stlucia.blogg.se

I started this blog when I first went on an exchange to Brisbane, Australia. During that experience, I discovered my love for culture, travelling and adventures. This blog has followed me since and been my forum for pictures and stories from Tanzania, South Africa, Ireland, Fiji, Malaysia, Singapore, Europe etc.

UPDATES

Publicerad 2010-12-30 07:37:20 i Allmänt,

Jag har mottagit klagomål på att jag inte uppdaterat bloggen. Det vart en sådan omställning att komma hem igen. Inte minst har man gått från +30 till -10 och det faller konstiga vita, kalla saker från himmelen. 
Julen har firats i familjens sällskap och resterade tid bor jag på skype eller gymet. Har vart kul att träffa alla vänner igen! Samtidigt kan jag inte rå för att jag längtar tillbaka.
MEN. Vad gör man då? Om INTE:
Planerar nästa äventyr.
Em ska till Africa.
I mars.
BAM!
Mycket som ska styras upp innan dess. Boka flyg, packa nya väskor och sticka lite nålar i armar och ben. Har inte all information än men ungefär såhär ser reseplanerna ut:
3mars och 6v framåt: Dar es Salaam, Tanzania: Volontärjobba med ett projekt om HIV/AIDS.
21 april och 2v framåt: Sydafrika: Volontärjobba på ett vilddjurs reservat med uppfördning av främst vita (utrotningshotade) lejon och giraffer.
Soooooo excited! =D
'
För övrigt. Vad jag donar med just nu är presentationen för mitt exjobb. Rapporten är inlämnad. Nu ska jag bara babbla om det i nästan en timma, sen är jag FRI!

ARLANDA

Publicerad 2010-12-17 08:05:35 i Allmänt,

Vilken frånvaro från min sida. Jag ber om ursäkt. Ligger fortfarande efter med bilderna från Singapore. Komma hem till Sverige var SVINKALLT och nu är jag ju såklart sjuk. Om det är pappas fel eller kylan vet jag inte.
Singapore bilderna får vänta lite till, men så här såg det af ut när päronen klädde in mig i varma tygstycken på arlanda:
Snöööööööö! Överallt. Mörkt ute. Hela tiden!
*snyft*
Men nu är jag hemma af och hann träffa halva klassen, Linda och Calle plus att jag hann jobba en dag på macken (vad gör man inte för pengar) innan jag blev sängbunden.
'
Idag säger jag GRATTIS åxå till min ömma moder som fyller år!
Tillbaka till sängen... blä!

TIME TO FACE THE COLD

Publicerad 2010-12-12 05:22:33 i Allmänt,

Tiden är inne.
Tiden jag aldrig trodde skulle komma.
Hade en fantastisk sista dag i Singapore med Nadya och Khew. Mountainbikade runt en ö norr om Singapore. Galet!! Men kul. Får ladda upp bilder i efterhand. Sitter för tillfället i Quatar, Dohad och inväntar sista flyget. Borde gå om 1-2h om jag ställt klockan rätt (kan vara värt att gå och kolla snart). Den här dagen kändes så fruktansvärt avlägsen för 1.5år sedan. Jag minns att jag satt på planet till Australien och funderade över hur det skulle kännas att åka hem. Nu vet jag!
SCARY!
Har en konstig, skrämmande känsla över att ingenting ska ha förändrats. Och funderar på hur det ska bli att möta de "vänner" som inte svarat på ett ända meddelande eller tackat för ett enda vykort utan tigit som muren sedan 14 Juli 2009. Jag antar att jag åtminstonde vet vilka jag kan räkna som mina sanna vänner.
Excited över att träffa de vänner som höll kontakten tillbaka=) och familjen såklart.
Samtidigt är det en stor del av mig som, om jag fick chansen, skulle ta första bästa plan tillbaka till Australien med. Kanske är det såhär det känns att vara schizo??
Huh!
Anyway. Nu ska jag bege mig till någon toa nånstans och byta om, klä på mig alla kläder jag har som kan hålla mig varm i vinterkylan där hemma, för far min har rapporterat sibirisk kyla (BLÄÄÄ). Och sen ska jag hålla tummarna för att jag INTE får mittsäte igen för jag är trött och vill SOVA!
'
Sverige. Vi ses om 9 timmar!

THE CLINIC

Publicerad 2010-12-10 03:04:53 i Allmänt,


Jag är sjuk och behöver drop!!!
'
'
'
Nej.
Jag skojar bara!
'
Kanske den coolaste puben i Singapore (igen, jag vet). Men trots att den här är svindyr (så som resterade pubar) så kände vi oss tvungna att gå eftersom att den är så oemotståndligt cool.
Ledtråd: Lyssna på namnet.
Inga idéer?
Titta på bilderna:
Sitter till bords. I Rullstolar!
Bartendern....hänger up.....drinkarna bakom Khew och Gayle.
Närbild på drinken.
Känner man för en överdos, lite morphine eller ex nurse party från syringer så kan man få det med.
Helt klart. 
Överst på cool listan av barer!
'
Så, the clinic gick vi till i förrgår.
Igår kväll lagade Khew's föräldrar mat så det blev hemlagad singaporian/kina mat=) Och vi alla vet ju att asiater älskar att ta foton så sjävklart finns det en bild på det med!
'
För tillfället känner jag för att strypa den enorma fransmannen som har sängen ovanför mig och som nu, istället för att ligga i sängen och visslar. Sitter här i köket och visslar.......och visslar.........och visslar........behöver jag fortsätta?
Gggrrrrrr!

WEIRD STUFF

Publicerad 2010-12-09 02:41:16 i Allmänt,

Singapore har de mest märkliga sakerna.
Bland dessa finns "The wave house". Eftersom att de inte har några vågor i havet men vill surfa ändå så har de en "mad made" våg som man kan betala dyrt för att surfa i...
Allting i singapore kostar pengar. Dyyyyyyrt! Lyckligt vis är maten dock billig=)
Jag menar.....??????
Till listan av andra konstiga saker de har är registreringsskyltar på bilen.
Har man en röd så får man inte lov att köra på dagarna. Barta på em efter 19 och på helger. Och åste man akut köra mitt på dagen får man vänligt BETALA 20 dollar. Å andra sidan. När man köper sin bil och väljer att ha en röd skylt istället för en svart så får man det för halva priset...
Sen. När man ska tanka sin bil så har man en liten sticka som man laddat med pengar och så kör man bara upp på bensinmacken och ger stickan till någon som tankar åt en. Sedan åker man vidare...
'
För att inte tala om mat till konstiga saker!!
Detta åt jag och Nadya till efterätt efter att ha besökt Sentosa Island igår.
Ett isberg i brun, rosa och grönt med röda jelly bitar och röda bönor under, toppad med Durian sås.....
Typiskt singaporian. Jag undrar vad de tycker om prinsesstårta??

SINGAPORE SIGHTSING

Publicerad 2010-12-08 02:07:05 i Allmänt,

Lite bilder från första dagen i Singapore:
The city (vilket hela landet i princip består av). Huvudaktiviteter i singapore är följande:
Shoppa
Äta
Alla de vita bollarna i vattnet är nyårsönskingar som folk har inför 2011=)
Jag farmför marinan
The Merlion, Singapores symbol
Asian pose
Suddig bild, men tittar ni noga så ser ni att det är en bar. I det höga "tornet" ligger alla vinflaskor och bartendern åker upp och ner i ett rep för att plocka ner dem till kunderna. Coolt!!
Tummen upp (Jag och Khews flickvän Gayle)
Jag och Khew framför nån blå sak som asiater tycker är söt och måste ta foton med haha!
'
På kvällen åkte vi upp till nåt berg med fin utsikt. Tyvärr tog jag bara med mig min dåliga kamera men Khew tog lite bilder som jag kan visa senare.
Nu är klockan 9 dag två. Ska äta frukost och sedan bär det av till santosa island med Nadya =)

SINGAPORE

Publicerad 2010-12-07 10:06:12 i Allmänt,

Landat.
Med minst sagt blandade känslor. Ska bli kul att komma hem och träffa vänner och familj med jag trror aldrig jag gråtit så mkt i hela mitt liv. Första flygresan till Darwin gick bra. Trots att Jetstar inte direkt är generösa med space. Skulle gissa att det är som att flyga Ryan air i 8 timmar. Thunderstorm i Darwin ledde till lite förseningar. Men så småningom var det dags att kliva ombord. Hade behövt enorma solglaögon för att gömma tårarna när planet lämnade Australiensisk mark. Fast det hade jag ju inte. Inte ens ett par små eftersom mina sista par av glasses blev sönderstampade under Cricketen.
Hur som helst. En konstant skrikande unge gjorde raden framför mig sällskap. Under   f y r a   t i m m a r.....Inte gråt, utan hjärtskärrande skrik. VARFÖR är det alltid en skrikande uge på varendaste plan?
'
Arrived Singapore. 22.00. Khew och hand flickvän Gayle mottog mig med en lapp med mitt namn på. Haha. Gör ju att man känner sig lite viktig. Bodde med Khew under första tiden i studentkorridoren i Stockholm då han var utbytesstudent i Sverige. Så har inte träffat han på fyra år. Sjukt kul att prata lite gamla minnen och hans flickvän är såå söt =)
'
Idag har de båda jobbat och jag begav mig in till stan för sightsing med en spansk kille från hostelet som har bott här i tre månader och gladerligen visade mig runt. Ikväll ska jag träffa Nadya (som jag pluggade och reste till withsundays med i australien) och khew och Gayle igen. Först någon timmas sömn...
Såhär såg det ut när Kris torkade mina tårar och tvingade mig att le på ett sista hejdå-foto på BNE flygplats.
Trovärdigt?

GOODBYE BELOVED AUSTRALIA...=(

Publicerad 2010-12-05 22:32:29 i Allmänt,

Time for depature.
John och Monique kommer över på frukost om tio minuter. Kris slutar jobbet och sedan bär det av till flygplatsen. Önskar att jag var redo för denna dag men jag är låångt ifrån redo. Trodde det var omöjligt att gråta så mkt...
Thanks to everybody who made my stay in Australia an unforgettable and the best in my life.
Kris, Soph, Beau, Roisin, Karsten, Vanessa, Jo, Amrish, Ross, Teresa, Jade, Mo, Cam, Cheryl, Ned, Marco, Igor, Kristina, etc etc etc etc.....I will never forget you and I hope to see you all very soon. <3
Singapore next.

THE FINAL COUNTDOWN

Publicerad 2010-12-04 23:31:32 i Allmänt,

Sista dagen.
Rummet är så gott som nedpackat. Väskorna vägda och redo för hemfärd. Otur att inte jag är redo bara...=(
Ösregnar ute. Tror Brisbane gråter, buhuuu...
Dagens planer:
  • 12.00 - Kaffe med Rish. Dags att lägga ner stridsyxan och ge varandra en kram
  • 2.30pm - Pancake manor med Cameron, Mo, Karsten, Beau, Soph och Cheryl
  • 05.00pm - Säga hejdå till grannarna
  • 06.00pm - Något hemligt som bara Kris vet...
  • I morgon: 07.00 - Frukost med John och Monique
  • 09.30 - off
Buhuuuuuu weirdo, I'll miss you!
<3

FRASER ISLAND

Publicerad 2010-12-04 07:11:22 i Allmänt,

Sorry for lack of communication. Har en ganska hektisk och rent av fruktansvärd tid just nu. Man tycker ju att det borde finnas en gräns för hur mycket man kan gråta när man säger hejdå till vännerna, men icke. Soph kom in i mitt rum för några dagar sedan då jag packade ner mitt rum och börjar gråta vid bara åsynen av det. Och tjej som man är så börjar man ju såklart sympati gråta så det slutar med att ingen packning blir gjord och att vi båda står och gråter tillsammans i mitt stökiga rum. Överdrivet sentimental för tillfället...
Senaste dagarna har vart mkt hejdå etc. Förra helgen åkte jag, Soph, Karsten, Mo och Cheryl till Fraser Island. HELT OTROLIGT som förra gången och FANTASTISKT GLAD att jag fick uppleva Fraser äventyret igen, eftersom Fraser är ett av mina favoritställen i Australien.
'
Tog av natten mellan fredag och lördag för att....fånga (???) (catch) den tidigaste färjan 07.00. 
Mo (Iran) och Karsten (Germany) packar bilen full...
Tidig morgon på Fraser och en söt liten Dingo tassar runt på stranden...
Lake Wabby
Lake Wabbys gröna vatten
Stranden från the Pinacles

Indian Heads Lookout
Champange pools
Lagar middag på stranden första kvällen
Tidig morgon
En sjö FULL av sköldpaddor, så himla söta=) Ems lycka gjord
Bilden som Karsten ska sälja sin 4WD med
THIS IS LIFE
Japp, vi gillar att hoppa!
Lake Birrabin, min favorit lake <3
'
Och mitt sista äventyr i Australien är över *storgråter förtvivlat*
'
Hem sent måndag kväll efter att Karsten gråtandes tvingades köra sin 4WD genom saltvatten då inland road var avstängd och "the tide" hög. 
'
Onsdag kväll: Med Kris till stranden. Två dagar av avkoppling och sol. nskemål nummer ett av Em. Sova på stranden under stjärnorna en sista natt. DONE.
'
Fredag kväll: Vänner och jobb över från 5pm till sent på natten för ett glas vin och hejdåkramar. Detta är bland det värsta jag vart med om. Vissa personer är som syskon och man vet att det kommer dröja evigheter innan man träffar dem igen. Om man träffar dem igen....*gråter igen*
'
Nu. Lördag em. Efter att ha vart på West end market med Ross och sagt hejdå till han *gråter igen*. Packar väskor. Städar. Fixar. Gråter. BLÄ!
'
JAG VILL BÖRJA OM FRÅN BÖRJAN.
*snyft*

Om

Min profilbild

Emmie

Flying high but staying grounded. Travelling, adventures, exploring and adrenaline is my life. I write about places most people want to visit but never do; and about my triathlon lifestyle. I live after: The distance between your dreams and reality is called action.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela