stlucia.blogg.se

I started this blog when I first went on an exchange to Brisbane, Australia. During that experience, I discovered my love for culture, travelling and adventures. This blog has followed me since and been my forum for pictures and stories from Tanzania, South Africa, Ireland, Fiji, Malaysia, Singapore, Europe etc.

SJUK =(

Publicerad 2010-04-28 00:31:23 i Allmänt,

Neeej!
Em vaknade upp denna strålande onsdagsmorgon med gigantiska halsmandlar och snuva. Jag har ju inte tid o vara sjuk nu inte! Typiskt...
Kanske är det det kommande vintern som satt sina spår i min hals. Gick nämligen ut och sprang igår och tro det eller ej, men luften var så kall att det faktiskt gjorde ont i halsen! Jaja, vi får väl hoppas att det går över lika fort som det kom!
'
Nu ska jag till skolan på veckans första lektion (leve public holdidays)!

ANZAC DAY

Publicerad 2010-04-26 00:30:48 i Allmänt,

Igår och idag är det public holdiay i Australien.
Det är Anzac day (Australian and New Zealand Army Corps), som firas för att hedra alla som stred för sitt land i första Världskriget.
'
På anzac day äter man åxå anzac kakor. Konstigt hur mat är kopplat till alla traditioner. Goda är de af!

GÖRA SLUT?

Publicerad 2010-04-25 14:21:20 i Allmänt,

"Kära Janet,

Jag tycker att vi ska göra slut. Jag vill berätta varför, men just nu går jag igenom en tuff period där jag inte kan beskriva mina känslor. Så jag ritade en bild på mig själv där jag rider på en giraff i stället."

'

'

Hittade det här underbara sättet att göra slut på aftonbladet. Kanske man skulle testa nästa gång =)

BESLUTSÅNGEST

Publicerad 2010-04-22 02:55:37 i Allmänt,

Em behöver vägledning.
Såhär är fallet.
'
Supervisor 1 i Au (royal childrens hospital) har efter några långa veckor erbjudit mig att göra ett litteratur arbete om hur amning påverkar fetma senare i livet för barn. Uteslutet direkt. Inte gör jag en utbildning i 4 år för att sedan avsluta med att göra en lit rev. Nej, nån måtta får det va!
'
Supervisor 2 i Au vill hemskt gärna ha mig på sitt lab där jag kommer (fömodligen) mata möss med alkohol under ett tidigt stadie i graviditeten och se hur det påverkar fostret/barnet senare i livet. Detta är forskning som aldrig tidigare utförts och det är ett rikt projekt med en helt underbar supervisor. Hon håller just nu på att hjälpa mig med visum frågan.
'
Supervisor 1 i Sverige har erbjudit mig ett projekt om ätbeteende på mandometer på karolinska institutet som jag tror är mkt intressant.
'
Det är dags att fatta ett beslut. Jag tänker så här. Åker jag hem till Svea och gör det där är chansen stor att man jobbar kvar på företaget (om man får) och sedan stannar där. Fastnar. 
Gör jag det här så är chansen stor att jag får mitt namn på en vetenskaplig artikel (eftersom att det är denna supervisorns stora mål) plus att jag kommer ha mer frihet efter ejobbet. Planen i så fall är att åka hem till Svea och redovisa och sedan försöka ta mig till Afrika och jobba med u-landsnutrition (eftersom det är min stora dröm).
'
Det känns som att jag bestämt mig ganska väl redan. Men det är alltid bra att få lite åsikter från andra. Så ös på med kommentarer!

OLYCKA

Publicerad 2010-04-20 14:13:36 i Allmänt,

Olycka nummer tre. Jag tror jag är aningen olycksdrabbad för tillfället.
'
Idag gick jag till gymet efter uni, som vanligt på tisdagar. 5 minuter innan jag var klar började det spöregna. Himlen öppnar sig ovanför mitt huvud kind of. Hade kunnat vänta, 5min eller en halvtimma. (Man vet aldrig hur länge det tänker regna).
Hur som helst. Jag var så fruktansvärt hungrig och såg fram emot taccopajen i kylen så mkt att jag beslöt mig för att trotsa vädergudarna och springa fort som 17 de 8 minuter jag har till gymet från mitt hus. Genar över uni. Alla springer eftersom att ingen tog med sig paraply denna soliga morgon.
En man i 30 års åldern springer rakt in i mig. Kollision framifrån. Pang. Em flyger i en halvbåge baklängest och landar raklång på asfalten. (Måste ha sett sjukt kul ut för alla som såg på). Mannen, som säkerligen vägde 40kg mer än mig verkade inte ens notera detta dock. Han sprang vidare som om ingen ting hade hänt. Hej medmänniska!
Em tog sig upp på skakiga ben. Tittar sig runt omkring. Har någon sett? Kanske. Whatever. Jag var ju fortfarande hungrig så svor lite åt den elaka stora mannen men sprang sedan vidare. Väl hemma. Inser att min gula yellow-tale-tygpåse inte längre var gul. Inser att jag har blod från armbågen längs med hela underarmarna. Snyft!
Springer upp på rummet för att plåstra om mig själv. Inser att jag förmodligen gjort av med en årsförbrukning av plåster den senaste veckan och inte hade några kvar. Snyft.
'
Går till apoteket och bunkrar upp. Man vet aldrig när nästa olycka är framme. Och då gäller det att vara väl förberedd!

BYRON BAY VOLLEY BOLL TRIP

Publicerad 2010-04-19 14:11:56 i Allmänt,

Under helgen som var åkte vi till Byron Bay med Beach Volleyboll Klubben 2010. Vi hyrde i princip ett helt hostel och spelade beach volley boll på dagarna och festade på kvällarna. Ena kvällen var ett dress up party, så vi alla klädde ut oss så mkt vi kunde och begav oss ut i byrons nattliv. Blev till och med insläppta gratis på ett ställe tack vare våra fina kostymer. =)
Så här såg helgen ut i bild:
The light house i Byron, ett måste att ta sig till, vilket vi gjorde morgonen därpå halvt runda under fötterna. Men värt det var det!
Då har man bockat av östra sidan och mitten. Bara norra, södra och västra kvar!
Jag som geting, inte varje dag det inte!
Bästa utklädnaden enligt mig. Chopsy som sjöjungfru!
The Lighthouse a bit closer...
Yep, det var en del party...
...men vi var duktiga och tränade åxå.
Och nu är det slut på lekandet. Nu är det seriöst plugg som gäller. Åtminstonde i två veckor framåt...

BAKSIDAN AV FIJI

Publicerad 2010-04-19 00:01:05 i Allmänt,

Titta, såhär ser min tå ut, hur äckligt är det inte? Ser dock värre ut i verkligheten, som krydda på moset. Men jag antar att det var värt det! Kan åtminstone sakterliga börja kunna böja tån igen, så jag antar att det går framåt!

PICTURES FROM FIJI

Publicerad 2010-04-15 13:48:07 i Allmänt,

Då ska vi se. Halva dagen idag har jag ägnat åt att göra en film i media player med bilderna från Fiji. När jag äntligen var klar gick den inte att spara... Så vi får göra på det gamla hederliga sättet.

Första natten spenderade vi på ett resort i coral coast 40 minuter från nadi. Stället (seashell resort) var som taget ur en skräckfilm. Vi var de enda gästerna där. 20 staff members jobbade bara för oss. Det hela kändes så uppgjort och personalen var fruktansvärt otrevlig, maten fruktansvärd, det fanns ingen public transport att ta sig därifrån, ingen strand och ingen affär att köpa mat i. Det enda vi funderade på vad när och var de skulle kidnappa oss till. Vi hade förbokat och betalat för tre nätter på detta stället. Morgonen därpå ringde vi en taxi och lämnade illa kvickt.
Efter en dag till i fastlandet (annat hostel) begav vi oss till Mana Island med båt.
Efter att ha förbetalat de 5 sista nätterna på detta ställe tänkte vi, NEJ hur kunde vi göra samma misstag igen!? (Det gula huset på bilden ovan är vårat hostel, sängen på bilden nedan våran säng...)
Hästens säng?!
...men, det visade sig att vi kom att älska detta hostel. Vi bodde helt och hållet med invånarna i byn, delade deras dusch (svag vattenstråle) och lekte med deras barn.
Sai är nyfiken på kameran...
Självklart får han leka lite...
Beslöt oss för att paddla runt ön på eftermiddagen. Resulterade i skrapsår på allas ben då vi fick den ultimata iden att surfa med kajakerna. Fick syn på en våg, skrek av glädje - innan vi insåg att den ledde oss mot en klippa! Skada nummer 1, men kul var det!
Nästa dag tog vi en dagstrip till cast away island, (samma ö som de spelade in cast away med tom hanks)
Passade på att snorkla lite och hittade en sjöstjärna! Var dock så "shallow" där vi snorklade så jag krashade in i korallerna (skada nummer 2). Trodde ända tills tidigt i morse att det skulle bli bra så fort jag kom till Brisbane, men faktum är att det nu är så illa att jag varken kan gå eller stå på foten. Stortån är mer blå än hudfärgad så jag blev helt enkelt tvungen att gå till farbror doktorn för andra gången i Aussie. Koraller innehåller en mängd med bakterier så han sa att det var väldigt infekterat och gav mig antibiotika (visserligen får man antibiotika för allt i Australien). Tänkte först inte ta det, men det är som att ha huvudvärk fast i stortån, smärtan är konstant!
Ja, ön var otroligt vacker!
På kvällen var det cross dressing party (compulsary). Jag är till vänster om ni inte känner igen mig!
Killarna, eller hrmmm... flickorna var så här fina!
Lite random pictures från vårat hostel/strand och by.
Barnen i den lokala skolan (50 barn totalt).
Nästa dag igen var det dags för island hoping, hel dags utflykt på sjön. Hade turen att se ett par gifta sig på en sandö bildad av tidvattnet.
Och när de var klara tog vi tillfälle i akt att leka lite =)
Mina gamla husdjur!
Och nu går solen ner över Fiji för sista kvällen på Sunset Beach...
We came as friends and left as a family. Personalen på hostelet kunde ALLA gästers namn och varifrån de kom, oavsett att det kom 10 nya varje dag och 10 lämnade så tilltalade de alla med namn (rätt namt(!)). Helt otroliga människor. Och jag som sa att Australienare var trevliga när jag flyttade hit. De är ingenting i jämförelse med fijians.
'
Slutet på en helt otrolig resa. Ledsen att jag inte kund ladda upp filmen och visa er mer bilder, men som vanligt, kolla FB för er som inte redan gjort det.
'
Får avsluta med att säga SEGA NA LEGA (=No regrets), för det var det vi lärde oss i Fiji. Det och Fiji-time, vilket innbär att aldrig stressa. Tiden spelar ingen roll. Båten kanske går klockan 10, eller kanske klockan 13. Frågar man vad klockan är så får man svaret: "It's FIJI-TIME!"
'
'
THE END

FIJI TIME

Publicerad 2010-04-13 13:24:47 i Allmänt,

Em har återvänt. Ville bara tala om att jag lever efter att ha varit utan täckning på mobilen i en veckas tid och dessutom inte haft tillgång till internet för att uppdatera er.
Bilder kommer i dagarna. Har några 1000 att gå igenom innan de bästa är utsorterade och redo att laddas upp.
Men vad ska jag säga. Tror detta är den bästa semestern jag någonsin haft. Den startade på ett fruktansvärt slätt, men slutade alldeles underbart (cliffhanger) (!)
Jag berättar mer i morgon. Tror jag har en veckas sömn att ta igen!

NU ÄR DET DAGS!

Publicerad 2010-04-05 22:59:22 i Allmänt,

Hej alla,
Nu åker Em till FIJI och stannar där i en vecka. Försöker uppdatera någon gång om våra underbara moments i öriket. Om jag inte lyckas, ha det bra så hörs vi om en vecka!
=D

PÅSKELIPÅSK

Publicerad 2010-04-04 23:55:27 i Allmänt,

Visade sig att Easter Sunday blev ganska bra ändå. Åsmund (norsk) ringe tidigt på morgonen och frågade om jag skulle med till stranden och spela beach volley. Klart jag ska!
Så det blev heldag på stranden med glass, volleyboll och HÖGA vågor med starka strömmar (nästan läskigt) men grymt kul. Mycket bättre än att sitta hemma och plugga, tycker jag!
Nu är det dock dags att skapa lite aktivitet i hemmet. Plugga ikapp det sista, skicka in assignments, vika tvätt och packa resväskan för tidigt i morgon bitti bär det av till Fiji!

GLAD PÅSK

Publicerad 2010-04-04 00:55:50 i Allmänt,

Tog mig sovmorgon ända till klockan 8.00 idag (!). Vaknade i hopp om att åtminstone Vanessa eller Ned i huset breve skulle vara vakna. Men icke. Så jag fick måla mitt påskägg själv helt enkelt och så här fint blev det!
Titta och njut! =)

SPIDER!!

Publicerad 2010-04-03 15:49:41 i Allmänt,

Första gången Em är ensam hemma med två housemates på camping i outbacken, en på stranden, en på jobbet och en spårlöst försvunnen. Vad händer?
En stor Huntsman spindel kryper/hoppar/flyger över mitt golv. Em skriker i panik men inser att ingen kommer att komma. Grannhuset är åxå tomt eftersom att alla är på festival I Byron Bay.
'
Nää. Den här spindelfrågan fick jag lösa på egen hand. Satt vaktandes på golvet i 10 min tills dess att den vågade sig ut från under min säng. Skriker i panik igen, hoppar upp i sängen med en gympadoja i handen. (Hade antagligen gjort en ganska bra film). Anyway. Spindlens hoppande rörelser avstannar och den slår sig ner på golvet framför mig. Med stadig hand (skakig som 17) kastar Em gympadojan på spindlen som förmodligen i den stund ångrade att den lagt beslag på mitt rum.
'
Nu tycker ni säkert att jag var dum som dödade den och inte släppte ut den. Men ärligt talat, jag känner mig ganska stolt som lyckades handskas med denna läskiga varelse sådär på egen hand.
'
Befarade att jag skulle behöva sova på soffan av rädsla att spindlen skulle krypa upp i min säng. Men nu kan jag alltså sova gott. Phuuu!

TVÄTTMASKIN

Publicerad 2010-04-02 23:55:24 i Allmänt,

Woalla!
En tvättmaskin har äntligen funnit sig till rätta i vårat hem. Den kan inte centrufugera så bra men heyyyy, Rena Kläder utan att snylta på grannarnas eller tvätta för hand.
Äntigen!

AVATAR

Publicerad 2010-04-02 03:02:30 i Allmänt,

Igår var det första april. Hade tänkt slå till med något skojigt skämt men fastnade helt enkelt i telefonkö i Brisbanes Ambassad för att ta reda på mer om visum. Fick dock inte mkt vettigt till svar utan fick be pappa spendera dagen i telefon till Australiens konsulat i sverige (tack papps!). Verkar som om jag helt enkelt måste bege mig på ytterligare en utlandssemester enbart för att ansöka om visum utanför Australiens gränser. Ibland är saker onödiga alltså...
'
Hur som helst.
Första april firades på ett Avatar-party. Så här blå var jag:
'
Ja, så där såg vi ut när vi gick genom gatorna till Indroo. Folk tittade konstigt. Undrar varför. Är det ett Avatar party så är dety ju!

Om

Min profilbild

Emmie

Flying high but staying grounded. Travelling, adventures, exploring and adrenaline is my life. I write about places most people want to visit but never do; and about my triathlon lifestyle. I live after: The distance between your dreams and reality is called action.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela