturer, men om den är - GÅ. Det är en order. Tog lite bilder men jag antar att det gör sig bättre i verkligheten men tanke på att alla skulpturer har kroppshår, ådror, vener etc etc. De skulle kunna vara verkliga om in te storleken var modifierad:na
En gigantisk nyfödd bäbis med blod och navelsträng kvar. Man fick inte använda blixt där inne och ljuset var lite konstigt, men jag hoppas ni kan se ändå!
Handen till dockan ovan. Alla skulpurer är gjorda i glasfibrer eller silika.
Jättekvinnan med mig och Sophia
Ron Muack himself.
Japp, det där var ett litet smakprov af. Hoppas ni inser hur otroligt det var!
'
Efteråt tog vi en promenad genom southbanks soliga gator till Kangaroo Point för att fira 4th of July (independence day of the united states) med en BBQ innan vi bestämde att det var dags att åka hem och baka chokladkaka. Så det ska vi göra nu. Baka chokladkaka asså!

SJUK IGEN, CANT BELIEVE IT!

Publicerad 2010-07-02 10:27:43 i Allmänt,


Nä!
Minns vi inte alla att jag nyss var sjukare än jag någonsin varit. Inte ens två månader sedan jag låg sängbunden i fem dagar. Oförmöget att kliva upp. Och nu är jag nästan lika sjuk igen! Hur orättvist har livet rätt att vara!?
=*(

BYE RO :*(

Publicerad 2010-07-01 01:03:30 i Allmänt,

Klockan är snart 9 på morgonen. Har precis sagt hejdå till min älskade Roisin som åker hem till Irland om tre timmar. Jag hatar avsked. Vi båda grät under hela frukosten så nu måste jag bara tona ner mina röda ögon innan jag beger mig till "jobbet". Sitter bara och läser artiklar ändå första veckorna så det gör inget om jag blir lite sen har jag bestämt.
'
Ro, if your google translation doesn't work... Have a safe trip back to Ireland. I'm gonna miss you so much, you already know that.
I appreciate everything you've done for me and I'm gonna look back on all our trips and moments with a big smile.
Kris told me to think about it as a celebration rather than a farewell. So I will.
But Brisbane will never be the same without you...
See ya in Sthlm in January!
xxxx
Som sagt. Jag hatar det. Svåraste av vinkningen det här året.

Om

Min profilbild

Emmie

Flying high but staying grounded. Travelling, adventures, exploring and adrenaline is my life. I write about places most people want to visit but never do; and about my triathlon lifestyle. I live after: The distance between your dreams and reality is called action.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela