stlucia.blogg.se

I started this blog when I first went on an exchange to Brisbane, Australia. During that experience, I discovered my love for culture, travelling and adventures. This blog has followed me since and been my forum for pictures and stories from Tanzania, South Africa, Ireland, Fiji, Malaysia, Singapore, Europe etc.

SAMSUNG

Publicerad 2011-02-28 11:28:51 i Allmänt,

Jag har köpt en ny mobil. Blev så otroligt lycklig när jag såg att det var rea på detta stjärnskott på elgiganten! PRECIS en sådan med alla dess finesser som jag har velat ha så länge nu!
SMS, alarm och ringfunktion.
Vad mer kan man begära ev en telefon?
Näh, precis!
Och bara 149 kronor kostade den.

WATOTO WACHEZA MIPIRI

Publicerad 2011-02-24 16:56:19 i Allmänt,

ÄNTLIGEN! Går det åt rätt håll. Febern är nere på normal temperatur. Är visserligen snurrig fortfarande men jag börjar ana att det är en bieffekt av mina malariatabletter. Eftersom att bipacksedeln säger att 1/100 får yrsel och illamående som kan kvarstå i upp till flera månader efter sista tabletten är intagen pga lång halveringstid. Jodå, man tackar!
'
Vart på IKEA idag med päronen och införskaffat 17 små mjukdjur. Tomtesäcken har även toppats upp med daim, knäckebröd, såpbubblor, ballonger och en liten fotboll. Barnen kommer älska mig =) Hoppas jag!
'
Just nu sitter jag i valet och kvalet. Backpack eller dragväska. Annars är det mesta iland. Det sista som ska ordnas i morgon är en adapter på classe. Sedan kan vi börja räkna frukostar tillsammans!
'
JAG ÄR SÅ TAGGAD!

NU FÅR DET VARA NOG!

Publicerad 2011-02-20 10:05:44 i Allmänt,

Sjuk en vecka med 39.5, frisk en vecka. SJUK IGEN! Grrrrr! Legat två dagar platt på min madrass på golvet med 39.5. (Note: Idag var det -20.8 när jag steg upp, 60 graders skillnad på ute temperaturen och min kroppstemp..brrr) Hur seom helst. Tycker banne mig att det räcker nu! Så igår kväll intalade jag mig själv med positiv energi att i morgon när jag vaknar så ska jag vara frisk. Därmed gick jag från 39.5 till 36.7. Hur underskattad är inte tankekraften!?
'
Nu är det tio dagar kvar till Afrika. Det mesta är klart. Har fixat lite presenter till min värdfamilj i Tanzania som består av en kvinna och hennes hembiträde. Hon pratar engelska och bor i en tvåa. Det är allt jag vet. Så fort jag piggnar till lite mer så ska jag även fixa lite små presenter till barnen. Om någon har förslag så ge mig gärna!! Det jag tänkt på är leksaker i form av kritor, ballonger, studsbollar och klistermärken, eftersom att det är viktigt att inte stjälpa. 
'
Trots att jag fortfarande springer runt och feber yrar lite så ska jag idag på ett informationsmöte för eventuellt sommarjobb. Har lite smågrejer på gång runt om i världen, men detta är det jag främst vill ha så nu håller ni tummarna hoppas jag!
'
Dessutom, for further updates:
Jag har mitt under temperaturstigningarna fyllt 24, skickat in ansökan om examensbevis samt ansökt om att få ansöka till stipendier för en doktorand tjänst. Inte fullt så illa får man väl säga!

NINAPENDA WASIMBA

Publicerad 2011-02-08 12:33:30 i Allmänt,

Nu är det bara några veckor kvar innan planet lyfter till Afrika. Nervös och exalterad!
Pluggar swahili varendaste dag och börjar kunna sätta ihop lite meningar.
NINAPENDA WASIMBA <3 (=I like lions)
Det är lika bra att vara förberedd men tanke på att folk (tydligen!?:S) inte är speciellt bra på engelska i Tanzania. Killen som jobbade med projektet innan mig fick hyra en tolk varje dag. Schysst med sällskap. Men dyrt. Säkert får jag göra det samma, men det är ju ändå bra om man kan grunderna så blir det åxå lättare att plocka upp fler ord!
'
Kwaheri, tutaonana kesho!
(=hejdå, vi ses senare)

LOVE LOVE LOVE

Publicerad 2011-02-04 17:02:19 i Allmänt,

När man är sjuk. Då får man titta på film. Film efter film efter film. Så det är just vad jag gjort nu i dagarna två. Och eftersom att jag är född i kaninens år så är jag extra känslig. Tydligen. Därför får jag även titta på kärleksfilm efter kärleksfilm efter kärleksfilm. (Näää det var bara en ursäkt???).
Hur som helst.
Det jag funderar över är följande.
Varenda kärleksfilm är uppbyggd på ett av följande vis:
  1. Pojke och flicka är mkt kära
  2. Pojke är otrogen
  3. Flicka är olycklig och allt är skit
  4. Pojke blir dumpad av tjejen med vilken han var otrogen och ber om att få flicka 1 tillbaka
  5. Flicka 1 finner lyckan med annan pojke
Eller. Så går det till såhär:
  1. Gangster pojke beter sig som ett svin mot allt och alla
  2. Gangster pojke möter en speciell flicka och blir mkt kär
  3. Flicka och pojke är mkt kära
  4. Flicka har ett handikapp/utseende/familj som gör att flicka tror att flicka inte är bra nog för pojke
  5. Flicka springer iväg förmodligen genom att ta flyget till destination X
  6. Pojke har gått vidare med sitt liv men inser 10 min innan flickas flyg går att han vill ha henne
  7. Pojke tar taxi till flygplatsen. Det är bilkö och han får springa sista biten och hinner precis fram
  8. Pojke avlägger lite vitsiga ord
  9. Flicka tar inte flyget till sina drömmars mål
  10. Pojke och flicka är tillsammans och kära igen
I sällsynta fall går det till såhär:
  1. Flicka är trött på livet och kärleken hemma
  2. Flicka bestämmer sig för att finna sina mål och drömmar i livet genom en resa till Indien
  3. Flicka mediterar etc
  4. Flicka finner lyckan genom att bli kär i annan pojke
VARFÖR?!
Varför är det bara kärleken som gör oss lycklig!? Det finns ju så mycket annat i livet som kan göra en lycklig. Att ha drömmar. Att våga. Att veta vad man vill. Att veta vem man är. Att älska sig själv!
Så här vill jag att nästa stora kärleksfilm ska se ut:
  1. Flicka och pojke är kära
  2. Flicka och pojke bråkar mycket och inser tillsammans att de har vuxit ifrån varandra
  3. Flicka och pojke tar ett gemensamt beslut att göra slut. Ge varandra luft och tid att uppfylla de drömmar de en gång hade innan de växte samman och kvävde varandra
  4. Flicka och pojke går skilda vägar och finner meningen med livet på två skilda sätt förslagsvis ny livsstil/nytt jobb/nya miljöer/meditation/filosofistudier/konst/resor/yoga etc etc
  5. Flicka och pojke är båda beredda att träffa varandra eller någon annan igen men inser att det inte är kärleken till någon annan som är avgörande för lycka utan att våga vara sig själv, våga vara ärlig och aldrig sluta drömma och leva
  6. I slutet av filmen är både flicka och pojke singlar men filmen är fullständig i och med att båda funnit lyckan i att vara den de är
Take that Hugh Grant! HA!

OH NOOO

Publicerad 2011-02-03 22:00:59 i Allmänt,

Jag som skulle åka o hälsa på syster yster har blivit sängbunden. Eller ska jag säga madrassbunden eftersom att min säng för tillfället består av en madrass på golvet? Riktigt dålig timing av bacillerna kan jag tycka. Menmen. Eftersom att jag tror på ödet så kanske det inte var meningen att just jag skulle ta just det tåget som jag hade bokat. Kanske hade blivit rånad på väg in till centralen eller nåt. Vem vet!
Istället ligger jag istället i tryggt förvar på min madrass och tittar på film efter film. Så det kan bli ibland. Så fort jag blir frisk igen blir det till att boka ny biljett helt enkelt. Och långvarigt ska det banne mig inte bli. Två dagar är max vad jag pallar så två dagar kan jang. Det är vad du har att fightas med mina bacillusker! Sådeså!

PLANNING

Publicerad 2011-02-02 09:04:39 i Allmänt,

Jag är verkligen inte snabb på att uppdatera. Mycket av tiden går åt att söka jobb plus förbereda Afrika.
Har nu tagit alla vacciner som behövs (och det är inte få vill jag lova). Får man göra lite anti reklam på sin blogg förresten? Om jag viskar??
GÅ ALDRIG TILL SVEA VACCIN I VÄLLINGBY
Hrmm... De är helt enkelt värdelösa.
För övrigt så är allting bokat och klart. Utom flyget mellan någonstans och Sydafrika. Har fortfarande inte helt bestäm mig för vad jag ska göra med min fria vecka. Hade helst av allt velat bestiga Kilimanjaro men har inte tillräckligt med tid. Så tänkte eventuellt bara spendera den på Zanzibar eftersom att det ligger så nära och bra till. Annars hade jag inte haft något emot att besöka Nairobi eftersom att jag har vänner där. Men det kaaaan bli för dyrt! Grrr. Dumma pengar som styr hela tiden!
'
Ja. Jag antar att bloggen får vara lite tråkig igen tills dess att nästa äventyr börjar. I morgon styr jag kosan mot Gbg och syster yster. Inte fullt lika avancerat som Afrika drömmen, men ska bli sjukt kul ändå såklart!
'
För övrigt går mina tankar återigen till vännerna i Australien (speciellt till de som bor i Carins) och som nu, efter översvämmningarna dessutom ska drabbas av en 5 gradig cyklon i natt. Evakuationerna är i full gång igen. Livet känns lite orättvist just nu. Dock får man väl ändå hålla med om att det är "bra" att de drabbar de positiva Australienarna som fortsätter kämpa, ta hand om varandra och vara glada och positiva fast deras hus faller i bitar, än oss sura och bittra svenskar som bara ska klaga på allt!
Tjoff!

Om

Min profilbild

Emmie

Flying high but staying grounded. Travelling, adventures, exploring and adrenaline is my life. I write about places most people want to visit but never do; and about my triathlon lifestyle. I live after: The distance between your dreams and reality is called action.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela