stlucia.blogg.se

I started this blog when I first went on an exchange to Brisbane, Australia. During that experience, I discovered my love for culture, travelling and adventures. This blog has followed me since and been my forum for pictures and stories from Tanzania, South Africa, Ireland, Fiji, Malaysia, Singapore, Europe etc.

NOOSA

Publicerad 2009-09-28 09:00:53 i Allmänt,



En av Australiens top ten Beaches är Noosa. Vad ska man kalla det, ett semesterparadis (?). Jag kan inte påstå att jag är överdrivet imponerad. Det är en fin strand. Det finns lite shopping. Det är svindyrt. Jaguarer kör omkring på gatorna med övningskörningsskyltar och skvallrar om rikedom.

Fördelen med Noosa är dock att regnskogen ligger precis granne med stranden och att de har en utsiktsplats vacker som få!

Och att den här tjejen från Stockholm bor där så man kunde snacka minnen för första gången på två månader.
Trevlig helg på playan.

Nu väntar inlandet (Dingo) för mig och Linné som stiger upp tidigt i morgon bitti för att ta första bästa plan mot Rockhampton där vi ska bo hos min housmates föräldrar och ta hand om deras 50 (!) hästar!

ELECTION

Publicerad 2009-09-25 05:43:13 i Allmänt,

Jag tycker om Australiens röstningssystem. Alla som röstar i skolvalet får $5 att köpa mat för på campus. Gissa om kön var lång! Jag röstade på Fresh, bara för att de ville införa en BoostJuice bar på campus och mitt hjärta sår hårt för BoostJuice barerna i Aussieland. Om förändringen inte hinner ske innan min tid är över här, är det troligtvis också bra... Min plånbok kommer inte uppskatta mitt val, men min mage kommer =)

När det kommer till det riktiga valet är det lag på att rösta. Alla som inte röstar får ett brev hem från Australiensiska Staten innehållande en straffavgift av okänd summa pengar. Antagligen ett bra sätt att väcka soffliggare till liv samt att det verkligen är demokrati.

För övrigt: Jag har springbreak i 10 härliga dagar!

RED DUST STORM

Publicerad 2009-09-23 04:19:20 i Allmänt,

Sitter och tittar ut genom mitt fönster, men kan inte se mycket alls. En storm av rött damm har kommit från Sydney och erövrat Brissie. Ser ut såhär ungefär:


Illa nog, men värre blir det:
"The weather bureau has said the worst of the dust storm will peak in Brisbane after midday". /Brisbane Times

Jag får helt enkelt hålla andad de 5 minuter det tar för mig att gå till dagens första och enda lektion!

DJUNGELDOKTORN

Publicerad 2009-09-22 13:34:21 i Allmänt,


Här kommer som så lovat gruppbilder på team Binna Burra.

För övrigt så har lilla Em spenderat 5 timmars värdefull tid och en stor summa värdefulla dollar hos farbror doktorn idag. Tyckte att det var dags nu när jag återigen blivit sjuk. Dessvärre visste de inte riktigt vad det var, men jag lyckades få antibiotika som kanske kan hjälpa och diverse intyg till försenat skolarbete och gymet. Hoppas hoppas hoppas att denna exotiska dos av antibiotika kan göra mig frisk för jag orkar inte knapra mer ipren och jag orkar inte gå runt och hosta längre. Håll tummarna!

EN RESA; FEM NATIONALITETER

Publicerad 2009-09-20 13:04:19 i Allmänt,

Helt spontant sent i fredags kväll, när vi firade Daniels 23år, blev det bestämt att jag skulle med på utflykt nästa morgon klockan 8.00. Någonting i kommunikationen brast dock, för det enda mina öron uppfattade var strand....och nationalpark...sovsäck. Yes. Så nästa dag (lördag) bar det av till Binna Burra, Lamnington nationalpark söder om Goald Coast. Det visar sig vara ett hav av berg - som man ska klättra i. På informstionen får vi tips om vandringsstigar som är mellan 7-8 timmar.
Aj aj aj då... Jag som i princip åkte i kritvita tygskor och bikini. Men. Det är bara att köra på!

Första dagen ägnade vi åt att hika i 1.5h. Varje orm gav 3 poäng, varje turkey 0.5, varje wallabi 4, spindel 2 och varje koala 100.

Redan efter 15 minuter hade vi tjänat tre poäng! (Och ganska snart 7, men wallabin var snabbare än våra reflexer)


Pustar ut efter första dagens hajk!


Tidigt nästa morgon. Tälten var det lite si och så med... Delvis berodde det på att marken var för hård för att slå i några tältpinnar i, så tälten liksom svävade ovan mark. Delvis berodde det på att det inte var världens bästa tält helt enkelt...

Därför älskar jag morgonen...

Lycka, ytterligare tre poäng! Och efter frukost bar det av på dagshajken.

Två timmar senare var inte mina skor vita längre. Men vi kämpar på, humöret är på topp när vi spatserar genom tät regnskog, samlar poäng och fotograferar 1, 2, 3....upp emot 10 vattenfall innan vi börjar inse att vi inte kan ta kort på allt om vi ska hinna hem innan mörkret faller.

Klätterträd =)

Roligare träd får man leta efter! Man blir som ett barn igen!

Ibland var det svårt att hitta spåren, särskit när bitar av spåren ibland var avstängda och man fick leta efter alternativa vägar. En veckas träning avklarad på en dag!

Ungefär halvvägs hittade vi ett vattenfall som gick att bada i. Åt även våran lunch som dessvärre bara bestod av några brödslamsor vardera och lite tonfisk. Packa aldrig fööör lätt!

Strax efter denna bild börjar mina fötter värka! 7.6km i regnskog är inte samma sak som 7.6km på grusväg eller asfalt. Still 2h to go...

Jamen det där kan jag med tänka mig...

Slutligen nådde vi destinaion hem och åt varsin välförtjänt glass. Vid detta laget var dock alla för trötta för att orka plocka fram kameran nåt mer. Så 25 poäng senare (4ormar, 2wallabis och ett X antal turkeys, men ingen koala) slutar vår resa i utmattning. Amy gjorde en trevlig video på Vanessa, mig och Tereza som sov hela vägen hem i baksätet av bilen, som jag dock inte tänker dela med mig av.

Ska se om jag kan ordna ett gruppfoto i morgon.
Ytterligare en upplevelse utöver det vanliga!

VÄRMESLAG

Publicerad 2009-09-17 11:50:49 i Allmänt,


Såhär går det med de ljus som man förvarar i fönsterhyllan i Australien, de liksom smälter... :S

STREJK

Publicerad 2009-09-15 23:03:32 i Allmänt,

Idag verkar det som att alla lärare på Uni strejkar - utom mina.
Alla heter gladerligen något i form med "cancelled lectures = beach" på facebook - utom jag. Så medans alla andra styr verklighetsflykten mot stranden ska jag ha dubbellektion i korallrev och gastrointestinala infektioner. Men jag är inte bitter go vänner, inte alls! Kunskap är en gåva! *host*

För övrigt kan jag meddela alla att jag vaknade upp igår, totalt fri från hörselskade öron, gigantiska halsmandlar eller huvudvärk. Jag vågar inte riktigt uttala orden än (men jag känner mig frisk) !

RIVERFIRE

Publicerad 2009-09-14 13:53:21 i Allmänt,

Brisbane RiverFire. Ett årligt event som lockar 100% av Brisbanes invånare till den heliga floden!
Vi begav oss iväg mot detta evanemang i något vi tyckte var rimlig tid, tre timmar innan startskott. Men tji fick vi, då vi redan i den hundra meter långa kön till City Caten att vi antagligen hade behövt spendera natten längs me floden för bästa utsiktsplats...

Ett fullsmockat South Bank tre timmar innan start... Vi traskar vidare tills vi hittar den perfekta utsiktsplatsen. Skam den som ger sig!

Av kylväskan att döma har vissa campat några veckor... Dumt av dem att spara den bästa platsen till oss...

Yes. Efter 50 minuters trängsel är vi nöjda. Två timmar to go.

Smygstart. Tur att det är 12 september och inte 11.


Solnedgången har sagt sitt. Brisbane is on fire!
Det coolaste med detta fyrverkeridramat är att de skjuter raketerna från toppen av skyskraporna och till triggande musik på högsta volym över hela staden.


Tydligen brinner det från Ross huvud med.

Och från mitt...

Hur som helst. Hela kalaset slutade i att Brisbanes skyskrapor låg halvt synliga under rök.

Det här var utan tvekan det bästa nyårsfyrverkeriet jag sett (även om det inte var nyår). Musiken gjorde allt. Nästan allt. För innan kalaset drog igång flög ett antal brinnande jetplan strax ovanför våra huvuden.
Obeskrivligt läckert!

AUSTRALIA ZOO

Publicerad 2009-09-12 00:50:45 i Allmänt,




Så hade turen kommit till Australia zoo.
Ni vet, krokodiljägaren Steve Irwins zoo.

Helt sjukt, men såhär stora kan krokodilerna bli!
(Denna är förståss inte äkta)

Dessa stora sötnosar gjorde min dag!

De här zoet är annorlunda än alla zoo jag tidigare varit på. Fåglarna flyger fritt under uppvisningen, med bara himlen som tak.

Och såhär går krokodilmatning till.

Vacker! (Eller hur sis?)

Inte som Lone Pine - här är det bara att gå fram o klappa!

Röd Panda som hänger lite avslappnat i trädet.  Så himla söt!

Grass is always greener on the other side...

Jag besparar er bilderna på ormar och människoätande drakar den här gången.
Detta zooet var det bästa hittils. Tveklöst! För djuren med, som slipper sitta instängda i en liten bur och låta sig tittas på. Detta är konserverad frihet!

SHARK ATTACK

Publicerad 2009-09-09 08:32:19 i Allmänt,

Jag är uppenbarligen för oteknisk för att lyckas infoga en film på bloggen. Så ni får helt enkelt klicka er fram till den film som min föreläsare visade oss idag på Australia Marine Environment kursen.
Australienarna vet sannerligen hur man ska locka turisterna till sig!

http://www.youtube.com/watch?v=wy_TB6onHVE

Dock fick vi lite lugnande statistik gällande Aussieland efteråt:
Dödsfall i:
  • Sharkattacks - 1,06 per år
  • Pga en rocka - 2-3 per år
  • Blixtnedslag - 20 per år
  • Trafikolycka - 600-1200 per år
Jag simmar vidare!

KORV DE LUXE

Publicerad 2009-09-08 00:13:32 i Allmänt,

Studiebesök är inte alltför ovanligt på kurserna här. Och veg som man är hade man lyckan att få besöka en köttinstudtri och vara med på korvtillverkning delux. Vad kan jag säga. Redan som 12-åring förstod jag att korv inte var lika fint som havregrynsgröt. Den här dagen gav bara svar på tal...

Mmmm... Härlig mix av "waste products"

Börjar likna nåt? En korv enligt Australiensiska regler måste dock innehålla minst 50% kött. Alltid nåt;)

Nej, jag ska inte börja äta kött igen...

Sen bar det av i ilfart till tentan. Självklart hade min virriga lärare som lovat att vi skulle vara hemma i tid till tentan "glömt bort" det och bussen var sen. Istället för att hjälpa oss ville hon ta gruppfoton osv. Man kan bli upprörd över mindre. En av tjejerna erbjöd oss 4 som hade tenta lift tillbaka trots allt. Så tio minuter innan startskott 13.50, utan tid för lunch rusade vi in i tentasalen.
50 kortfrågor på 50 minuter ger en inte mycket tid att tänka.
Men jag tror jag klarade mig hyfs af (cliffhanger)!

TENTA

Publicerad 2009-09-06 23:07:52 i Allmänt,

Nu är det dags kära vänner. Sitter och laddar upp med en stadig svensk frukost med blåbärssylt från IKEA på gröten. Men innan det är dags att greppa pennan ska vi på en utflykt till någon food indutry i Brissie och kolla hur mattillverkning går till. Kommer ha en timma på mig att åka hem, luncha och hitta tentasalen. Så tillägg från igår: Håll även tummarna för att jag kommer fram i tid!

MY FIRST EXAM

Publicerad 2009-09-06 04:51:15 i Allmänt,

Jag har precis tyglat en näst intill utbrytande öroninflammation med den gamla huskuren vitlök i örat. Vågar inte riktigt ropa hej, men jag mår bättre!
Dock har verkligheten som jag så länge försökt skjuta på hunnit i kapp mig. Trots regn och rusk kan man alltid hitta på viktiga saker att göra; såsom städa, baka bröd och göra egen musli. Men nu, 24h innan min första tenta på denna kontinent går det inte blunda för verkigheten längre. Vilket sorgligt faktum!

Jag tragglar och tragglar och hoppas att ni alla håller tummarna för mig när ni kryper till kojs denna söndags kväll!

ETT GLAS VIN

Publicerad 2009-09-03 10:09:22 i Allmänt,

Det är intressant hur mycket det kan skilja mellan två länder, som ändå är ganska lika...

I Sverige råder nolltolerans för gravida kvinnor att dricka alkohol, men det är tillåtet 2-3 gånger totalt (!) under amning.
I Australien är det okej att dricka ett glas alkohol VARJE DAG under graviditet!

Samma sak med bilkörning.
I Sverige är det (väl?) nolltolerans?
I Australien gäller promille 0,05; vilket innebär att en kvinna kan dricka ett glas alkohol i timmen och därefter köra bil. Du kan till och med dricka alkohol under bilkörning. Blir du stoppad är det bara att be farbror blå vänta 15 minuter med blåstestet och sen fortsätta tuta och köra.

Undra hur statistiken med trafikolyckor ser ut...

SJUK IGEN...

Publicerad 2009-09-03 03:10:52 i Allmänt,

Sjuk igen.
Mitt immunsystem har verkligen bara sjunkit i botten sen jag kom hit. Tror jag har varit sjuk mer än jag varit frisk. Frustrerande. Den här gången har jag legat i sängen i två dagar med huvudvärk, feber och ont i halsen. Börjar dock bli bättre så ska snart gå till skolan...

Egentligen är det inte det faktum att jag är sjuk som stör mig mest. Utan min lite speciella housemates åsikter i det hela. Han säljer nämligen kosttillskott och vill få mig att köpa allt. Jag däremot ät helt anti kosttillskott. Men efter två sjukdomar i rad är han helt övertygad om att jag behöver allt som tänkas kan inom hans pyramid försäljande supplement produkter av vitaminer och mineraler. Och helst borde jag börja sälja själv också.
Suck.
Det kommer dock aldrig att hända. Mitt mål med att vara nutritionist är inte att lura på folk onödiga kosttillskott, sådeså!

På väg till skolan för några dagar sedan lyckades jag fota mina rosa favoritfåglar. De är så söta!

MY HOUSE

Publicerad 2009-09-01 06:34:06 i Allmänt,



Kom precis på att jag inte visat någon bild på utsidan av mitt hus. Så här kommer det nu, sådär 1,5 månad senare! Time runs! Ser inte mycket ut för världen på utsidan, men insidan har ni ju redan sett. Jag var lycklogt lottad som fick en så fin lägenhet i jämförelse med standarden på många andras.
Nästa termin ska jag dock försöka hitta ett äkta Queenslander hus att bo i!

Kom precis hem från skola nu. Det är mycket dessa dagar. Totalt annat skolsystem, som jag sa. Här är det rapporter som ska in hela tiden och de kräver korrekt engelska, vilket försvårar det hela en del. Men. Jag antar att det är bra övning!

För övrigt känns det som jag håller på att bli sjuk igen. Hoppas inte! Ska tugga lite vitlök i förebyggande syfte. Kommer ändå bara vara hemma tillsammans med skolböckerna i kväll!

Hur går det för Kalmar FF?

Om

Min profilbild

Emmie

Flying high but staying grounded. Travelling, adventures, exploring and adrenaline is my life. I write about places most people want to visit but never do; and about my triathlon lifestyle. I live after: The distance between your dreams and reality is called action.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela