stlucia.blogg.se

I started this blog when I first went on an exchange to Brisbane, Australia. During that experience, I discovered my love for culture, travelling and adventures. This blog has followed me since and been my forum for pictures and stories from Tanzania, South Africa, Ireland, Fiji, Malaysia, Singapore, Europe etc.

BLABLABLA

Publicerad 2011-01-24 23:34:38 i Allmänt,

Jag har så mycket papper. Vet inte när det ska sluta, men det känns som om högarna bara växer och växer.
Få tillbaka försäkringspengar, ansöka stipendier, söka sommarjobb (nån som har nåt??), sälja/skänka/ge bort kläder, möbler och annat som man samlat på sig genom åren, få ordning på Afrika resan, städa på vinden etc etc etc. Aldrig tar det slut!
Dock tycker jag ju om att ha många bollar i luften (vinnande ansökan eller cliché haha!?).
'
För övrigt haltar jag runt som en gammal tant efter ett träningspass med min kära vän Arash som tvingade mig att göra 300 dubbelhopp med hopprep. Som UPPVÄRMING! Därefter vart det cirkel träning och sedan gym. Nu såhär två dagar efter är det bara att bita ihop och tänka att det som inte dödar, det gör bara ont!

LAPPLANDET

Publicerad 2011-01-20 19:57:49 i Allmänt,

Dåså.
Väldigt vad stressigt det är nu för tiden. Men nu har jag en 10minutare att ladda upp lite bilder från Lapplandsresan. Har haft Karsten (germany) och Roisin (Irland) över på besök. Direkt efter varandra ko de och missade såklart varan med en timme tack vare försenade ryan air flyg. Menmen, man ska inte misströsta för det!
Så här såg det ut i lappland:
Vackert från tågrutan på vägen upp
Anländer till ett Kiruna i -34 grader!
Lite snö på bilarna...
Fullt påklädda inför hundslädesturen
Månen var på tok för stark för att se några norrsken. Men hundarna var ju söta af!
Självklart tog vi åxå en vända till ishotellet i Jukkasjärvi
Allting gjort av is eller snö!
Mitt favoritrum med isbjörnssängen!
Slutligen tillbaka i stockholm efter en mardrömsresa på tåget. Och det påminner mig om att jag nu skola göra något som jag aldrig tidigare gjort. Det är dags att skicka en insändare till metrotidningen och klaga. Eller. Jag ogillar ordet klaga och jag ogillar människor som klagar. Så låt oss kalla det tips. Det är dags att tipsa SJ personalen om att ta engelska lektioner!
På tåget ner från Kiruna (Jag menar, VEM åker detta tåg om inte TURISTER???). Jag utgjorde nog ca 20% av svenskar på tåget. That is, kanske var det 5-10 svenskar på hela tåget, vilket SJ var väl medvetna om. Trots detta ropas ALL information ut på svenska! Sj personalen går runt till alla på tåget och frågar (på svenska)
- Pratar du svenska?
Förvirrade ansikten stirrar tillbaka.
- English?
- Jaha, blablablaaaa (på svenska)
Under natten blev jag väckt ett tiotal gånger av med passagerarna som bad mig lyssna på vad de ropade ut i högtalarna. Och det var mycket utropningar på grund av att vi var 2h försenade (men det klagar jag inte på, då får man ju pengarna tillbaka!=))
Däremot. Jag borde få betalt etersom att jag jour arbetat som tolk under de 18 timmar som hemresan tog. Vad kan det bli? Minst 1800 efter skatt?

KIRUNA

Publicerad 2011-01-15 15:48:32 i Allmänt,

Sitter i köket av mitt och Ro's gästhus (Samegården) i -25grader kalla Kiruna. I morgon väntas det bli -34 grader baaahhh! Pappas raggsockor håller mig varma.
Klockan 18 igår hoppade vi alltså på nattåget. Vid första åsyn såg det ut som att vi skulle få ha våran dorm (med 6 bäddar) på tåget för oss själva, MEN ca 4 minuter innan avgång traskar 4 högljudda kineser in, skriker, tjoar, stimmar, sprider ut pizza och nudlar över hela rummet. Min vanliga tur? haha!! Två filmer och sedan läggdags. Som tur var somnade jag, men öronpropparna långt intryckta i öronen innan kineserna kom tillbaka från 2h kortspel i bistro vagnen. Men Ro har rapporterat enorma snarkningsljud från sängen ovanför min.
Tågresan på 17hrs kanske inte helt smärtfritt över, men över!
'
Nu sitter vi alltså och äter varm soppa i köket och väntar på våran husky slädtur under norrskenen. Norrskensprognosen ser bra ut, även om det blåser så vi hoppas på det bästa! Klockan 13.10 fotade i solnedgången och rund 10.30 soluppgången. Inte mkt dagsljus, men det är otrologt vackert! Kan inte fatta att jag inte vart här innan!!!
'
Nu ska vi bylsa på oss alla de kläder vi har, sedan bär det ut i snövallarna i kiruna natten!

EXJOBB OCH ÖVERSVÄMNING

Publicerad 2011-01-13 22:34:51 i Allmänt,

Uppdatering av bilder har trillat in. Detta är resterna av mitt vackra hus:
Vattennivån har varit någon halvmeter högre än vad bilden visar.
Inuti mitt kära grannhus ser det ut såhär:
Man får vara glad att det bara är heltäckningsmatta på övervåningen. Om man ska se det från den ljusa sidan.
'
Hur som helst. Nu måste jag glömma eländet för ett tag och tänka på morgondagen då mitt EXJOBB skola redovisas och betygssättas på Karolinska institutet 9.00.
Cross your fingers!

MY HOUSE

Publicerad 2011-01-12 08:03:18 i Allmänt,

Kan inte fatta hur illa det är. Just pratat med Soph, en av de få som fortfarande har ström då hon befann sig I Noosa sen vattnet vällt in och inte hade möjlighet att åka tillbaka. Mitt hus är täckt av vatten. Andra våningen är fortfarande ok, men vattnet har täckt hela källaren och nivå 1.

skylten som sticker upp till vänster på bilden längst fram är vår busshållplats. Huset ligger precis intill buskarna till vänster. Alla är evakuerade. Allting i huset på nedervåningen förstört. Och nu är de flesta strömlösa och kan inte höra av sig för att tala om att de mår bra. Känns skit att sitta här och inget veta =(((
I morgon förväntas vattnet att täcka även andra våningen av mitt hus.

HEART BROKEN

Publicerad 2011-01-11 20:13:03 i Allmänt,

Friends in Australia, my thoughts are with you every second of the day. Can't believe this is the place I lived just one month ago and its now all under water. I hope you all are staying strong and safe <3

Bild hämtad från en väns fb. Tunneln till vänster är så översvämmad att vägen inte ens syns. Därigenom gick jag varje dag. Mitt hus har blivit evakuerat av polis och Brisbane förvandlats till en spökstad med minst 16 döda och över 100 saknade. Just nu översvämmas Toowomba av en 8m hög flodvåg då floderna svämmar över. Såg just bilder från en annan väns album hur broar brustit och bilar ligger staplade på vart annat.
Det gör ont i hjärtat att se allt detta. Mitt hem för 1.5 år håller på att gå under och vänner lika nära som familj evakueras till högre höjder.

KALMARE STAD

Publicerad 2011-01-10 14:00:17 i Allmänt,

(Matar rådjuren på Landet hos moster Gitta)
(Besöker farmor i skogen, löser korsord, tittar på skidskytte och fikar)
'
(Promenad me Tina i Kalmars vinterlandskap)
'
Då sitter man åter igen på bussen. Swebus i riktning mot Uppsala. Delar med 5. Det är lagom! Temperaturen visar på 4 grader utomhus. Snön smälter bort och den eländiga vintertiden med snö, slask, smuts, is, benbrott och slisk gör sig påmind. Blä, vad jag avskyr detta!
'
Har tillbringat några fina dagar på landet i Skutaryd (Emmaboda) som ni kan se på bilderna. Så mkt snö att rådjuren behöver matas varje morgon, annars svälter de. Så mata gjorde vi gärna, speciellt när de posar så fint. Långpromenader me moster Gitta, underbart goda middagar och givande samtal. Sånt tycker jag om.  Har även gjort Emmaboda stad, Nybro torg, Bäckebo och Kalmar. Good days!
'
Farmor blev jätteglad när jag kom. Stannade hela dagen med henne i skogen och löste kalmarpostens korsord, tittade på skidskytte som hon tycker om och bredde mackor till henne innan jag gick=) Faster Irma var åxå där och vi pratade Australien och tittade på filmer.
'
Sen vart det en dag hos Tina i Kalmar, vilket alltid är lika skoj!
'
Och nu. I och med att jag avverkat ytterligare tre resevaccin på Kalmar lassarett och införskaffat myggnät för kommande nätter i Afrikas djungel, kan man väl säga att denna blogg får lånas ut till kommande Afrika tema. Hoppas ni ska tycka lika mkt om att läsa om det=)
Ikväll, när jag är framme ska jag boka flygbiljett!

ON MY WAY HOME-HOME

Publicerad 2011-01-04 09:36:16 i Allmänt,

Sitter på Swebus från Sthlm till Kalmar. Positivt förvånad att de har internet connection (även om det går långsamt). Också negativt överraskad över hur fruktansvärt kallt det är. Jag håller på att frysa ihjäl och lämnade såklart vinterjackan i bagaget Under bussen. Brrrrr!
Sitter och funderar över bloggen. Är dålig på att uppdatera. För jag vet inte om jag ska fortsätta på Australia bloggen nu när jag inte är i Australien längre. Vad tycker ni? Kanske lika bra, annars får jag väl starta en Afrika blogg snart istället!

Om

Min profilbild

Emmie

Flying high but staying grounded. Travelling, adventures, exploring and adrenaline is my life. I write about places most people want to visit but never do; and about my triathlon lifestyle. I live after: The distance between your dreams and reality is called action.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela